Vestiging Amsterdam

  • Jollemanhof 12
  • 1019 GW Amsterdam
Telefoon
020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
btw
NL8223.30.040.B01

Overheid

ICT en internet is allang geen vrijplaats meer. Steeds meer wetten en regels worden gemaakt om internetgebruik en -misbruik aan banden te leggen. Van wetgeving voor webwinkels tot regels voor hosters of strafbaarstelling van identiteitsfraude. Daarnaast is steeds vaker ook Europese wetgeving van invloed op hoe zaken juridisch geregeld moet worden.
> In house Training digitalisering binnen de overheid

> Training aanbesteding van ICT bij de overheid


Overheid
4 december 2018

Direct marketingrecht #2: Telemarketing

Demi Grandiek

Juridisch adviseur

Overheid
27 november 2018

Boete Autoriteit Persoonsgegevens voor Uber: 600.000 euro

Dimmen Smolders

Juridisch adviseur

Overheid

Specialist

Fay Kartner

Juridisch adviseur

Fay Kartner is werkzaam bij ICTRecht als juridisch adviseur en is Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E). Binnen ICTRecht maakt zij onderdeel uit van het privacyteam. Fay ondersteunt organisaties bij het voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

ICTRecht combineert deskundigheid met een pragmatische aanpak. Wij konden met het geleverde resultaat direct aan de slag.

- Ministerie van Buitenlandse ZakenProduct

De Nederlandse overheid breidt in hoog tempo haar dienstverlening via internet uit.

Bijvoorbeeld met het mogelijk maken van online aangiften bij de politie, digitale vergunningaanvragen bij een waterschap en gepersonaliseerde loketten bij de gemeente. Ook intern worden processen efficiënter dankzij digitalisering. Deze vernieuwing brengt echter ook risico’s met zich mee voor overheidsinstanties.

Ook interne processen worden gestroomlijnd met geavanceerdere software en elektronische hulpmiddelen. Hiermee wordt de elektronische overheid een steeds prettigere partij voor zowel burgers als ondernemers.