ICTRecht B.V.

  • Jollemanhof 12
  • 1019 GW Amsterdam
Telefoon
Vestiging Amsterdam: 020 663 1941 / Vestiging Groningen: 050 209 3499
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
btw
NL8223.30.040.B01

Overheid

ICT en internet is allang geen vrijplaats meer. Steeds meer wetten en regels worden gemaakt om internetgebruik en -misbruik aan banden te leggen. Van wetgeving voor webwinkels tot regels voor hosters of strafbaarstelling van identiteitsfraude. Daarnaast is steeds vaker ook Europese wetgeving van invloed op hoe zaken juridisch geregeld moet worden.
> Training aanbesteding van ICT bij de overheid

> Training digitalisering binnen de overheid


Overheid
6 november 2017

Elektronisch factureren van overheidsopdrachten komt eraan

Jessica Hof

Juridisch adviseur - ICTRecht Groningen

Overheid
3 november 2017

Nieuwe betaalwet PSD2 en haar gevolgen: handig of te verreikend?

Jorden Bailey

Juridisch adviseur

Overheid
2 november 2017

Risico’s van het niet voldoen aan regelgeving door webshops

Samantha van de Stouwe

Juridisch adviseur - ICTRecht Groningen

Specialist

Jorden Bailey

Juridisch adviseur

Jorden Bailey werkt als juridisch adviseur bij ICTRecht. Binnen ICTRecht houdt Jorden zich voornamelijk bezig met juridische vraagstukken op het gebied van privacy.

Na afronding van de bachelors Rechtsgeleerdheid en Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht heeft Jorden de Engelstalige master ‘Law and Techology’ gestudeerd aan Tilburg University.

ICTRecht combineert deskundigheid met een pragmatische aanpak. Wij konden met het geleverde resultaat direct aan de slag.

- Ministerie van Buitenlandse ZakenProduct

De Nederlandse overheid breidt in hoog tempo haar dienstverlening via internet uit.

Bijvoorbeeld met het mogelijk maken van online aangiften bij de politie, digitale vergunningaanvragen bij een waterschap en gepersonaliseerde loketten bij de gemeente. Ook intern worden processen efficiënter dankzij digitalisering. Deze vernieuwing brengt echter ook risico’s met zich mee voor overheidsinstanties.

Ook interne processen worden gestroomlijnd met geavanceerdere software en elektronische hulpmiddelen. Hiermee wordt de elektronische overheid een steeds prettigere partij voor zowel burgers als ondernemers.