ICTRecht B.V.

  • Jollemanhof 12
  • 1019 GW Amsterdam
Telefoon
Vestiging Amsterdam: 020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
btw
NL8223.30.040.B01

Overheid

ICT en internet is allang geen vrijplaats meer. Steeds meer wetten en regels worden gemaakt om internetgebruik en -misbruik aan banden te leggen. Van wetgeving voor webwinkels tot regels voor hosters of strafbaarstelling van identiteitsfraude. Daarnaast is steeds vaker ook Europese wetgeving van invloed op hoe zaken juridisch geregeld moet worden.
> Training aanbesteding van ICT bij de overheid

> Training digitalisering binnen de overheid


Overheid

Overheid

Overheid
12 februari 2018

ICTRecht Academy lanceert praktijkgerichte opleiding tot ICT-jurist

Arnoud Engelfriet

Partner ICTRecht

Specialist

Mathieu Paapst

Partner ICTRecht Groningen

mr. dr. Mathieu Paapst is ICT-jurist, bestuurskundige en directeur van ICTRecht Groningen. In januari 2013 promoveerde hij op bestuurskundig onderzoek naar de doorw­erking van open ICT-beleid (open source en standaarden) binnen de aanbestedingspraktijk. Mathieu is lid van The International Association of Privacy Professionals (IAPP) en is Certified Information Privacy Manager (CIPM).

ICTRecht combineert deskundigheid met een pragmatische aanpak. Wij konden met het geleverde resultaat direct aan de slag.

- Ministerie van Buitenlandse ZakenProduct

De Nederlandse overheid breidt in hoog tempo haar dienstverlening via internet uit.

Bijvoorbeeld met het mogelijk maken van online aangiften bij de politie, digitale vergunningaanvragen bij een waterschap en gepersonaliseerde loketten bij de gemeente. Ook intern worden processen efficiënter dankzij digitalisering. Deze vernieuwing brengt echter ook risico’s met zich mee voor overheidsinstanties.

Ook interne processen worden gestroomlijnd met geavanceerdere software en elektronische hulpmiddelen. Hiermee wordt de elektronische overheid een steeds prettigere partij voor zowel burgers als ondernemers.