ICTRecht B.V.

  • Jollemanhof 12
  • 1019 GW Amsterdam
Telefoon
Vestiging Amsterdam: 020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
btw
NL8223.30.040.B01

ONZE MENSEN / Profiel Wouter Dammers

Wouter Dammers

Oud-medewerker en legal partner LAWFOX

Wouter Dammers is advocaat en oprichter van LAWFOX Advocatuur. LAWFOX is de ICTRecht-partner voor juridische geschillen. Hij ondersteunt zijn cliënten op een flexibele en innoverende manier bij juridische conflicten in de ICT. Focus, flexibiliteit en nieuwsgierigheid zijn dé kerneigenschappen van deze advocaat. Via LAWFOX vult Wouter ICTRecht aan in het mogelijk maken van de gang naar de rechter.

Wouter is gespecialiseerd in IT-recht, open source licenties, privacyrecht en auteursrechtelijke en octrooirechtelijke vraagstukken met betrekking tot software. Hij is thuis in het bieden van praktisch juridisch advies en in het opstellen, beoordelen en uitonderhandelen van contracten.

Cliënten kunnen bij zijn eigen praktijk terecht voor bijstand in geschilbeslechting. Wouter procedeert op regelmatige basis op het gebied van het internetrecht, zowel voor de rechtbank, het gerechtshof als via arbitrage

Daarnaast heeft Wouter juridische publicaties op zijn naam staan, waaronder het Nederlandse hoofdstuk voor het International Free and Open Source Software Lawbook. Hij is co-auteur van de ICTRecht boeken Cookies en Privacy. Wouter blogt ook geregeld op ICTRecht.nl. Daarnaast is hij Emerce Expert en redacteur bij de website ITenRecht.

Wouter heeft van juni 2012 tot eind 2013 gewerkt bij ICTRecht. Daarvoor heeft hij als advocaat IT-recht gewerkt bij SOLV in Amsterdam en diverse stages gelopen in onder meer Amsterdam en Brussel. Hij heeft de masterstudies Law & Technology (cum laude) in 2009 en International and European Public Law (met genoegen) in 2008 afgerond aan de Universiteit van Tilburg.
Wouter is lid van de Nederlandse Vereniging voor Informatie Recht (NVvIR) en van de Dutch Dialogue Marketing Association (DDMA).

Onze andere mensen