ICTRecht B.V.

  • Jollemanhof 12
  • 1019 GW Amsterdam
Telefoon
Vestiging Amsterdam: 020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
btw
NL8223.30.040.B01

ONZE MENSEN / Profiel Jessica Hof

Jessica Hof

Juridisch adviseur - ICTRecht Groningen

Mr. Jessica Hof is werkzaam als juridisch adviseur bij ICTRecht in de Groningse Mediacentrale. Binnen ICTRecht houdt zij zich voornamelijk bezig met het opstellen van verschillende soorten ICT-contracten, het oplossen van aansprakelijkheidsvraagstukken en auteursrechtoverdracht. Daarnaast adviseert zij overheidsorganisaties op het gebied van privacy en elektronische communicatie.

Jessica heeft aan de Rijksuniversiteit Groningen twee masters afgerond, namelijk de master Recht & ICT en de master Nederlands recht – Privaatrecht. Deze masters richten zich met name op het Intellectuele Eigendomsrecht en het Verbintenissenrecht (contracten en aansprakelijkheid). Naast haar studie was zij student-assistent bij de sectie Recht & ICT en de vakgroep Algemene Rechtswetenschap. Voor deze assistentschappen gaf zij werkgroep onderwijs en communicatietrainingen. Haar afstudeerscriptie voor de master Recht & ICT schreef zij over de aansprakelijkheid van internetzoekmachines voor het tonen van informatie met een onrechtmatig karakter.

Na haar studie heeft zij enige tijd gewerkt als onderzoeker en docent aan de Rijksuniversiteit Groningen. In haar functie van onderzoeker verrichtte zij onderzoek in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daarnaast verzorgde zij als docent de vakken Juridische Onderzoeksvaardigheden en Algemene Rechtswetenschap.

Onze andere mensen