Vestiging Amsterdam

  • Jollemanhof 12
  • 1019 GW Amsterdam
Telefoon
020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
btw
NL8223.30.040.B01

Juridisch advies / Privacy advies

Elke organisatie verwerkt persoonsgegevens, of dat nu gegevens van medewerkers of van klanten zijn.

Het verwerken van persoonsgegevens kan vele privacygerelateerde vragen met zich meebrengen, al helemaal nu de Europese privacyverordening (de Algemene Verordening Gegevensbescherming, AVG/GDPR) in werking is getreden.

Is het bijvoorbeeld toegestaan zonder nadere afspraken een externe partij in te schakelen om gegevens te verwerken? Wanneer is iets een datalek en moet het geregistreerd worden, wat zijn de gevolgen en wat spreekt u af met uw leveranciers? Waar moeten klanten nou precies over geïnformeerd worden? Maar ook vragen als: mag ik klantgegevens voor andere doeleinden gebruiken of mag ik mijn klanten per e-mail benaderen?

Bij het beantwoorden van deze, en vele andere, vragen kunnen wij ondersteuning bieden in de vorm van een juridisch advies. In een juridisch advies geven wij een praktische oplossing die omschrijft op welke wijze  persoonsgegevens verwerkt mogen worden, en onder welke voorwaarden.

In sommige gevallen bent u verplicht om bepaalde documenten te hebben of bepaalde overeenkomsten te sluiten. Wij stellen deze documenten voor u op of controleren de documenten die reeds binnen uw organisatie in gebruik zijn.

Naast dat het gebruik van persoonsgegevens vele vragen met zich mee kan brengen, kan er ook een behoefte zijn om een specifieke werkwijze of systeem te laten controleren. Gaat de gegevensverwerking wel op de juiste manier, en worden bijvoorbeeld databases op de juiste manier van elkaar gescheiden? Ook bij deze vragen kunnen wij ondersteuning bieden in de vorm van een juridisch advies.

Onze privacy factsheets

Onze privacyboeken

Onze privacy adviezen & diensten:

Trainingen privacywetgeving

Met de trainingen van ICTRecht Academy krijgt u praktische antwoorden op privacyvragen en bent u voorbereid op de laatste privacywetgeving. Wilt u een FG worden of wilt u optreden als persoon binnen de organisatie die met de externe FG communiceert? Dan bieden onze privacytrainingen uitkomst.

> Bekijk onze privacytrainingen

Privacyvragen?

Heeft u ook een privacygerelateerde vraag? Neem dan contact met ons op.

Dienst aanvraag

Meer weten? Laat een van onze juridische experts contact met u opnemen via het onderstaande formulier.



  • Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Soortgelijke onderwerpen

  • vergrootglas / audit

    Juridische audit

    Maakt u zich zorgen of uw bedrijfsprocessen en diensten voldoen aan de wet? Heeft u genoeg zicht op naleving van wetten zoals de privacywet of auteurswet door uw medewerkers? Of wilt u gewoon zeker weten dat uw bedrijf alles op orde heeft? Laat ICTRecht dan een juridische audit uitvoeren.

  • advies vraagwolkje

    Toezichthouder begeleiding

    De Autoriteit Persoonsgegevens is de toezichthouder wat betreft het verwerken van persoonsgegevens. Deze toezichthouder heeft de taak om er zorg voor te dragen dat persoonsgegevens op een juiste manier worden verwerkt, en de privacy van betrokkenen wordt gewaarborgd.