ICTRecht B.V.

  • Jollemanhof 12
  • 1019 GW Amsterdam
Telefoon
Vestiging Amsterdam: 020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
btw
NL8223.30.040.B01

Juridisch advies / Privacy advies

Elke organisatie verwerkt persoonsgegevens, of dat nu gegevens van medewerkers of van klanten zijn.

Het verwerken van persoonsgegevens kan vele privacygerelateerde vragen met zich meebrengen, al helemaal nu de Europese privacyverordening (de Algemene Verordening Gegevensbescherming, GDPR) op komst is. Dit is de Europese vervanger van de Wet bescherming persoonsgegevens, en zal op verschillende punten strenger zijn dan de Wbp.

Is het bijvoorbeeld toegestaan zonder nadere afspraken een externe partij in te schakelen om gegevens te verwerken? Wanneer is iets een datalek en moet het geregistreerd worden, wat zijn de gevolgen en wat spreekt u af met uw leveranciers? Waar moeten klanten nou precies over geïnformeerd worden? Maar ook vragen als: mag ik klantgegevens voor andere doeleinden gebruiken of mag ik mijn klanten per e-mail benaderen?

Bij het beantwoorden van deze, en vele andere, vragen kunnen wij ondersteuning bieden in de vorm van een juridisch advies. In een juridisch advies geven wij een praktische oplossing die omschrijft op welke wijze  persoonsgegevens verwerkt mogen worden, en onder welke voorwaarden.

Naast dat het gebruik van persoonsgegevens vele vragen met zich mee kan brengen, kan er ook een behoefte zijn om een specifieke werkwijze of systeem te laten controleren. Gaat de gegevensverwerking wel op de juiste manier, en worden bijvoorbeeld databases op de juiste manier van elkaar gescheiden? Ook bij deze vragen kunnen wij ondersteuning bieden in de vorm van een juridisch advies.

Onze privacy factsheets

Onze privacy adviezen & diensten:

Trainingen privacywetgeving

Met de trainingen van ICTRecht Academy krijgt u praktische antwoorden op privacyvragen en bent u voorbereid op de laastste privacywetgeving.

> Bekijk onze privacytrainingen

Privacyvragen?

Heeft u ook een privacygerelateerde vraag? Neem dan contact met ons op.

Dienst aanvraag

Meer weten? Laat een van onze juridische experts contact met u opnemen via het onderstaande formulier.

Soortgelijke onderwerpen

  • wolkje

    Service level agreement (SLA)

    U heeft als clouddienstverlener een zorgplicht om een “goede” dienstverlening te leveren.

  • wolkje

    Stichting continuïteit internetdiensten

    Wilt u uw klanten continuïteit bieden of stellen uw klanten vragen als “maar wat als mijn clouddienstverlener failliet gaat”? De Stichting continuïteit internetdiensten is speciaal opgericht om u hierbij te helpen.