Vestiging Amsterdam

 • Jollemanhof 12
 • 1019 GW Amsterdam
Telefoon
020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
btw
NL8223.30.040.B01

ICTRecht Detachering

ICTRecht Detachering

ICTRecht heeft ruime ervaring met juridische ondersteuning voor uiteenlopende branches en bedrijven. Steeds vaker merkten we bij onze klanten een wens naar in-house ondersteuning om tijdelijk, of voor langere perioden, juridisch ontzorgd te worden. Om aan deze vraag te voldoen heeft ICTRecht een detacheringsdienst in het leven geroepen. Direct deskundig en praktisch advies bínnen uw bedrijf tegen een gunstig tarief zoals u dat van ICTRecht gewend bent.

> Download de factsheet ICTRecht Detachering

ictrecht jurist aan het werk juridische detachering

Wat is ICTRecht Detachering?

ICTRecht Detachering is interessant voor ondernemingen die specialistische aanvulling zoeken op bestaande teams van bedrijfsjuristen, of op zoek zijn naar (tijdelijke) vervanging. ICTRecht Detachering vult uw bedrijf aan met deskundige ICT-juristen of privacy officers.

Onze adviseurs hebben naast een WO-rechtenstudie met specialisatie IT & recht ook met succes een praktijkopleiding aan de ICTRecht Academy voltooid. Onze adviseurs zijn daardoor bekend met de actuele praktijk en de deskundigheid waar ICTRecht voor staat.

Daarnaast hebben onze adviseurs directe lijnen met ervaren juristen van ICTRecht, maken zij gebruik van de kennis van ICTRecht, en hebben zij de beschikking tot legal document automation systemen, zoals JuriBlox.

Verder blijft ICTRecht de adviseurs intern opleiden en continu investeren in de gedetacheerde adviseur(s), bijvoorbeeld op het gebied van de privacyverordening, e-commerce-richtlijnen en nieuwe (Europese) wetgeving rondom cloud en digitalisering.

Onze ICT-juristen en privacy officers zijn dan ook altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en getraind om inventarisaties uit te voeren met als doel om een juridisch totaalbeeld van uw organisatie te krijgen en risico’s te herkennen en te elimineren. Middels ICTRecht Detachering wordt uw bedrijf juridisch ontzorgd.

Waarom ICTRecht Detachering?

Als organisatie kunt u meerdere redenen hebben om met detachering te werken. De meest voor de hand liggende redenen zijn dat het de organisatie een stuk flexibiliteit geeft om te reageren op plotselinge toename van werklast, verplichtingen vanuit compliance of dat specifieke kennis en vaardigheden niet aanwezig zijn binnen de organisatie.

Redenen om gebruik te maken van ICTRecht Detachering:

 • U bent niet tevreden over uw flexpool en wilt keuze uit andere adviseurs
 • U wilt continuïteit waarborgen. U heeft bijvoorbeeld vervanging nodig bij ziekte of zwangerschapsverlof;
 • U gaat één of meerdere speciale projecten op zeer korte termijn lanceren waar u snel juridische ondersteuning bij nodig heeft;
 • U wilt compliant zijn met aangepaste wetgeving, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (waardoor een privacy officer vereist is);
 • U wilt een verlengde proeftijd;
 • U wilt extra ondersteuning tijdens drukte;
 • Uw organisatie ontbeert specifieke kennis en/of vaardigheden;
 • Uw organisatie groeit snel en/of u wilt uw organisatie verder professionaliseren.

Uw voordelen

 • U heeft meteen deskundige ondersteuning
  Met ICTRecht Detachering heeft u snel en gemakkelijk hoogopgeleid en specialistische juridische ondersteuning.
 • Flexibiliteit: voor kortlopende projecten of lange termijn ondersteuning
  Het grootste voordeel van detacheren is dat u de adviseur(s) maar tijdelijk aan uw bedrijf bindt, maar ook de optie heeft om een adviseur langer aan u te binden. U heeft snel hoogopgeleide krachten (om eventuele planningsproblemen te ondervangen).Als een project afgerond is, de economie in elkaar zakt of u financieel wat minder ruimte heeft, dan heeft u voordeel bij de flexibiliteit die detachering biedt omdat u geen vaste werknemer hoeft te ontslaan.
 • Nieuwe kennis en ideeën voor uw bedrijf
  Ook is het goed voor de dynamiek van uw bedrijf om regelmatig nieuwe mensen in uw onderneming te hebben. Onze adviseurs komen met nieuwe ideeën en kunnen uw werknemers inspireren en bewustwording creëren, onder andere door het geven van in-house trainingen.
 • Continuïteit binnen uw organisatie
  Binnen een bedrijf is het onoverkomelijk dat er werknemers met zwangerschapsverlof gaan of langdurig ziek worden. Via detachering heeft u meteen de juridische ondersteuning die u nodig heeft.
 • Betrouwbaarheid
  ICTRecht staat voor kwaliteit en dat mag u ook verwachten van de adviseurs. De opleidingen van ICTRecht zijn geaccrediteerd door de Nederlandse Orde van Advocaten en ICTRecht staat geregistreerd als detacheerder.

Onze juridisch adviseurs (ICT-juristen en privacy officers)

Onze juridisch adviseurs worden geselecteerd op de volgende competenties: Ze zijn verantwoordelijk en assertief, zodat ze zelfstandig een organisatie juridisch kunnen inventariseren en een eventueel veranderingsproces in gang kunnen zetten. De juristen hebben een volwassen uitstraling en zijn sociaalvaardig zodat ze representatief kunnen optreden namens uw bedrijf.

Wij selecteren op resultaat- en samenwerkingsgerichtheid waardoor er snel en efficiënt gewerkt wordt. Maar belangrijker nog, onze adviseurs zorgen ervoor dat risicosituaties vermeden worden doordat ze snel aan de bel trekken.

Dankzij hun brede opleiding aan de ICTRecht Academy zijn onze adviseurs generalisten qua kennis en dus breed inzetbaar. De adviseurs ontwikkelen daarnaast een helikopterview zodat ze gemakkelijk verbanden leggen tussen verschillende bedrijfsactiviteiten en processen. Ten slotte zijn ze praktisch en technisch geschoold, waardoor de adviseurs bijvoorbeeld in staat zijn IT-systemen te analyseren.

Werkwijze

Elke detachering is maatwerk. U krijgt daarom een vrijblijvend intakegesprek om te kunnen beoordelen wat de mogelijkheden en wensen zijn voor uw bedrijf.

Tijdens het intakegesprek wordt door onze juridische adviseur een eerste inventarisatie uitgevoerd van uw organisatie waarna u zicht heeft op uw personele benodigdheden en juridische aandachtspunten.

Op basis van dit gesprek zorgen wij voor een match met een juridisch adviseur waarmee u een vrijblijvend kennismakingsgesprek heeft. Daarna kunt u beslissen of de onderlinge klik er is, én of dit het geschikte moment is om onze adviseur(s) in te schakelen.

Na het sluiten van de detachteringsovereenkomst wordt uw gedetacheerde voortdurend ondersteund door ICTRecht; met inzet van onze interne kennissystemen zoals JuriBlox. Uw adviseur wordt continu opgeleid door de ICTRecht Academy. En er wordt tussentijds regelmatig geëvalueerd over het functioneren van onze adviseur in uw team.

Tarieven & beschikbaarheid

 • Wij hanteren voor onze juridisch adviseurs een uurtarief vanaf EUR 75,00 exclusief btw.
 • Flexibel aantal uren per week is mogelijk met een minimum van 8 uur.

Vraag een kennismakingsgesprek aan via het contactformulier of bel met Daan Kramer via +31 (0)20 663 1941 of via d.kramer@ictrecht.nl.

Contact
 • Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.