ICTRecht B.V.

  • Jollemanhof 12
  • 1019 GW Amsterdam
Telefoon
020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
btw
NL8223.30.040.B01

Onze diensten / Privacy officer

De Wet bescherming persoonsgegevens biedt organisaties ruimte om een functionaris voor de gegevensbescherming aan te stellen. Met haar vervanger, de Algemene verordening gegevensbescherming, is het voor sommige organisaties zelfs verplicht om een FG of privacy officer te hebben.  

Een privacy officer is een persoon die toeziet op de omgang met persoonsgegevens binnen de organisatie en controleert of de organisatie voldoet aan de wet en eventuele andere toepasselijke regelgeving.

Het aanstellen van een functionaris is nog niet verplicht, maar wanneer uw organisatie dit doet, hoeft de verwerking van persoonsgegevens niet gemeld te worden bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Met de komst van de Europese privacyverordening wordt het verplicht voor organisaties die aan bepaalde voorwaarden voldoen (bijv. een organisatie die van meer dan 5000 personen gegevens verwerkt) om een functionaris of privacy officer aan te stellen.

ICTRecht kan voor uw organisatie optreden als privacy officer en vraagbaak zijn voor allerhande vraagstukken die in uw organisatie spelen omtrent privacy en het gebruik van persoonsgegevens. Onze privacy officers zijn lid van de International Association of Privacy Professionals (IAPP) en Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E).

Voor een privacy officer op afstand rekenen wij:

  • Vanaf €1850,- per maand wanneer u nog geen klant bent of u het basic service level pakket heeft.
  • €750,- per maand bij het premium service level pakket
  • Inbegrepen bij het corporate service level pakket.

Kijk ook bij de ICTRecht service levels voor aanvullende juridische dienstverlening. Maatwerktrajecten zijn eveneens bespreekbaar.

Dienst aanvraag

Meer weten? Laat een van onze juridische experts contact met u opnemen via het onderstaande formulier

Soortgelijke diensten

  • contracticoon

    Privacyverklaring

    U bent wettelijk verplicht uw klanten en bezoekers duidelijk te informeren over welke privacygevoelige gegevens u verzamelt en met welk doel. Ook als dat doel alleen maar is het vastleggen van hun gegevens in uw klantenbestand. Dit volgt uit de Wet bescherming persoonsgegevens. Informeren gebeurt meestal via een privacyverklaring, ook wel privacy statement.

  • inventarisatie / checklist

    Reglement cameratoezicht

    Cameratoezicht kan een nuttig hulpmiddel zijn bij beveiliging, toezicht of controle. De privacywet (met name de Wet bescherming persoonsgegevens, Wbp) stelt eisen bij cameratoezicht. De belangrijkste eis is een cameratoezicht-protocol of reglement dat bepaalt waarom er wordt gefilmd, wat er met de beelden gebeurt en welke rechten gefilmde personen hebben.