ICTRecht B.V.

  • Jollemanhof 12
  • 1019 GW Amsterdam
Telefoon
Vestiging Amsterdam: 020 663 1941 / Vestiging Groningen: 050 209 3499
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
btw
NL8223.30.040.B01

Onze diensten / Privacy officer

De Wet bescherming persoonsgegevens biedt organisaties ruimte om een Privacy Officer, Functionaris Gegevensbescherming of Data Protection Officer aan te stellen. Welke benaming men ook gebruikt, met de nieuwe privacywet AVG / GDPR wordt deze functionaris voor sommige organisaties zelfs verplicht.

Een privacy officer is een persoon die toeziet op de omgang met persoonsgegevens binnen de organisatie en controleert of de organisatie voldoet aan de wet en eventuele andere toepasselijke regelgeving.

Het aanstellen van een Functionaris Gegevensbescherming is nog niet verplicht, maar wanneer uw organisatie dit doet, hoeft de verwerking van persoonsgegevens niet gemeld te worden bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Met de komst van de Europese privacyverordening, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR in het Engels), wordt het verplicht voor organisaties die aan bepaalde voorwaarden voldoen om een functionaris of privacy officer aan te stellen.

ICTRecht kan voor uw organisatie optreden als privacy officer en vraagbaak zijn voor allerhande vraagstukken die in uw organisatie spelen omtrent privacy en het gebruik van persoonsgegevens. Onze privacy officers zijn lid van de International Association of Privacy Professionals (IAPP) en Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E).

Voor een privacy officer op afstand rekenen wij:

  • Vanaf €1850,- per maand wanneer u nog geen klant bent of u het basic service level pakket heeft.
  • €750,- per maand bij het premium service level pakket.
  • Inbegrepen bij het corporate service level pakket.

Kijk ook bij de ICTRecht service levels voor aanvullende juridische dienstverlening. Maatwerktrajecten zijn eveneens bespreekbaar.

Wilt u liever uw eigen mensen opleiden, dan ondersteunen we u met onze tweedaagse opleiding privacy officers. Deze kan op verzoek ook op maat en incompany verzorgd worden.

Dienst aanvraag

Meer weten? Laat een van onze juridische experts contact met u opnemen via het onderstaande formulier.

Soortgelijke diensten

  • privacyslot met een wolk

    Pentest waiver

    Bij security-onderzoek in opdracht is het belangrijk dat uw verantwoordelijkheden en plichten duidelijk vastgelegd zijn. Ook wilt u een expliciete verklaring van uw opdrachtgever dat het in orde is dat u binnendringt, data manipuleert of misschien wel fysiek in het pand inbreekt. Een dergelijke verklaring heet een pentest waiver en is van groot belang voor iedere security onderzoeker.

  • wolkje

    SaaS- / Cloud-licentievoorwaarden

    Levert u geen gewone hosting, maar Software-as-a-Service of clouddiensten? In dat geval zijn uw klanten sterk van uw dienstverlening afhankelijk voor hun eigen bedrijf, en dat schept verplichtingen voor u. Zorg dat die verplichtingen duidelijk zijn voor uw klanten én voor uzelf.