ICTRecht B.V.

  • Jollemanhof 12
  • 1019 GW Amsterdam
Telefoon
Vestiging Amsterdam: 020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
btw
NL8223.30.040.B01

Onze diensten / Privacy officer

De Wet bescherming persoonsgegevens biedt organisaties ruimte om een Privacy Officer, Functionaris Gegevensbescherming of Data Protection Officer aan te stellen. Welke benaming men ook gebruikt, met de nieuwe privacywet AVG / GDPR wordt deze functionaris voor sommige organisaties zelfs verplicht.

Een privacy officer is een persoon die toeziet op de omgang met persoonsgegevens binnen de organisatie en controleert of de organisatie voldoet aan de wet en eventuele andere toepasselijke regelgeving.

Het aanstellen van een Functionaris Gegevensbescherming is nog niet verplicht, maar wanneer uw organisatie dit doet, hoeft de verwerking van persoonsgegevens niet gemeld te worden bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Met de komst van de Europese privacyverordening, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR in het Engels), wordt het verplicht voor organisaties die aan bepaalde voorwaarden voldoen om een functionaris of privacy officer aan te stellen.

ICTRecht kan voor uw organisatie optreden als privacy officer en vraagbaak zijn voor allerhande vraagstukken die in uw organisatie spelen omtrent privacy en het gebruik van persoonsgegevens. Onze privacy officers zijn lid van de International Association of Privacy Professionals (IAPP) en Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E).

Voor een privacy officer op afstand rekenen wij:

  • Vanaf €1850,- per maand wanneer u nog geen klant bent of u het basic service level pakket heeft.
  • €750,- per maand bij het premium service level pakket.
  • Inbegrepen bij het corporate service level pakket.

Kijk ook bij de ICTRecht service levels voor aanvullende juridische dienstverlening. Maatwerktrajecten zijn eveneens bespreekbaar.

Wilt u liever uw eigen mensen opleiden, dan ondersteunen we u met onze tweedaagse opleiding privacy officers. Deze kan op verzoek ook op maat en incompany verzorgd worden.

Dienst aanvraag

Meer weten? Laat een van onze juridische experts contact met u opnemen via het onderstaande formulier.



  • Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Soortgelijke diensten

  • wolkje

    Service level agreement (SLA)

    U heeft als clouddienstverlener een zorgplicht om een “goede” dienstverlening te leveren.

  • Inhouse training

    Wilt u de juridische kennis binnen uw organisatie verhogen? Dan is een inhouse training van ICTRecht iets voor u. ICTRecht verzorgt al jaren met succes juridische trainingen, zowel voor juridische professionals (PO gecertificeerd) als voor algemeen publiek.