Webshops zijn er in allerlei soorten en maten, van kleine winkeltjes die vanuit een zolderkamer opereren tot internationale miljoenenbedrijven. Centraal in een webshop staat het creatieve aspect, maar vaker nog het financiële aspect. Shops willen zich onderscheiden van de concullega’s door het aanbieden van een groot assortiment, lage prijzen, geen leveringskosten of razendsnelle levering. De juridische aspecten van een website zijn in de ogen van de ondernemer regelmatig van minder belang. Waarom zou je immers aan allerlei ingewikkelde en ‘lastige’ wettelijke bepalingen omtrent het herroepingsrecht of het achteraf betalen voldoen als de zaken goed gaan en er nooit klachten zijn geweest?
De bepalingen zijn niet alleen verplicht (schending kan hoge boetes opleveren), maar bieden ook voordelen. Uw webshop komt betrouwbaar over als de adresgegevens op de website staan, er een mogelijkheid is om een (deel van) de bestelling achteraf te betalen en uw winkel het herroepingsrecht op de goede manier hanteert. Deze zaken kunnen een consument net dat laatste zetje geven om toch in uw webshop te bestellen.
Maar om wat voor soort bepalingen gaat het precies en voldoet uw webshop er wel aan? Wij bieden een gratis juridische websitescan en ons boek Webwinkels: Deskundig en praktisch juridisch advies aan de eerste drie webwinkels die zich bij ons melden in ruil voor een openbare review van de webshops op onze website. Met behulp van de websitescan en ons boek zal het een kleine moeite zijn om uw website juridisch op orde te krijgen.
Als de deelnemers bekend zijn zullen we iedere week op onze website één of twee delen van de websitescan behandelen. De onderwerpen die aan bod komen:
De eerste drie inzendingen winnen ons boek en een websitescan. Neem contact met ons op om uw website aan te melden!
Meld je nu aan voor één van de nieuwsbrieven van ICTRecht en blijf op de hoogte van onderwerpen zoals AI, contracteren, informatiebeveiliging, e-commerce, privacy, zorg & ICT en overheid.