ICTRecht B.V.

  • Jollemanhof 12
  • 1019 GW Amsterdam
Telefoon
Vestiging Amsterdam: 020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
btw
NL8223.30.040.B01

Trainingen / Informaticarecht voor ondernemers en online dienstverleners

Met het groeiende economisch belang van ICT en internet worden ook de juridische aspecten rondom webwinkels, intellectuele eigendom van software en content, privacyregels en beperking van aansprakelijkheid belangrijker. Deze training geeft antwoord op de vraag die iedereen in de online sector vroeg of laat tegenkomt: “mag dat eigenlijk wel?”.

Locatie:
Mediacentrale, Groningen
Duur:
9:30-17:00
Kosten:
€ 349,- ex. btw.
Koninklijke_NBA_06-PE-uur

Trainers

mr. dr. Mathieu Paapst is ICT-jurist en bestuurskundige, en is directeur van ICTRecht Noord-Nederland. In januari 2013 promoveerde hij op een bestuurskundig onderzoek naar de doorw­erking van open ICT-beleid (open source en open standaarden) binnen de aanbestedingspraktijk. Mathieu is lid van The International Association of Privacy Professionals (IAPP) en is Certified Information Privacy Manager (CIPM).

 

Mr. Jessica Hof is werkzaam als juridisch adviseur bij ICTRecht in de Groningse Mediacentrale. Jessica heeft gewerkt als onderzoeker en docent aan de Rijksuniversiteit Groningen en is in het bezit van twee masters, namelijk de master Recht & ICT en de master Nederlands recht (privaatrecht).

cursusmateriaal

Voor deze cursus is geen cursusmateriaal vereist.

interactief en praktijkgericht

De insteek van de training is interactief en praktijkgericht. We spreken vanuit cases waarin wij dagelijks adviseren. Ook wordt de meest recente en relevante jurisprudentie behandeld. Door het interactieve karakter van de training is er ruimte voor al uw vragen en twijfels.

Programma

Met het groeiende economisch belang van ICT en internet worden ook de juridische aspecten rondom webwinkels, intellectuele eigendom van software en content, privacyregels en beperking van aansprakelijkheid belangrijker. Ondernemers en medewerkers in de online sector moeten enig begrip van deze onderwerpen hebben om de juridische knelpunten te onderkennen en de invloed van het juridische kader op hun werkzaamheden te kunnen inschatten. Deze training geeft antwoord op de vraag die iedereen in de online sector vroeg of laat tegenkomt: “mag dat eigenlijk wel?”.
09:00 Ontvangst
09:30-12:30 Deel I.
Module 1: Inleiding auteursrecht
Module 2: Werkgeversauteursrecht en portretrecht
Module 3: Creative commons en open source licenties
12:30-13:00 Lunchpauze
13:00-17:00 Deel II:
Module 4: Online privacy
Module 5: Octrooi en databankenrecht
Module 6: Merken en domeinnamen
Module 7: eCommerce en digitaal zakendoen.
Module 8: aansprakelijkheid van distributeurs en hosters van informatie.
17:00-18:00 Borrel

Blijf op de hoogte

Komt de datum niet uit? Op zoek naar een ander onderwerp? Met onze speciale nieuwsbrief blijft u op de hoogte van alle aankomende webinars en trainingen waar u PO-punten mee kunt halen.


De adressen van de nieuwsbrief worden alleen gebruikt voor verzending van de nieuwsbrief en worden niet aan derden verstrekt. Graag verwijzen wij u naar ons privacyreglement.

Trainingen

  • Prijs: € 349,00
  • Prijs: € 0,00
  • € 0,00
  • Indien u een kortingscode heeft, vul deze dan hier in. Als student wil je misschien van onze studentenregeling profiteren!
  • Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het afhandelen van uw aanvraag. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.