Locatie Amsterdam
Jollemanshof 12
1019 GW Amsterdam
Telefoon
020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
BTW
NL8223.30.040.B01
Locatie Groningen
Leonard Springerlaan 35
9727 KB Groningen
Telefoon
050 209 34 99
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
68038712
BTW
NL857275835.B01
Locatie Brussel
Avenue Louise 65
1000 Brussel
Telefoon
+32 (0)2 535 77 55.
E-mail
info@legalict.com
Ondernemingsnummer
0696.909.465
BTW
BE 0696.909.465

Trainingen / ICT en gezondheidsrecht

ICT en gezondheidsrecht

Werkt u bij een zorginstelling of bent u een ICT-dienstverlener in de zorg? Vraagt u zich af wat de regels zijn voor het uitwisselen van medische gegevens online en hoe men moet werken in de cloud? U leert het tijdens deze eendaagse training over ICT, beveiliging & privacy in de zorg.

Deze nascholing is geaccrediteerd door: Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN), KNMG-GAIA.

Door de IAPP is ICTRecht erkend als official CPE Provider. Dat geeft u de mogelijkheid om CPE punten te verdienen, die privacy professionals nodig hebben om hun IAPP certificeringen (zoals CIPP/E) te behouden. Klik hier om te lezen hoe u de CPE punten kunt toevoegen aan uw IAPP account.

Locatie:
Amsterdam
Duur:
9:00 uur - 17:00 uur
Kosten:
€349 ex btw.
Datum:
 • donderdag 16 april 2020 09:00
Bestemd voor:
Juridische professionals, zorg professionals, ICT-dienstverleners in de zorg en algemeen publiek

Na deze training heeft u kennis van onder meer:

 • Welke wet- en regelgeving van toepassing is wanneer zorginstellingen op elektronische wijze (medische) persoonsgegevens verwerken
 • Aan welke regels zorgpartijen (en hun ICT-dienstverleners) moeten voldoen wanneer zij elektronisch medische gegevens met elkaar uitwisselen
 • Aan welke beveiligingseisen de gebruikte ICT-systemen moeten voldoen waarmee medische persoonsgegevens worden verwerkt
 • Welke rechten patiënten hebben op grond van de Europese privacywetgeving (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en nationale wetgeving, zoals de WGBO (Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst)
 • Welke regels gelden met betrekking tot (wetenschappelijk) onderzoek
 • Dat bepaalde software-oplossingen aan te merken zijn als medisch hulpmiddel en dat daarvoor speciale regels gelden

Trainers

Sari Jansen werkt als juridisch adviseur bij ICTRecht. Zij adviseert clouddienstverleners, hun toeleveranciers en afnemers over de juridische aspecten van cloudcomputing. Ze is gespecialiseerd in de specifieke juridische uitdagingen van zorginstellingen in de cloud. In dit kader houdt zij zich ook bezig met complexe vraagstukken op het gebied van privacy.

Tessa van Schijndel werkt als juridisch adviseur bij ICTRecht en maakt onderdeel uit van het cloudteam. In deze functie adviseert zij clouddienstverleners, hun toeleveranciers en afnemers over de juridische aspecten van cloudcomputing. Daarbij is ze gespecialiseerd in de specifieke juridische uitdagingen van zorginstellingen in de cloud. In dit kader houdt zij zich ook bezig met complexe vraagstukken op het gebied van privacy.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over deze training?

Mail of bel dan met onze opleidingscoördinator via: academy@ictrecht.nl of 020 663 1941.

Hele goede training en de trainers / sprekers hebben goede kennis en eigen ervaring gedeeld. Dat is heel leerzaam! Nog relevanter dan alleen de juridische context. – over ICT en gezondheidsrecht

- Harm Jan Sleijffers – Cure4

Inschrijfformulier training ICT & Gezondheidsrecht

 • Prijs: € 349,00
 • Prijs: € 0,00
 • € 0,00
 • Indien u een kortingscode heeft, vul deze dan hier in. Als student wil je misschien van onze studentenregeling profiteren!
 • Door op 'Inschrijven' te klikken, gaat u tevens akkoord met de algemene voorwaarden van ICTRecht Academy.

  Uw persoonsgegevens verwerken wij conform de privacyverklaring.

  Let op! De parkeertarieven bij de trainingslocatie zijn erg hoog. Wij raden u aan om te reizen met het openbaar vervoer. Mocht u toch liever met eigen vervoer komen, bieden wij u graag 20% korting aan op uw parkeerkosten.