Locatie Amsterdam
Jollemanshof 12
1019 GW Amsterdam
Telefoon
020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
BTW
NL8223.30.040.B01
Locatie Groningen
Leonard Springerlaan 35
9727 KB Groningen
Telefoon
050 209 34 99
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
68038712
BTW
NL857275835.B01
Locatie Brussel
Avenue Louise 65
1000 Brussel
Telefoon
+32 (0)2 535 77 55.
E-mail
info@legalict.com
Ondernemingsnummer
0696.909.465
BTW
BE 0696.909.465

Trainingen / FG / DPO training: verantwoordelijke en verwerker deel II

FG / DPO training: verantwoordelijke en verwerker deel II

Gedurende deze trainingsdag vinden de trainingen ‘Onderhandelen’ en ‘Controle naleving verwerkersovereenkomst’ plaats.

Onderhandelen
Een FG zal vaker moeten onderhandelen dan hij/zij in eerste instantie wellicht denkt. Sommige FG’s zullen betrokken zijn bij het onderhandelen over verwerkersovereenkomsten. Maar ook bij diverse dagelijkse werkzaamheden zal de FG met medewerkers, managers en andere stakeholders moeten onderhandelen om zijn doelen te bereiken, zoals het doorvoeren van wijzigingen binnen de manier van werken in de organisatie.

Tijdens deze training worden de beginselen uit de Harvard onderhandelmethode toegelicht. Vervolgens worden de beginselen via een casus in de praktijk gebracht, waarbij de verwerkersovereenkomst als uitgangspunt wordt genomen.

Controle naleving verwerkersovereenkomst
De AVG verplicht verwerkingsverantwoordelijken om toezicht te houden op hun verwerkers. De eerste stap om aan deze verplichting vorm te geven, is het sluiten van een verwerkersovereenkomst, waarin afspraken worden gemaakt en vastgelegd. Maar daarmee is nog niet gezegd dat de verwerkers deze afspraken ook daadwerkelijk nakomen. In deze training wordt ingegaan op de verplichtingen die verantwoordelijken en verwerkers op dit gebied hebben en hoe daar in de praktijk vorm aan kan worden gegeven.

Deze trainingsdag is onderdeel van de specialisatieopleiding tot FG en beslaat twee dagen. Om aan deel II te mogen deelnemen, dient deel I gevolgd te zijn.

Door de IAPP is ICTRecht erkend als official CPE Provider. Dat geeft u de mogelijkheid om CPE punten te verdienen, die privacy professionals nodig hebben om hun IAPP certificeringen (zoals CIPP/E) te behouden. Klik hier om te lezen hoe u de CPE punten kunt toevoegen aan uw IAPP account.

Locatie:
Amsterdam
Duur:
10:00 uur - 17:00 uur
Kosten:
€515 ex btw.
Bestemd voor:
De FG, DPO, Privacy officer en iedere andere professional die (mede)verantwoordelijkheid draagt voor privacy binnen zijn/haar organisatie, zoals (hbo/wo) juristen, compliance officers, data specialisten en security/IT-managers

Na deze training kunt u onder meer:

 • Onderhandelen ten behoeve van de verwerker of verantwoordelijke, de deelnemer is bekend met de belangen van beide partijen en kan beide kanten beargumenteren
 • Een template opstellen waarmee controles kunnen worden uitgevoerd en gedocumenteerd
 • Zich op basis van een assurance-rapport een beeld vormen van de mate waarin passende privacywaarborgen zijn geïmplementeerd

Trainers

Arnoud Engelfriet is algemeen directeur en opleidingsdirecteur bij ICTRecht. Hij is gespecialiseerd in internetrecht waar hij zich al sinds 1993 mee bezighoudt. Met zijn informatica-achtergrond richt hij zich graag op complexe technisch/juridisch ICT-vraagstukken en softwarelicenties (met name open source). Zijn website Ius mentis is één van de populairste van Nederland over ICT en recht.

Kors Monster is Manager privacy bij ICTRecht Detachering. Kors is gespecialiseerd in het ‘privacy proof’ maken én houden van organisaties, o.a. door op projectbasis privacywetgeving te implementeren en door de rol van privacy officer te vervullen. Dat doet hij niet alleen door de juiste juridische documenten op te stellen, maar juist ook door processen binnen een organisatie door te lichten en te veranderen.

Opleiding tot FG / DPO

De ICTRecht Academy biedt een opleiding tot Functionaris Gegevensbescherming (FG) – ook wel bekend als Data Protection Officer (DPO). In deze drie maanden durende opleiding (12 trainingsdagen) doet u gespecialiseerde kennis op over de Europese privacywetgeving en de vertaling van deze wet naar de dagelijkse praktijk. Wij stomen u gedurende deze opleiding klaar voor een positie als FG. Binnen deze opleiding bieden wij meerdere trainingsdagen (de zogeheten themadagen) aan, deze zijn ook los afneembaar. Klik hier voor meer informatie over de volledige FG opleiding.

 

Heeft u vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over deze training?

Mail of bel dan met onze opleidingscoördinator via: academy@ictrecht.nl of 020 663 1941.

Inschrijfformulier FG themadag

  Ik wil mij tevens inschrijven voor het FG-evenement op 19 november door gebruik te maken van het speciale kortingstarief. Voor het evenement ontvang ik een afzonderlijke factuur.
 • Prijs: € 515,00
 • Prijs: € 0,00
 • € 0,00
 • Indien u een kortingscode heeft, vul deze dan hier in.
 • Door op 'Inschrijven' te klikken, gaat u tevens akkoord met de algemene voorwaarden van ICTRecht Academy.

  Uw persoonsgegevens verwerken wij conform de privacyverklaring.

  Let op! De parkeertarieven bij de trainingslocatie zijn erg hoog. Wij raden u aan om te reizen met het openbaar vervoer. Mocht u toch liever met eigen vervoer komen, bieden wij u graag 20% korting aan op uw parkeerkosten.
 • Sectie-einde