Locatie Amsterdam
Jollemanshof 12
1019 GW Amsterdam
Telefoon
020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
BTW
NL8223.30.040.B01
Locatie Groningen
Leonard Springerlaan 35
9727 KB Groningen
Telefoon
050 209 34 99
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
68038712
BTW
NL857275835.B01
Locatie Brussel
Avenue Louise 65
1000 Brussel
Telefoon
+32 (0)2 535 77 55.
E-mail
info@legalict.com
Ondernemingsnummer
0696.909.465
BTW
BE 0696.909.465

Trainingen / FG / DPO training: verantwoordelijke en verwerker deel I

FG / DPO training: verantwoordelijke en verwerker deel I

Gedurende deze trainingsdag vinden de trainingen ‘Verwerkingsverantwoordelijke en verwerker’ en ‘Verwerkersovereenkomst’ plaats.

Verwerkingsverantwoordelijke en verwerker
Iedere organisatie die persoonsgegevens verwerkt kan verwerkingsverantwoordelijke, verwerker of zelfs allebei zijn. Het onderscheid tussen deze rollen is niet altijd even helder. De juiste inschatting kunnen maken is echter wel van groot belang, omdat beide rollen verschillende verplichtingen onder de AVG met zich meebrengen.

In deze training wordt besproken wanneer iemand een verwerker en verantwoordelijke is en welke verplichtingen uit de rollen voortvloeien.

Na uiteenzetting van de theorie gaan de deelnemers aan de hand van een casus de opgedane kennis in de praktijk brengen.

Verwerkersovereenkomst  
Vroeg of laat komt de FG in aanraking met verwerkersovereenkomsten. Dat kan zijn bij het vaststellen van een template voor de organisatie, maar de FG kan ook betrokken worden in onderhandelingen of beoordelingen van verwerkersovereenkomsten. Daarbij is het zoeken naar een balans tussen de voordelen van het gebruik van standaarddocumenten en het laten aansluiten van het document bij de
werkelijke praktijk.

In deze training wordt ingegaan op de elementen die vanuit de AVG verplicht in een verwerkersovereenkomst moeten worden opgenomen, maar ook op de praktische invulling daarvan.

Na de opgedane theorie gaan de deelnemers zelf aan de slag met het opstellen en reviewen van bepalingen voor verwerkersovereenkomsten.

Deze trainingsdag is onderdeel van de specialisatieopleiding tot FG en beslaat twee dagen. Om aan deel II te mogen deelnemen, dient deel I gevolgd te zijn.

Door de IAPP is ICTRecht erkend als official CPE Provider. Dat geeft u de mogelijkheid om CPE punten te verdienen, die privacy professionals nodig hebben om hun IAPP certificeringen (zoals CIPP/E) te behouden. Klik hier om te lezen hoe u de CPE punten kunt toevoegen aan uw IAPP account.

Locatie:
Amsterdam
Duur:
10:00 uur - 17:00 uur
Kosten:
€515 ex btw.
Bestemd voor:
De FG, DPO, Privacy officer en iedere andere professional die (mede)verantwoordelijkheid draagt voor privacy binnen zijn/haar organisatie, zoals (hbo/wo) juristen, compliance officers, data specialisten en security/IT-managers

Na deze training kunt u onder meer:

 • Beargumenteren waarom een organisatie de rol van verwerkingsverantwoordelijke, verwerker of beide rollen vervult
 • In een specifieke situatie aangeven welke verplichtingen de verschillende rollen met zich meebrengen
 • De toepasselijkheid van een verwerkersovereenkomst bepalen
 • Aangeven wat specifieke aandachtspunten zijn bij het opstellen dan wel reviewen van een verwerkersovereenkomst
 • Verwerkersbepalingen op maat snijden om aan te sluiten bij een overeenkomst

Trainers

Kors Monster is Manager privacy bij ICTRecht Detachering. Kors is gespecialiseerd in het ‘privacy proof’ maken én houden van organisaties, o.a. door op projectbasis privacywetgeving te implementeren en door de rol van privacy officer te vervullen. Dat doet hij niet alleen door de juiste juridische documenten op te stellen, maar juist ook door processen binnen een organisatie door te lichten en te veranderen.

Dries Lawrence werkt als juridisch adviseur bij ICTRecht. Binnen het privacyteam houdt hij zich bezig met de beantwoording van complexe privacyvraagstukken. Dries heeft zich gespecialiseerd in de grootschalige verwerking van bijzondere persoonsgegevens.

Opleiding tot FG / DPO

De ICTRecht Academy biedt een opleiding tot Functionaris Gegevensbescherming (FG) – ook wel bekend als Data Protection Officer (DPO). In deze drie maanden durende opleiding (12 trainingsdagen) doet u gespecialiseerde kennis op over de Europese privacywetgeving en de vertaling van deze wet naar de dagelijkse praktijk. Wij stomen u gedurende deze opleiding klaar voor een positie als FG. Binnen deze opleiding bieden wij meerdere trainingsdagen (de zogeheten themadagen) aan, deze zijn ook los afneembaar. Klik hier voor meer informatie over de volledige FG opleiding.

 

Heeft u vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over deze training?

Mail of bel dan met onze opleidingscoördinator via: academy@ictrecht.nl of 020 663 1941.

Inschrijfformulier FG themadag

  Ik wil mij tevens inschrijven voor het FG-evenement op 19 november door gebruik te maken van het speciale kortingstarief. Voor het evenement ontvang ik een afzonderlijke factuur.
 • Prijs: € 515,00
 • Prijs: € 0,00
 • € 0,00
 • Indien u een kortingscode heeft, vul deze dan hier in.
 • Door op 'Inschrijven' te klikken, gaat u tevens akkoord met de algemene voorwaarden van ICTRecht Academy.

  Uw persoonsgegevens verwerken wij conform de privacyverklaring.

  Let op! De parkeertarieven bij de trainingslocatie zijn erg hoog. Wij raden u aan om te reizen met het openbaar vervoer. Mocht u toch liever met eigen vervoer komen, bieden wij u graag 20% korting aan op uw parkeerkosten.
 • Sectie-einde