Vestiging Amsterdam

  • Jollemanhof 12
  • 1019 GW Amsterdam
Telefoon
020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
btw
NL8223.30.040.B01

Trainingen / Digitalisering binnen de overheid

Digitalisering binnen de overheid

Deze training voor ambtenaren die te maken hebben met juridische vraagstukken rond digitalisering in hun organisatie. Van het “openbaarmaken van (ambts)geheimen via social media”, en “elektronisch verkeer met de burger”, tot en met “Privacy en datalekken”: vrijwel alle relevante onderwerpen komen aan bod.

Op dit hebben we geen training ingepland maar u kunt vrijblijvend een offerte voor een inhouse training aanvragen

Locatie:
N.t.b.
Kosten:
€349 ex btw.
Bestemd voor:
Algemeen publiek

Trainers

Mr. Jessica Hof werkt als juridisch adviseur bij ICTRecht in de Groningse Mediacentrale. Binnen ICTRecht houdt zij zich voornamelijk bezig met alle juridische aspecten rondom privacy, intellectuele eigendom, aansprakelijkheid en elektronische communicatie.

Jessica heeft kennis van zowel het privaatrecht als het publiekrecht. Daarom adviseert zij niet alleen bedrijven, maar ook overheden.

mr. dr. Mathieu Paapst is ICT-jurist en bestuurskundige, en is directeur en mede-eigenaar van ICTRecht Groningen. In januari 2013 promoveerde hij op een bestuurskundig onderzoek naar de doorw­erking van open ICT-beleid (open source en open standaarden) binnen de aanbestedingspraktijk. Mathieu is lid van The International Association of Privacy Professionals (IAPP) en is Certified Information Privacy Manager (CIPM).

 

cursusmateriaal

Niet van toepassing.

Programma

Van het “openbaarmaken van (ambts)geheimen via social media”, en “elektronisch verkeer met de bestuursrechter”, tot en met “Privacy en datalekken”: vrijwel alle relevante onderwerpen worden in deze dag besproken. Op voorafgaand verzoek kunnen bepaalde onderwerpen meer worden uitgediept, of kan een specifieke casus worden besproken. De training is uitdrukkelijk bedoeld om een brede (niet-juridische) doelgroep binnen de overheid een overzicht te geven van alle relevante ontwikkelingen binnen de overheid vanuit een juridisch perspectief. Wij hebben deze training oa gegeven voor diverse gemeentes, provincies en bij de Unie van waterschappen.
09:30-10:00 Ontvangst
10:00-13:00 Start deel I: Ambtenaar en digitalisering
Module 1: Auteursrecht voor de ambtenaar | een tweet onder diensttijd | Gedragscode privégebruik email en internet
Module 2: Elektronisch verzenden van een bericht | De elektronische handtekening | Wet elektronische bekendmaking
13:00-14:00 Lunchpauze
14:00-16:00 Start deel II: Organisatie en digitalisering
Module 3: BYOD I Archivering van email, websites en social media Archiefwet reikwijdte | Zes regels voor archiveren | Open data
Module 4: AVG | Functionaris Gegevensbescherming | Privacy by design and default | Cookies op overheidswebsites
Module 5: Bespreking ingebrachte vraagstukken / Capita Selecta
16:00-17:00 Einde training & borrel
Inhouse?

Zijn er in uw organisatie 5 of meer potentiële deelnemers? In dat geval is het mogelijk om deze training bij u inhouse aan te bieden. Daarbij is tevens ruimte om specifiek in te gaan op vraagstukken die binnen uw organisatie spelen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Tijden en verdeling van onderwerpen zijn indicatief: door de opzet kan het programma ook volledig in de middag worden gegeven, of deels in de avond. Door het interactieve karakter van de training is er ruimte voor al uw vragen en twijfels. Op voorafgaand verzoek kunnen bepaalde onderwerpen meer worden uitgediept, en kan een specifieke casus worden besproken.

De training kan in heel Nederland in-house worden aangeboden.
Ervaringen van cursisten Training Digitalisering en Overheid bij de Provincie Overijssel: “Zeer interessant, hier moeten wij zeker iets mee” en “Komt tegemoet aan de vraag.”

Heeft u vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over deze training?

Bel of mail dan met onze opleidingscoordinator: academy@ictrecht.nl 020-6631941

Inschrijfformulier

  • Prijs: € 349,00
  • Prijs: € 0,00
  • € 0,00
  • Indien u een kortingscode heeft, vul deze dan hier in. Als student wil je misschien van onze studentenregeling profiteren!
  • Door op 'Inschrijven' te klikken, gaat u tevens akkoord met de algemene voorwaarden van ICTRecht B.V.

    Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het afhandelen van uw aanvraag. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.