Vestiging Amsterdam

 • Jollemanhof 12
 • 1019 GW Amsterdam
Telefoon
020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
btw
NL8223.30.040.B01

Trainingen / Contracteren: Software-overeenkomst (voor juridische professionals)

Contracteren: Software-overeenkomst (voor juridische professionals)

Software is onderdeel van vrijwel ieder ICT-contract. Beheersen van licentieaspecten is dan ook een vereiste voor een senior adviseur. Welke modellen voor licentieverlening zijn er, wat vereisen deze contractueel en welke randvoorwaarden zijn van belang vanuit zowel de positie van licentiegever als licentienemer? Tevens worden de beginselen van contracteren bij software-ontwikkeling tijdens deze masterclass software-overeenkomst behandeld.

Deze training is onderdeel van de specialisatieopleiding ICT-jurist niveau senior adviseur.

Locatie:
Amsterdam
Duur:
13:00-17.00
Kosten:
€349 ex btw.
Bestemd voor:
Juridische professionals

Trainers

Arnoud Engelfriet is algemeen directeur en opleidingsdirecteur bij ICTRecht. Hij is gespecialiseerd in internetrecht waar hij zich al sinds 1993 mee bezighoudt. Met zijn informatica-achtergrond richt hij zich graag op complexe technisch/juridisch ICT-vraagstukken en softwarelicenties (met name open source). Zijn website Ius mentis is één van de populairste van Nederland over ICT en recht.

Matthijs van Bergen is directeur van Legal ICT, het internationale label van ICTRecht. Hij bedient vanuit het kantoor van Legal ICT in Brussel, nationale en internationale klanten met juridisch advies.

Matthijs is specialist in het (internationaal) ICT-contractenrecht en intellectueel eigendom, en heeft daarnaast in het bijzonder veel kennis over grondrechtelijke kwesties op internet, zoals netneutraliteit, breedband in buitengebieden, privacy, informatiebeveiliging en vrijheid van meningsuiting.

traningsmateriaal

Deze cursus heeft geen specifiek cursusmateriaal. Maar u kunt het Handboek ICT-contracten van Arnoud Engelfriet (t.w.v. 79,-) bijbestellen voor gereduceerd tarief van 50,-.

Pakketdeal ICT-contracten 15PO
In combinatie met de basis- en verdiepingscursus contracteren voor €1399,- i.p.v. €1647,- excl. btw. Daarnaast ontvangt u het Handboek ICT-contracten gratis. Wilt u gebruik maken van dit pakket? Geef dit aan bij het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Programma

Dagdeeltraining 3 uur (excl. ontvangst en pauze) Na deze training kan de adviseur:

• De verschillende modellen toepassen in de praktijk van een specifieke ondernemer, en daarbij het juiste model kiezen en verwerken in een overeenkomst
• De belangen van licentiegever én licentienemer herkennen en waar nodig beargumenteren
• Een ontwikkelcontract opstellen voor zowel het ontwikkelen middels de agile of waterfall methode

Heeft u vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over deze training?

Mail of bel dan met onze opleidingscoördinator via: academy@ictrecht.nl of 020 663 1941.

Inschrijfformulier

 • Prijs: € 349,00
 • Prijs: € 0,00
 • € 0,00
 • Indien u een kortingscode heeft, vul deze dan hier in. Als student wil je misschien van onze studentenregeling profiteren!
 • Door op 'Inschrijven' te klikken, gaat u tevens akkoord met de algemene voorwaarden van ICTRecht Academy.

  Uw persoonsgegevens verwerken wij conform de privacyverklaring.

  Let op! De parkeertarieven bij de trainingslocatie zijn erg hoog. Wij raden u aan om te reizen met het openbaar vervoer. Mocht u toch liever met eigen vervoer komen, bieden wij u graag 20% korting aan op uw parkeerkosten.