Vestiging Amsterdam

  • Jollemanhof 12
  • 1019 GW Amsterdam
Telefoon
020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
btw
NL8223.30.040.B01

Trainingen / Privacy en persoonsgegevens: de basis (voor algemeen publiek)

Wanneer is de Wbp van toepassing, wat is een persoonsgegeven en waar moet u rekening mee houden op privacygebied? Hoe zit het met de privacywet de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR)? U leert de basis van privacywetgeving in één dag.

I.c.m. onze verdiepingscursus privacywetgeving een zeer geschikte opleiding voor privacy officers!

Op de hoogte blijven? Schrijf u in op onze nieuwsbrief.

Locatie:
WTC Zuidas, Amsterdam
Duur:
09:00-17:00
Kosten:
€ 349,- ex. btw.

Trainers

Arnoud Engelfriet is algemeen directeur en opleidingsdirecteur bij ICTRecht. Hij is gespecialiseerd in internetrecht waar hij zich al sinds 1993 mee bezighoudt. Met zijn informatica-achtergrond richt hij zich graag op complexe technisch/juridisch ICT-vraagstukken en softwarelicenties (met name open source). Zijn website Ius mentis is één van de populairste van Nederland over ICT en recht.

 

 

Michelle Wijnant werkt als juridisch adviseur bij ICTRecht. Binnen ICTRecht houdt Michelle zich voornamelijk bezig met alle juridische aspecten rondom privacy.

Michelle adviseert zowel profit als non-profit organisaties over het werken in lijn met de privacy- en telecommunicatiewetgeving, en de daarbij behorende juridische vraagstukken.

cursusmateriaal

handboek-algemene-verordening-gegevensbescherming

Deze cursus heeft geen specifiek cursusmateriaal. Maar u ontvangt het Handboek Algemene Verordening Gegevensbescherming van Arnoud Engelfriet, Peter Kager en Lisette Meij (t.w.v. € 79,-) gratis wanneer u deelneemt aan de basiscursus + de verdiepingscursus privacywetgeving. Volgt u één van de twee cursussen, dan kunt u het boek Algemene Verordening Gegevensbescherming bijbestellen voor gereduceerd tarief van € 50,- inc. btw.

interactief en praktijkgericht

De insteek van de training is interactief en praktijkgericht. We spreken vanuit cases waarin wij dagelijks adviseren. Ook wordt de meest recente en relevante jurisprudentie behandeld. Door het interactieve karakter van de training is er ruimte voor al uw vragen en twijfels.

Programma

Vanaf 25 mei 2018 is het hebben van een privacy officer (ook wel ‘functionaris gegevensbescherming’ of ‘data protection officer’ genoemd) voor bepaalde organisaties verplicht. Voor andere organisaties kan het aanstellen niet verplicht, maar wel aan te raden zijn.

De privacy officer kan een externe persoon zijn, maar ook een medewerker van uw eigen organisatie. Vaak is dat degene die security onder zijn hoede heeft, of een compliance manager of bedrijfsjurist. Welke achtergrond de privacy officer ook heeft: hij of zij moet over juridische privacykennis beschikken. Niet alleen omdat dit een wettelijk vereiste is, maar ook om zijn taken goed uit te kunnen voeren. De privacy officer moet immers op de hoogte zijn van de privacywetgeving om de organisatie gevraagd en ongevraagd te adviseren over privacyrechtelijke rechten en plichten.

Met onze trainingen zorgt u voor een goede juridische voorbereiding om bijvoorbeeld uw taken als privacy officer uit te kunnen voeren. Na het volgen van de training beschikt u over gedegen kennis op privacygebied. U leert over de aankomende Europese vervanger van de Wbp, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR in het Engels).
09:00 – 09:30 Ontvangst
09:30 – 10:15 Toepasselijkheid
10:15 – 11:00 Definities en rolverdeling
11:00 – 11:15 Pauze
11:15 – 12:45 Persoonsgegevens en bijzondere persoonsgegevens
12:45 – 13:30 Lunchpauze
13:30 – 14:15 Grondslagen
14:15 – 15:00 Bewaartermijnen
15:00 – 15:15 Pauze
15:15 – 16:00 Beveiliging
16:00 – 16:45 Rechten van betrokkenen en informatieplichten
16:45 – 17:00 Afsluiting, vragen en discussie
Ervaringen van cursisten: "Informatief, prettige presentatie en goede verrijkingen naar de praktijk. Een goede basis!" - Dennis Sloots - SKA Groep

"De cursus geeft een gedetailleerde vogelvlucht van de AVG." - Isabelle van Rossum - Dröge & Van Drimmelen

"Erg waardevolle training om de basiskennis over de wetgeving op te doen." - Chester van den Boogaard - Hogeschool Leiden

"Prima, een nuttige besteding van de dag op een prettige wijze." - Henk Charbon - Batubara Management

"Prima start, kan niet wachten op de verdieping." - Kor Hello - Hoogenboom van Gink

"Zeer interessante training met goede praktijkvoorbeelden." - Suviënka Boelijn - Websend

"Prettige manier van trainen, de trainers maakten een 'zwaar' onderwerp goed te begrijpen. Het geeft handvatten om beter aan de slag te gaan. - Ferenc Jacobs - Stichting Roobol

"Een goede praktische training waarbij een heel goed compleet beeld van de gevolgen van de AVG wordt gegeven. De ruimte voor interactie en praktijkvragen is erg prettig!" - Suzanne Revers - Revers interim

Inschrijfformulier

  • Prijs: € 349,00
  • Prijs: € 0,00
  • € 0,00
  • Indien u een kortingscode heeft, vul deze dan hier in. Als student wil je misschien van onze studentenregeling profiteren!
  • Door op 'Inschrijven' te klikken, gaat u tevens akkoord met de algemene voorwaarden van ICTRecht B.V.

    Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het afhandelen van uw aanvraag. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.