Locatie Amsterdam
Jollemanshof 12
1019 GW Amsterdam
Telefoon
020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
BTW
NL8223.30.040.B01
Locatie Groningen
Leonard Springerlaan 35
9727 KB Groningen
Telefoon
050 209 34 99
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
68038712
BTW
NL857275835.B01
Locatie Brussel
Avenue Louise 65
1000 Brussel
Telefoon
+32 (0)2 535 77 55.
E-mail
info@legalict.com
Ondernemingsnummer
0696.909.465
BTW
BE 0696.909.465

Trainingen / Privacy en persoonsgegevens: de basis

Privacy en persoonsgegevens: de basis

Wanneer is de AVG van toepassing, wat is een persoonsgegeven en waar moet u rekening mee houden op privacygebied? In deze dagtraining wordt de AVG op hoofdlijnen uitgewerkt om zo het kader voor een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens te kunnen realiseren.

De insteek van de training is interactief en praktijkgericht. We spreken vanuit cases waarin wij dagelijks adviseren. Ook wordt de meest recente en relevante jurisprudentie behandeld. Door het interactieve karakter van de training is er ruimte voor al uw vragen en twijfels.

Pakketdeal privacywetgeving 12PO
In combinatie met de verdiepingstraining privacywetgeving slechts €1165,- i.p.v. €1298,- excl. btw.

Pakketdeal privacywetgeving 16PO
In combinatie met de verdiepingstraining privacywetgeving en de masterclass verwerkersovereenkomst slechts €1442,- i.p.v. €1697,-. excl. btw.

Wilt u gebruik maken van een van deze pakketten? Geef dit aan bij het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Door de IAPP is ICTRecht erkend als official CPE Provider. Dat geeft u de mogelijkheid om CPE punten te verdienen, die privacy professionals nodig hebben om hun IAPP certificeringen (zoals CIPP/E) te behouden. Klik hier om te lezen hoe u de CPE punten kunt toevoegen aan uw IAPP account.

Locatie:
Amsterdam
Duur:
9:00 uur -17:00 uur
Kosten:
€649 ex btw.
Bestemd voor:
Juridische professionals

Na deze training kunt u:

  • Toetsen wanneer gegevens persoonsgegevens zijn
  • De basisbeginselen van omgang met persoonsgegevens benoemen
  • De vereisten voor de verschillende grondslagen voor verwerking toetsen
  • Kernbegrippen rondom technische en organisatorische beveiliging, DPIA’s en privacy by design and default toepassen

Trainers

Linde Mensink werkt bij ICTRecht als juridisch adviseur binnen het privacyteam en is Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E). Binnen ICTRecht houdt zij zich voornamelijk bezig met de beantwoording van uiteenlopende juridische vraagstukken op het gebied van privacywetgeving.

Dimmen Smolders werkt als juridisch adviseur bij ICTRecht. Dimmen is Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E). Binnen ICTRecht maakt hij onderdeel uit van het privacyteam, en hij adviseert opdrachtgevers graag over alle aspecten van privacy.

traningsmateriaal

De Algemene Verordening Gegevensbescherming – artikelsgewijs commentaar - boek ICTRecht

Deze training heeft geen specifiek trainingsmateriaal. Maar u ontvangt het handboek Algemene Verordening Gegevensbescherming van Arnoud Engelfriet, Peter Kager en Lisette Meij (t.w.v. €81,50) gratis wanneer u deelneemt aan de basis- en verdiepingstraining privacywetgeving.

Volgt u één van de twee trainingen, dan kunt u het handboek Algemene Verordening Gegevensbescherming bijbestellen voor gereduceerd tarief van €50,- inc. btw (ex. verzendkosten mocht u het eerder willen ontvangen).

Voorbereiding

Het huiswerk voor deze training bestaat uit:

  • Lezen handboek AVG Compliance in de praktijk hoofdstukken 1 en 2
  • Lezen handboek de AVG en Uitvoeringswet AVG Artikelsgewijs Commentaar artikel 6 en 13

Programma

09:00 – 9:30 Ontvangst
09:30 – 10:15 Toepasselijkheid
10:15 – 11:00 Definities en rolverdeling
11:00 – 11:15 Pauze
11:15 – 12:45 Persoonsgegevens en bijzondere persoonsgegevens
12:45 – 13:30 Lunchpauze
13:30 – 14:15 Grondslagen
14:15 – 15:00 Bewaartermijnen
15:00 – 15:15 Pauze
15:15 – 16:00 Beveiliging
16:00 – 16:45 Rechten van betrokkenen en informatieplichten
16:45 – 17:00 Afsluiting, vragen en discussie

Heeft u vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over deze training?

Mail of bel dan met onze opleidingscoördinator via: academy@ictrecht.nl of 020 663 1941.

“Heldere, duidelijke en zeer professionele training. Vooral deskundigheid en presentatie van beide trainers waren het zeker waard. Daarnaast fijne interactie met aanwezigen. Al met al een dikke voldoende.” – over Privacy en persoonsgegevens: de basis (voor juridische professionals)

 

 

- Mira Ramlal – CAK

Inschrijfformulier

  • Prijs: € 649,00
  • Prijs: € 0,00
  • € 0,00
  • Indien u een kortingscode heeft, vul deze dan hier in. Als student wil je misschien van onze studentenregeling profiteren!
  • Door op 'Inschrijven' te klikken, gaat u tevens akkoord met de algemene voorwaarden van ICTRecht Academy.

    Uw persoonsgegevens verwerken wij conform de privacyverklaring.

    Let op! De parkeertarieven bij de trainingslocatie zijn erg hoog. Wij raden u aan om te reizen met het openbaar vervoer. Mocht u toch liever met eigen vervoer komen, bieden wij u graag 20% korting aan op uw parkeerkosten.