Tijdschrift

Magazine 3

Het tijdschrift ICTRecht in de praktijk informeert de bedrijfsjurist en andere juridische professionals over de laatste relevante ontwikkelingen rond ICT en recht. Elk kwartaal ontvangt u vakartikelen, overzichten van rechtspraak en wetgeving en andere direct toepasbare informatie. U kunt het tijdschrift op papier of elektronisch (pdf) ontvangen.

Abonneer u nu!

Een jaarabonnement kost slechts € 135 ex btw. Het tijdschrift verschijnt vier maal per jaar.

 

Download hieronder voorgaande edities van ICTRecht in de praktijk

 

Aflevering 3, 2016
De cloud is even gered. Microsoft hoeft haar in Europa opgeslagen data niet te overhandigen aan de Amerikaanse overheid. Behavioural targeting is een opkomend marketingmiddel, maar wat is het juridisch (privacy-)kader? Daarnaast hoor je veel over influencer marketing, wanneer is er sprake van sluikreclame? En ten slotte een handige checklist voor een mantelovereenkomst met klanten of leveranciers waar u veel mee samen werkt.

ICTRecht in de praktijk nr 2 voorkant - digitale sleutel

Aflevering 2, 2016
Het grote nieuws van dit voorjaar, en misschien wel van het jaar én van 2017: de Privacyverordening komt eraan. Deze langverwachte nieuwe Europese wet zal onze huidige privacywetgeving gaan vervangen, en brengt een bérg aangescherpte regels en complianceeisen met zich mee. In ons extra lange hoofdartikel leest u er alles over. Verder o.a. ‘Blockchaintechnologie: Toekomst of hype?’ en ‘Checklist: de geheimhoudingsovereenkomst’.

tijdschrift_2016_1_100_138

Aflevering 1, 2016
Per 1 januari is de Wet meldplicht datalekken van kracht. Deze wet bevat meer dan alleen dat: er staan stevige boetes op vrijwel alle overtredingen uit de Wet bescherming persoonsgegevens. Om een en ander goed te borgen, is de bewerkersovereenkomst een belangrijk(er) instrument geworden. Kors vertelt u er alles over.

 

tijdschrift_2015_4_100_135

Aflevering 4, 2015
Ook een einde lijkt te zijn gekomen aan het Amerikaanse softwareoctrooi. Waar men jaren dacht dat alles in ict-land octrooieerbaar was, trekt het Supreme Court nu een harde grens. De huidige stand van zaken leest u in ons hoofdartikel. Het nieuwe jaar brengt ook nieuwe wetten met zich mee. De belangrijkste: de meldplicht datalekken. Beveiliging niet op orde, of een lek van persoonsgegevens niet gemeld? U riskeert acht ton boete.

 

iidp-2015-03

Aflevering 3, 2015
Wat staat ons te wachten op het gebied van privacy? In het najaarsnummer leest u alles over. Inclusief een handige checklist over hoe om te gaan met de datalekmeldplicht? Voor dienstverleners besteden we aandacht aan de Wet koop op afstand die vorig jaar werd herzien. We bespreken het recente wraakporno-vonnis tegen Facebook. En met trots stellen we ons nieuwe systeem JuriBlox aan u voor.

 

iidp-2015-02

Aflevering 2, 2015
Leer helder afspraken maken bij ICT-contracten, en bedenk hoe veel trek u nog in cookies hebt. Plus: is een DDOS aanval een meningsuiting, en wat houdt de toekomst in voor drones? Het zomernummer van ICTRecht in de praktijk biedt weer gevarieerd leesvoer voor op het werk – of op vakantie. Bij de jurisprudentie vindt u onder meer een noot over de ongeldig verklaarde Wet bewaarplicht.

 

iidp-1-2015

Aflevering 1, 2015
Wat te doen met de thuiskopieheffing? Hoe beperkt u uw aansprakelijkheid? En hoe zat het ook alweer met de ontvangsttheorie als het om e-mail gaat? In het voorjaarsnummer leest u er alles over. Natuurlijk ook weer een overzicht van jurisprudentie en ontwikkelingen in wetgeving.

 

tijdschrift-iidp-4-2014

Aflevering 4, 2014

Wie stelt u aansprakelijk bij een mislukte backup? In het decembernummer leest u er alles over. Ook in dit nummer hoe om te gaan met auteursrecht op maatwerksoftware en de nieuwe regels voor online kansspelen en het rekenen van btw aan consumenten in het buitenland.

 

iidp-3-2014

Aflevering 3, 2014

In het najaarsnummer gaan we in op ethische hackers en hoe daarop te reageren. Ook leert u hoe tweedehands softwarelicenties en de virtuele munt Bitcoin werken. Laat u software op maat maken? Let dan goed op onze checklist zodat u weet wat wel en niet te doen.

 

iidp-2-2014

Aflevering 2, 2014

Het voorjaarsnummer vertelt u alles over de nieuwe consumentenwetgeving. Ook komt het concept cloudsourcing aan de orde en kunt u met een duidelijke checklist uw service level agreements toetsen. En hoe werken digitale handtekeningen in de praktijk?

 

ICTRecht in de praktijk - 01 - januari 2014 cover

Aflevering 1, 2014

In het eerste nummer leest u over de te verwachten Privacyverordening en wat te doen bij een faillissement in de cloud. Met een checklist controleert u zelf snel uw bewerkersovereenkomsten. En hoe genereert u een juridisch document? Lees er alles over in dit eerste nummer.