ICTRecht B.V.

  • Jollemanhof 12
  • 1019 GW Amsterdam
Telefoon
020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
btw
NL8223.30.040.B01

Over ICTRecht / ICTRecht in de praktijk

ICTRecht in de praktijk

Ons tijdschrift ICTRecht in de praktijk informeert de bedrijfsjurist en andere juridische professionals over de laatste relevante ontwikkelingen rond ICT en recht. Elk kwartaal ontvangt u vakartikelen, overzichten van rechtspraak en wetgeving en andere direct toepasbare informatie. U kunt het tijdschrift op papier of elektronisch (pdf) ontvangen.

Abonneer u nu!

Een jaarabonnement kost slechts € 135 ex btw. Het tijdschrift verschijnt vier maal per jaar.

Tijdschrift

Abonneren op ICTRecht in de praktijk
  • Algemene voorwaarden kunt u vinden op https://ictrecht.nl/av/.

    Een jaarabonnement op het tijdschrift kost € 135 ex btw. Dit bedrag dient vooraf en per jaar te worden voldaan.

Download hieronder voorgaande edities van ICTRecht in de praktijk

Aflevering 1, 2017
Per 1 oktober 2016 kunnen zakelijke klanten makkelijker van telecomcontracten af. Arend Jan vertelt u er alles over. Gratis wifi aanbieden voor klanten of bezoekers komt onder druk te staan en blockchain: next big thing of blok aan het been van juristen. Dit en nog veel meer leest u in deze eerste editie van 2017.

Aflevering 3, 2016
De cloud is even gered. Microsoft hoeft haar in Europa opgeslagen data niet te overhandigen aan de Amerikaanse overheid. Behavioural targeting is een opkomend marketingmiddel, maar wat is het juridisch (privacy-)kader? Daarnaast hoor je veel over influencer marketing, wanneer is er sprake van sluikreclame? En ten slotte een handige checklist voor een mantelovereenkomst met klanten of leveranciers waar u veel mee samen werkt.

Aflevering 2, 2016
Het grote nieuws van dit voorjaar, en misschien wel van het jaar én van 2017: de Privacyverordening komt eraan. Deze langverwachte nieuwe Europese wet zal onze huidige privacywetgeving gaan vervangen, en brengt een bérg aangescherpte regels en complianceeisen met zich mee. In ons extra lange hoofdartikel leest u er alles over. Verder o.a. ‘Blockchaintechnologie: Toekomst of hype?’ en ‘Checklist: de geheimhoudingsovereenkomst’.

Aflevering 1, 2016
Per 1 januari is de Wet meldplicht datalekken van kracht. Deze wet bevat meer dan alleen dat: er staan stevige boetes op vrijwel alle overtredingen uit de Wet bescherming persoonsgegevens. Om een en ander goed te borgen, is de bewerkersovereenkomst een belangrijk(er) instrument geworden. Kors vertelt u er alles over.

Aflevering 4, 2015ICTRecht in de praktijk 2015 nr 4
Ook een einde lijkt te zijn gekomen aan het Amerikaanse softwareoctrooi. Waar men jaren dacht dat alles in ict-land octrooieerbaar was, trekt het Supreme Court nu een harde grens. De huidige stand van zaken leest u in ons hoofdartikel. Het nieuwe jaar brengt ook nieuwe wetten met zich mee. De belangrijkste: de meldplicht datalekken. Beveiliging niet op orde, of een lek van persoonsgegevens niet gemeld? U riskeert acht ton boete.

ICTRecht in de praktijk 2015 nr 3Aflevering 3, 2015
Wat staat ons te wachten op het gebied van privacy? In het najaarsnummer leest u alles over. Inclusief een handige checklist over hoe om te gaan met de datalekmeldplicht? Voor dienstverleners besteden we aandacht aan de Wet koop op afstand die vorig jaar werd herzien. We bespreken het recente wraakporno-vonnis tegen Facebook. En met trots stellen we ons nieuwe systeem JuriBlox aan u voor.

 

Aflevering 2, 2015ICTRecht in de praktijk 2015 nr 2
Leer helder afspraken maken bij ICT-contracten, en bedenk hoe veel trek u nog in cookies hebt. Plus: is een DDOS aanval een meningsuiting, en wat houdt de toekomst in voor drones? Het zomernummer van ICTRecht in de praktijk biedt weer gevarieerd leesvoer voor op het werk – of op vakantie. Bij de jurisprudentie vindt u onder meer een noot over de ongeldig verklaarde Wet bewaarplicht.

 

Aflevering 1, 2015ICTRecht in de praktijk 2015 nr 1
Wat te doen met de thuiskopieheffing? Hoe beperkt u uw aansprakelijkheid? En hoe zat het ook alweer met de ontvangsttheorie als het om e-mail gaat? In het voorjaarsnummer leest u er alles over. Natuurlijk ook weer een overzicht van jurisprudentie en ontwikkelingen in wetgeving.