Locatie Amsterdam
Jollemanshof 12
1019 GW Amsterdam
Telefoon
020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
BTW
NL8223.30.040.B01
Locatie Groningen
Leonard Springerlaan 35
9727 KB Groningen
Telefoon
050 209 34 99
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
68038712
BTW
NL857275835.B01
Locatie Brussel
Avenue Louise 65
1000 Brussel
Telefoon
+32 (0)2 535 77 55.
E-mail
info@legalict.com
Ondernemingsnummer
0696.909.465
BTW
BE 0696.909.465

De visie van ICTRECHT

Onze ambitie is hét juridisch adviesbureau van de Benelux te zijn als het gaat om ICT, privacy en recht. Met een team van meer dan 60 specialisten voorzien we organisaties – vanuit onze kantoren in Amsterdam, Groningen en Brussel - van deskundig en praktisch juridisch advies.

Van startup tot multinational en van overheidsinstantie tot zorginstelling. Wij zijn flexibel, creatief en denken proactief mee met de klant.

Onze juristen snappen techniek en de bijbehorende juridische aspecten. Onze adviezen zijn concreet en begrijpelijk, en geven blijk van technische kennis.

ONZE KERNACTIVITEITEN

Onze juristen adviseren, helpen bij het opstellen van documenten en onderhandelen - bijvoorbeeld bij ICT-contracten of privacy-gerelateerde vragen.

ICTRecht kent vier juridische focusgebieden: privacy, cloud, e-commerce en Legal ICT (voor internationale vraagstukken). Naast het geven van advies houdt ICTRecht zich bezig met het verzorgen van juridische trainingen en leveren we ook detacheringsdiensten.

Onze visie op het ICT-Recht

ICT, internet en telecommunicatie zijn technisch complexe gebieden waar de wet vaak achter de snel veranderende feiten aanloopt. Juridisch advies op dit gebied is dan ook geen eenvoudige zaak. Onze juristen hebben ruime ervaring met het interpreteren van het recht vanuit de techniek en zijn gewend om praktische ‘ja/nee antwoorden’ te geven.

ICTRecht kiest voor deze niche, omdat wij met onze juridische én technische kennis een unieke dienst kunnen leveren. Dankzij onze gespecialiseerde achtergrond zijn wij in staat om elk ICT-, privacy- of internetvraagstuk juridisch te beantwoorden.

Geen zes pagina’s juridisch jargon met als conclusie “dat hangt ervan af” maar een duidelijke e-mail met advies waarmee men aan de slag kan.

En dat is precies wat ICTRecht levert.

Geschiedenis van ICTRecht

ICTRecht werd opgericht door Steven Ras in 2004. Hij begon met het geven van juridisch advies aan hostingproviders en webwinkels. Al snel breidden deze werkzaamheden zich uit tot het maken van ICT-contracten, het oplossen van domeinnaamgeschillen en aansprakelijkheidsvraagstukken.

In 2008 maakte Arnoud Engelfriet de overstap naar ICTRecht. Daarvoor werkte hij negen jaar lang als octrooigemachtigde en IP Counsel bij Philips. Zo groeide ICTRecht uit tot een compleet adviesbureau voor ICT, privacy en internet in het algemeen.

De afgelopen jaren groeide ICTRecht snel. Door haar scherpe focus, uitbreiding in personeel en tevreden klanten was ICTRecht in 2016 voor een tweede keer toe aan een nieuw kantoor in Amsterdam. Naast het kantoor in Amsterdam, is ICTRecht uitgebreid met vestigingen in Groningen en Brussel.

Op het moment dat wij een juridische vraag hebben, kunnen we altijd terecht bij ICTRecht voor een duidelijk en correct antwoord. Maar ook voor het vergaren van juridische informatie of het brainstormen over juridische issues is ICTRecht onze partner.

- True

Samenwerken met ICTRecht bevalt ons prima. In onze dynamische branche is snelheid van denken en handelen essentieel. Het specialisme van ICTRecht zorgt ervoor dat een half woord genoeg is om elkaar te verstaan en de juiste keuzes te maken, en de korte responstijd die ze hanteren is erg prettig. Voor herhaling vatbaar!

- Yourhosting