Vestiging Amsterdam

  • Jollemanhof 12
  • 1019 GW Amsterdam
Telefoon
020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
btw
NL8223.30.040.B01

De visie van ICTRECHT

Onze ambitie is hét juridisch adviesbureau van Nederland te zijn als het gaat om ICT, privacy en recht. Wij zijn flexibel en creatief, en bieden veel ruimte voor originaliteit en eigen initiatief. Door samenwerking met partnerkantoren bieden wij complete diensten (full-service) aan de klant.

ICTRecht is geen advocatenkantoor. Wij richten ons uitsluitend op ons specialisme: deskundig en praktisch advies tegen een gunstige prijs. De meerwaarde van een advocaat zit hem vooral in het kunnen procederen bij geschillen.

Procederen valt buiten ons werkterrein en daarom hebben wij ervoor gekozen geen ICT-advocaten te zijn. Mocht u onverhoopt toch in een ICT-geschil bij de rechter belanden, dan verwijzen wij u graag door naar een goede advocaat met verstand van ICT.

WIE IS JURIDISCH ADVIESBUREAU ICTRECHT BV?

ICTRecht levert deskundig en praktisch juridisch advies over ICT en privacy tegen een gunstig tarief. Onze adviezen zijn begrijpelijk en geven blijk van technische kennis. Wij denken pro-actief mee met de klant. Onze mensen zijn dan ook juridisch en technisch thuis in onze niche.

ONZE KERNACTIVITEITEN

ICTRecht heeft vier kernactiviteiten, opgezet in aparte bedrijfsafdelingen: juridische advisering, trainingen, detachering en overeenkomstenverkoop (via juridische automatisering). Deze activiteiten worden gedreven binnen één juridische activiteit. Maar iedere kernactiviteit heeft wel een eigen organisatorische structuur.

Onze visie op het ICT-Recht

ICT, internet en telecommunicatie zijn technisch complexe gebieden waar de wet vaak achter de snel veranderende feiten aanloopt. Juridisch advies op dit gebied is dan ook geen eenvoudige zaak.

ICTRecht kiest voor deze niche omdat zij ervan overtuigd is met haar technische én juridische kennis een unieke dienst te kunnen leveren

Geen zes pagina’s juridisch jargon met als conclusie “dat hangt ervan af” maar een duidelijke e-mail met advies waarmee men aan de slag kan.

En dat is precies wat ICTRecht levert.

Geschiedenis van ICTRecht

Het kantoor werd opgericht door Steven Ras in 2004. Hij begon met het geven van juridisch advies aan hostingproviders en webwinkels. Al snel breidden zijn werkzaamheden zich uit tot het maken van ICT-contracten, het oplossen van domeinnaamgeschillen en aansprakelijkheidsvraagstukken. In 2008 maakte Arnoud Engelfriet de overstap naar ICTRecht. Daarvoor werkte hij negen jaar lang als octrooigemachtigde en IP Counsel bij Philips. Zo groeide ICTRecht uit tot een compleet adviesbureau voor ICT, privacy en internet in het algemeen.

De afgelopen jaren groeide ICTRecht snel. Door haar scherpe focus, uitbreiding in personeel en tevreden klanten was ICTRecht in 2016 voor een tweede keer toe aan een nieuw kantoor in Amsterdam. Daarnaast opende ICTRecht datzelfde jaar een tweede vestiging in Groningen onder leiding van Mathieu Paapst.

Werken met ICTRecht is werken met professionals met de juiste focus, flexibiliteit en snelheid waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat!

- BlueCielo ECM Solutions

ICTRecht is voor Reeleezee een uitstekende partner, omdat men actuele kennis bezit en onderhoudt over de juridische aspecten van zakelijk gebruik van internet en in staat is om op een flexibele en snelle wijze samen te werken.

- Reeleezee