ICTRecht B.V.

 • Jollemanhof 12
 • 1019 GW Amsterdam
Telefoon
Vestiging Amsterdam: 020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
btw
NL8223.30.040.B01

Juridisch advies / Patenten en octrooien

In de kenniseconomie is bescherming van kennis essentieel. Juist door unieke kennis en know-how kan een kennisondernemer of bedrijf zich onderscheiden van de concurrent. Octrooien (patenten) zijn daarbij een belangrijk instrument.

Door uitvindingen vast te leggen middels een octrooi, kunnen deze in licentie worden gegeven of juist exclusief worden gehouden. Ook bij het verkrijgen van durfkapitaal (venture capital) is het bezit van één of meer octrooien vaak waardevol.

Kennis kan ook in de vorm van know-how licenties worden geëxploiteerd. Een know-how licentie stelt een bedrijf in staat toegang tot kennis te kopen of verkopen. Dit kan in combinatie met een octrooilicentie, maar zuivere know-how licenties of technologielicenties zijn ook mogelijk. Zeker op het gebied van software kan een technologielicentie interessant zijn.

ICTRecht-partner Arnoud Engelfriet is Nederlands en Europees octrooigemachtigde. Hij heeft meer dan tien jaar ervaring met complexe ICT-technologie, software, octrooien en de mogelijkheden van bescherming en exploitatie daarvan.

Dienst aanvraag

Meer weten? Laat een van onze juridische experts contact met u opnemen via het onderstaande formulier.

Soortgelijke onderwerpen

 • website

  Domeinnaamclaims

  Hosters maar ook andere bedrijven kunnen geconfronteerd worden met claims over domeinnamen, van henzelf of van hun klanten. Een domeinnaam kan inbreuk maken op rechten (zoals merken of handelsnamen) van anderen, of gekoppeld zijn aan misleidende of strafbare websites.

 • inventarisatie / checklist

  Privacy audit

  Wilt u weten of uw huidige werkwijze volledig binnen de kaders van de privacywetgeving plaatsvindt, dan kunnen wij dit voor u toetsen door een audit uit te voeren.