ICTRecht B.V.

 • Jollemanhof 12
 • 1019 GW Amsterdam
Telefoon
Vestiging Amsterdam: 020 663 1941 / Vestiging Groningen: 050 209 3499
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
btw
NL8223.30.040.B01

Juridisch advies / Patenten en octrooien

In de kenniseconomie is bescherming van kennis essentieel. Juist door unieke kennis en know-how kan een kennisondernemer of bedrijf zich onderscheiden van de concurrent. Octrooien (patenten) zijn daarbij een belangrijk instrument.

Door uitvindingen vast te leggen middels een octrooi, kunnen deze in licentie worden gegeven of juist exclusief worden gehouden. Ook bij het verkrijgen van durfkapitaal (venture capital) is het bezit van één of meer octrooien vaak waardevol.

Kennis kan ook in de vorm van know-how licenties worden geëxploiteerd. Een know-how licentie stelt een bedrijf in staat toegang tot kennis te kopen of verkopen. Dit kan in combinatie met een octrooilicentie, maar zuivere know-how licenties of technologielicenties zijn ook mogelijk. Zeker op het gebied van software kan een technologielicentie interessant zijn.

ICTRecht-partner Arnoud Engelfriet is Nederlands en Europees octrooigemachtigde. Hij heeft meer dan tien jaar ervaring met complexe ICT-technologie, software, octrooien en de mogelijkheden van bescherming en exploitatie daarvan.

Dienst aanvraag

Meer weten? Laat een van onze juridische experts contact met u opnemen via het onderstaande formulier.

Soortgelijke onderwerpen

 • advies vraagwolkje

  Inkoopvoorwaarden

  Als u diensten afneemt, zullen uw leveranciers standaard elk hun eigen algemene voorwaarden hanteren. Dit kan al snel onoverzichtelijk worden, omdat die voorwaarden zelden uniform zijn. Steeds meer organisaties kiezen er dan ook voor om met inkoopvoorwaarden te werken, die voor alle leveranciers dan gelijk zijn.

 • contracticoon

  Privacyverklaring

  U bent wettelijk verplicht uw klanten en bezoekers duidelijk te informeren over welke privacygevoelige gegevens u verzamelt en met welk doel. Informeren gebeurt meestal via een privacyverklaring.