Vestiging Amsterdam

 • Jollemanhof 12
 • 1019 GW Amsterdam
Telefoon
020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
btw
NL8223.30.040.B01

Juridisch advies / ICT, Recht en Overheid

De Nederlandse overheid breidt in hoog tempo haar dienstverlening via internet uit.

> Bekijk onze training Digitalisering binnen de overheid

> Bekijk onze training Aanbesteden bij de overheid

Ook interne processen worden gestroomlijnd met geavanceerdere software en elektronische hulpmiddelen. Hiermee wordt de elektronische overheid een steeds prettigere partij voor zowel burgers als ondernemers.

Deze vernieuwing brengt echter een aantal risico’s met zich mee voor overheidsinstanties. Denk aan privacyrisico’s bij databanken via internet, de toegankelijkheid van overheidswebsites voor gehandicapten en afhankelijkheid van ICT-leveranciers bij een e-overheidplatform. Ook gaan specifieke wettelijke verplichtingen, zoals die in de Wet bescherming persoonsgegevens, een steeds belangrijkere rol spelen naarmate de digitale dienstverlening toeneemt.

ICTRecht weet waar de risico’s en kansen van digitale dienstverlening zitten en zorgt ervoor dat u zich zorgeloos kunt richten op hetgeen u als overheidsinstelling wilt doen: het optimaliseren van uw dienstverlening.

Als specialist op het gebied van ICT en recht werkt ICTRecht regelmatig met (semi-) overheidsinstanties bij specifieke projecten. Wij leveren daarbij deskundig en praktisch toepasbaar advies tegen een passend tarief.

Juridisch en bestuurskundig advies

De specialisten van ICTRecht helpen u aan de wet- en regelgeving te voldoen en uw ICT op alle relevante onderwerpen, zoals:

 • ICT-contracten, software-licenties en software-leveranciers die willen afwijken van uw inkoopvoorwaarden;
 • Juridisch advies inzake ICT-aanbestedingen;
 • Standaardisatie en leveranciersonafhankelijkheid;
 • Toetsing van uw website aan wet- en regelgeving;
 • Hoe om te gaan met Open Data;
  elektronische handtekeningen (certificaten);
  toetsing van uw e-mailrichtlijnen en e-maildisclaimer;
 • Omgaan met publicatie persoonsgegevens op internet;
 • Privacy bij koppelingen met de GBA en andere databases.

Dienst aanvraag

Meer weten? Laat een van onze juridische experts contact met u opnemen via het onderstaande formulier. • Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Soortgelijke onderwerpen

 • vergrootglas / audit

  Signaleringsdienst

  Voor elke organisatie is het belangrijk om op de hoogte te blijven van nieuwe wetgeving, relevante jurisprudentie, gedragscodes en protocollen die binnen uw branche (gaan) gelden. Zo kunt u er tijdig voor zorgen dat uw bedrijfsvoering op nieuwe ontwikkelingen is ingericht. ICTRecht kan u hierbij helpen middels onze signaleringsdienst.

 • Adviestraject nieuwe blockchaintoepassingen

  Wilt u een blockchainproject starten, bent u al begonnen of wilt u naderhand laten controleren of de (internationale) wettelijke wet- en regelgeving bij uw project in acht is genomen? De specialisten van ICTRecht staan voor u klaar.