Vestiging Amsterdam

 • Jollemanhof 12
 • 1019 GW Amsterdam
Telefoon
020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
btw
NL8223.30.040.B01

Juridisch advies / ICT, Recht en Overheid

De Nederlandse overheid breidt in hoog tempo haar dienstverlening via internet uit.

> Bekijk onze training Digitalisering binnen de overheid

> Bekijk onze training Aanbesteden bij de overheid

Ook interne processen worden gestroomlijnd met geavanceerdere software en elektronische hulpmiddelen. Hiermee wordt de elektronische overheid een steeds prettigere partij voor zowel burgers als ondernemers.

Deze vernieuwing brengt echter een aantal risico’s met zich mee voor overheidsinstanties. Denk aan privacyrisico’s bij databanken via internet, de toegankelijkheid van overheidswebsites voor gehandicapten en afhankelijkheid van ICT-leveranciers bij een e-overheidplatform. Ook gaan specifieke wettelijke verplichtingen, zoals die in de Wet bescherming persoonsgegevens, een steeds belangrijkere rol spelen naarmate de digitale dienstverlening toeneemt.

ICTRecht weet waar de risico’s en kansen van digitale dienstverlening zitten en zorgt ervoor dat u zich zorgeloos kunt richten op hetgeen u als overheidsinstelling wilt doen: het optimaliseren van uw dienstverlening.

Als specialist op het gebied van ICT en recht werkt ICTRecht regelmatig met (semi-) overheidsinstanties bij specifieke projecten. Wij leveren daarbij deskundig en praktisch toepasbaar advies tegen een passend tarief.

Juridisch en bestuurskundig advies

De specialisten van ICTRecht helpen u aan de wet- en regelgeving te voldoen en uw ICT op alle relevante onderwerpen, zoals:

 • ICT-contracten, software-licenties en software-leveranciers die willen afwijken van uw inkoopvoorwaarden;
 • Juridisch advies inzake ICT-aanbestedingen;
 • Standaardisatie en leveranciersonafhankelijkheid;
 • Toetsing van uw website aan wet- en regelgeving;
 • Hoe om te gaan met Open Data;
  elektronische handtekeningen (certificaten);
  toetsing van uw e-mailrichtlijnen en e-maildisclaimer;
 • Omgaan met publicatie persoonsgegevens op internet;
 • Privacy bij koppelingen met de GBA en andere databases.

Dienst aanvraag

Meer weten? Laat een van onze juridische experts contact met u opnemen via het onderstaande formulier. • Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Soortgelijke onderwerpen

 • onderhandelen handenschudden

  Contractsonderhandelingen

  Wilt u met een klant of leverancier in onderhandeling over een nieuw contract? En heeft u daarbij behoefte aan een praktisch meedenkende jurist die niet alleen op de regeltjes let maar ook, vanuit uw bedrijfsbelang én dat van uw wederpartij, naar oplossingen zoekt? Laat dan ICTRecht u bijstaan in uw contractsonderhandelingen.

 • contracticoon

  Juridische generatoren

  ICTRecht heeft tools ontwikkeld op basis van haar meer dan tien jaar ervaring op het gebied van ICT en Recht, waarmee u als ondernemer prima in staat bent om zelf juridische documenten te maken. Van algemene voorwaarden, arbeidscontracten, bewerkersovereenkomsten, BYOD-reglementen tot NDA’s, EULA’s, Service level agreements. U maakt ze met onze generatoren.