Vestiging Amsterdam

 • Jollemanhof 12
 • 1019 GW Amsterdam
Telefoon
020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
btw
NL8223.30.040.B01

Juridisch advies / ICT, Recht en Overheid

De Nederlandse overheid breidt in hoog tempo haar dienstverlening via internet uit.

> Bekijk onze training Digitalisering binnen de overheid

> Bekijk onze training Aanbesteden bij de overheid

Ook interne processen worden gestroomlijnd met geavanceerdere software en elektronische hulpmiddelen. Hiermee wordt de elektronische overheid een steeds prettigere partij voor zowel burgers als ondernemers.

Deze vernieuwing brengt echter een aantal risico’s met zich mee voor overheidsinstanties. Denk aan privacyrisico’s bij databanken via internet, de toegankelijkheid van overheidswebsites voor gehandicapten en afhankelijkheid van ICT-leveranciers bij een e-overheidplatform. Ook gaan specifieke wettelijke verplichtingen, zoals die in de Wet bescherming persoonsgegevens, een steeds belangrijkere rol spelen naarmate de digitale dienstverlening toeneemt.

ICTRecht weet waar de risico’s en kansen van digitale dienstverlening zitten en zorgt ervoor dat u zich zorgeloos kunt richten op hetgeen u als overheidsinstelling wilt doen: het optimaliseren van uw dienstverlening.

Als specialist op het gebied van ICT en recht werkt ICTRecht regelmatig met (semi-) overheidsinstanties bij specifieke projecten. Wij leveren daarbij deskundig en praktisch toepasbaar advies tegen een passend tarief.

Juridisch en bestuurskundig advies

De specialisten van ICTRecht helpen u aan de wet- en regelgeving te voldoen en uw ICT op alle relevante onderwerpen, zoals:

 • ICT-contracten, software-licenties en software-leveranciers die willen afwijken van uw inkoopvoorwaarden;
 • Juridisch advies inzake ICT-aanbestedingen;
 • Standaardisatie en leveranciersonafhankelijkheid;
 • Toetsing van uw website aan wet- en regelgeving;
 • Hoe om te gaan met Open Data;
  elektronische handtekeningen (certificaten);
  toetsing van uw e-mailrichtlijnen en e-maildisclaimer;
 • Omgaan met publicatie persoonsgegevens op internet;
 • Privacy bij koppelingen met de GBA en andere databases.

Dienst aanvraag

Meer weten? Laat een van onze juridische experts contact met u opnemen via het onderstaande formulier. • Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Soortgelijke onderwerpen

 • Conflictoplossing en rechtshulp

  Niets is zo vervelend als een conflict, een probleem met een andere partij waarbij partijen tegenovergestelde doelen en belangen nastreven. Zeker ICT gerelateerde conflicten kunnen lastig te doorgronden zijn. Een conflict kan op verschillende manieren worden opgelost.

 • contracticoon

  Domeinnaamoverdracht

  Het is belangrijk de verkoop en/of verhuur van een domeinnaam goed te regelen. Met een contract verkrijgt u (en de koper) duidelijkheid over wat wanneer moet gebeuren en wie aansprakelijk is voor welke claims of onregelmatigheden bij de domeinnaam.