Locatie Amsterdam
Jollemanshof 12
1019 GW Amsterdam
Telefoon
020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
BTW
NL8223.30.040.B01
Locatie Groningen
Leonard Springerlaan 35
9727 KB Groningen
Telefoon
050 209 34 99
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
68038712
BTW
NL857275835.B01
Locatie Brussel
Avenue Louise 65
1000 Brussel
Telefoon
+32 (0)2 535 77 55.
E-mail
info@legalict.com
Ondernemingsnummer
0696.909.465
BTW
BE 0696.909.465

Juridisch advies / ICT & Arbeidsrecht

De meeste organisaties hebben werknemers in dienst of maken gebruik van de diensten van ZZP’ers.

Heeft u vragen die betrekking hebben op arbeidsrecht of privacy van werknemers?

De relatie werkgever-werknemer wordt uitgebreid geregeld in de wet. Een werkgever behoort aan deze wettelijke regels te voldoen. Dit kan arbeidsrechtelijke vragen met zich mee brengen. Wat moet er bijvoorbeeld in een arbeidsovereenkomst staan? Welke beleidsdocumenten of reglementen zijn verplicht? Is een concurrentie-/relatiebeding geldig? Kunnen de arbeidsvoorwaarden worden gewijzigd? Wanneer moet een OR worden aangesteld en kunnen werknemers beroep doen op een cao? Maar ook vragen die betrekking hebben op de privacy van werknemers: mag een werkgever gebruik maken van cameratoezicht of werknemers monitoren?

Bij het beantwoorden van deze, en vele andere, vragen kunnen wij ondersteuning bieden in de vorm van een juridisch advies. In een juridisch advies geven wij een praktische en concrete oplossingen op het gebied van arbeidsrecht en privacy van werknemers op de werkvloer.

In sommige gevallen heeft u bepaalde documenten nodig of wenst u bepaalde overeenkomsten te sluiten, zoals een arbeidsovereenkomst, overeenkomst van opdracht, personeelshandboek, een geheimhoudingsovereenkomst of een vaststellingsovereenkomst. Wij stellen deze documenten voor u op of controleren de documenten die reeds binnen uw organisatie in gebruik zijn.

Onze arbeidsrecht factsheets

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw organisatie?

Bel ons voor meer informatie op telefoonnummer: 020 663 1941, of voor Noord-Nederland: 050 209 3499, of stuur ons een mail via: info@ictrecht.nl.

Een bericht achterlaten via onderstaand formulier kan ook: een van onze arbeidsrecht-specialisten neemt dan vrijblijvend contact met u op.

ONZE ARBEIDSRECHT DIENSTEN

 • Opstellen, aanpassen of controleren van de arbeidsovereenkomst
  Zeker weten dat uw arbeidsovereenkomst aan de wettelijke vereisten voldoet? Wij ondersteunen u bij het opstellen, aanpassen of controleren van de arbeidsovereenkomst.
 • Opstellen, aanpassen of controleren van de overeenkomst van opdracht
  Wilt u zzp’ers inhuren? Wij ondersteunen u bij het opstellen, aanpassen of controleren van de overeenkomst van opdracht.
 • Adviseren over een concurrentie– en/of relatiebeding
  Wilt u een concurrentie- en/of relatiebeding gebruiken? Of een werknemer in dienst nemen die is gebonden aan een concurrentie- en/of relatiebeding? Wij denken met u mee en stellen een beding op.
 • Adviseren over een voorgenomen ontslag
  Voornemens om een arbeidsovereenkomst van een werknemer te beëindigen? Wij ondersteunen u, zodat problemen worden voorkomen.
 • Adviseren over het wijzigen van arbeidsvoorwaarden
  Wilt u arbeidsvoorwaarden wijzigen, maar weet u niet zeker of dat wel mag? Wij geven u advies over de mogelijkheden.
 • Uitzoeken of u een cao dient toe te passen
  Wilt u weten of u verplicht bent om arbeidsvoorwaarden uit een cao toe te passen? Wij zoeken dit uit.
 • Adviseren over privacy op de werkvloer
  Wilt u camerabeelden plaatsen of werknemers gaan monitoren? Uw werknemers hebben recht op privacy. Wij geven u advies over wat u wel en niet mag doen.
 • Adviseren over de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)
  Op 1 januari 2020 treedt de WAB in werking. Benieuwd wat voor gevolgen de WAB heeft voor uw organisatie? Wij helpen u graag.

Onze arbeidsrecht informatiepagina’s

Ik wil graag meer informatie ontvangen

Meer weten? Laat een van onze juridische experts contact met u opnemen via het onderstaande formulier. • Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Soortgelijke onderwerpen

 • website

  Procedure overdracht of opeisen van domeinnamen

  Indien een sommatiebrief niet het gewenste effect heeft kan een gang naar de rechter uitkomst bieden. Er zijn twee mogelijkheden als het gaat om het voeren van een procedure waarbij een domeinnaam in het geding is.

 • Netwerkevenement

  Uw FG ondersteunen

  Heeft u binnen uw organisatie al een Functionaris Gegevensbescherming (FG) aangesteld, maar is er behoefte aan extra support op het gebied van de AVG? Dit kan via adviesbureau ICTRecht.