Vestiging Amsterdam

 • Jollemanhof 12
 • 1019 GW Amsterdam
Telefoon
020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
btw
NL8223.30.040.B01

Juridisch advies / Gezondheidszorg

De wet- en regelgeving rond ICT in de zorg is complex en onduidelijk. Als zorgaanbieder maakt u gebruik van een veelheid aan ICT-toepassingen. Sommige intern en sommige “in the cloud”. De voorwaarden van die toepassingen kunnen de nodige verrassingen voor u bevatten.

Minstens zo belangrijk is dat uw algemene voorwaarden zijn toegesneden op de zorg. In diensten voor zorginstellingen zijn deze voorwaarden cruciaal:

 • Aansprakelijkheid. U moet afspraken maken over in hoeverre u aansprakelijk bent voor het verlies van (persoons-)gegevens en voor down-time.
 • Koppelingen met andere ICT-diensten. U moet afspraken maken over wie er verantwoordelijk is voor zulke koppelingen en waar wiens verantwoordelijkheid eindigt. Voornamelijk afspraken met betrekking tot persoonsgegevens en eventuele lekken van deze privacygevoelige gegevens, zijn van grote importantie.
 • Persoonsgegevens. Vaak zal uw ICT-dienst persoonsgegevens opslaan of versturen. Elektronische patiënten- en cliëntendossiers zijn hiervan een voorbeeld. De wet eist dat u een verwerkersovereenkomst heeft met de zorginstelling. Heeft u die ook?
 • Continuïteit. Een zorginstelling heeft veel belang bij continue beschikbaarheid van haar diensten. Benadruk dus naar uw klant hoezeer u in staat bent die te leveren en houd een apart Service Level Agreement paraat waarin u concreet vastlegt wat u gaat doen.

ICTRecht kan u adviseren op alle juridische vlakken van het leveren van ICT-diensten aan zorginstellingen. Wij staan voor concreet en praktisch advies waarmee u direct aan de slag kunt. Aarzel niet te bellen of te mailen voor een gratis oriënterend gesprek of een snel antwoord op een vraag waar u mee zit.

Vraagt u zich af wat de regels zijn voor het uitwisselen van medische gegevens online en hoe men moet werken in de cloud? U leert het tijdens deze ééndaagse training over ICT, beveiliging & privacy in de zorg.

> Training ICT & Gezondheidsrecht

Dienst aanvraag

Meer weten? Laat een van onze juridische experts contact met u opnemen via het onderstaande formulier. • Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Soortgelijke onderwerpen

 • wolkje

  Cloud continuïteitsregeling

  Wilt u uw klanten continuïteit bieden of stellen uw klanten vragen als “maar wat als jij nu failliet gaat”? Borg uw cloud-dienstverlening zodat u én uw klanten zekerheid hebben van een voortgezette dienstverlening bij faillissement en andere problemen.

 • Elektronisch contracteren

  Tegenwoordig stappen steeds meer organisaties over op elektronische processen en elektronisch contracteren. Elektronische processen zijn snel en eenvoudig, waardoor overeenkomsten direct gesloten kunnen worden. ICTRecht kan uw organisatie adviseren of een bepaald type overeenkomst elektronisch gesloten kan worden en welke handtekening hiervoor gebruikt dient te worden.