Vestiging Amsterdam

 • Jollemanhof 12
 • 1019 GW Amsterdam
Telefoon
020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
btw
NL8223.30.040.B01

Juridisch advies / Gezondheidszorg

De wet- en regelgeving rond ICT in de zorg is complex en onduidelijk. Als zorgaanbieder maakt u gebruik van een veelheid aan ICT-toepassingen. Sommige intern en sommige “in the cloud”. De voorwaarden van die toepassingen kunnen de nodige verrassingen voor u bevatten.

Minstens zo belangrijk is dat uw algemene voorwaarden zijn toegesneden op de zorg. In diensten voor zorginstellingen zijn deze voorwaarden cruciaal:

 • Aansprakelijkheid. U moet afspraken maken over in hoeverre u aansprakelijk bent voor het verlies van (persoons-)gegevens en voor down-time.
 • Koppelingen met andere ICT-diensten. U moet afspraken maken over wie er verantwoordelijk is voor zulke koppelingen en waar wiens verantwoordelijkheid eindigt. Voornamelijk afspraken met betrekking tot persoonsgegevens en eventuele lekken van deze privacygevoelige gegevens, zijn van grote importantie.
 • Persoonsgegevens. Vaak zal uw ICT-dienst persoonsgegevens opslaan of versturen. Elektronische patiënten- en cliëntendossiers zijn hiervan een voorbeeld. De wet eist dat u een bewerkersovereenkomst heeft met de zorginstelling. Heeft u die ook?
 • Continuïteit. Een zorginstelling heeft veel belang bij continue beschikbaarheid van haar diensten. Benadruk dus naar uw klant hoezeer u in staat bent die te leveren en houd een apart Service Level Agreement paraat waarin u concreet vastlegt wat u gaat doen.

ICTRecht kan u adviseren op alle juridische vlakken van het leveren van ICT-diensten aan zorginstellingen. Wij staan voor concreet en praktisch advies waarmee u direct aan de slag kunt. Wij bieden u dit advies tegen gunstige tarieven. Aarzel niet te bellen of te mailen voor een gratis oriënterend gesprek of een snel antwoord op een vraag waar u mee zit.

Vraagt u zich af wat de regels zijn voor het uitwisselen van medische gegevens online en hoe men moet werken in de cloud? U leert het tijdens deze ééndaagse training over ICT, beveiliging & privacy in de zorg.

> Training ICT & Gezondheidsrecht

Dienst aanvraag

Meer weten? Laat een van onze juridische experts contact met u opnemen via het onderstaande formulier. • Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Soortgelijke onderwerpen

 • detachering

  Uw FG ondersteunen

  Heeft u binnen uw organisatie al een Functionaris Gegevensbescherming (FG) aangesteld, maar is er behoefte aan extra support op het gebied van de AVG? Dit kan via adviesbureau ICTRecht.

 • advies vraagwolkje

  Inkoopvoorwaarden

  Als u diensten afneemt, zullen uw leveranciers standaard elk hun eigen algemene voorwaarden hanteren. Dit kan al snel onoverzichtelijk worden, omdat die voorwaarden zelden uniform zijn. Steeds meer organisaties kiezen er dan ook voor om met inkoopvoorwaarden te werken, die voor alle leveranciers dan gelijk zijn.