Locatie Amsterdam
Jollemanshof 12
1019 GW Amsterdam
Telefoon
020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
BTW
NL8223.30.040.B01
Locatie Groningen
Leonard Springerlaan 35
9727 KB Groningen
Telefoon
050 209 34 99
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
68038712
BTW
NL857275835.B01
Locatie Brussel
Avenue Louise 65
1000 Brussel
Telefoon
+32 (0)2 535 77 55.
E-mail
info@legalict.com
Ondernemingsnummer
0696.909.465
BTW
BE 0696.909.465

Juridisch advies / Gezondheidszorg

De wet- en regelgeving rond ICT in de zorg is complex en onduidelijk. Als zorgaanbieder maakt u gebruik van een veelheid aan ICT-toepassingen. Sommige intern en sommige “in the cloud”. De voorwaarden van die toepassingen kunnen de nodige verrassingen voor u bevatten.

Minstens zo belangrijk is dat uw algemene voorwaarden zijn toegesneden op de zorg. In diensten voor zorginstellingen zijn deze voorwaarden cruciaal:

 • Aansprakelijkheid. U moet afspraken maken over in hoeverre u aansprakelijk bent voor het verlies van (persoons-)gegevens en voor down-time.
 • Koppelingen met andere ICT-diensten. U moet afspraken maken over wie er verantwoordelijk is voor zulke koppelingen en waar wiens verantwoordelijkheid eindigt. Voornamelijk afspraken met betrekking tot persoonsgegevens en eventuele lekken van deze privacygevoelige gegevens, zijn van grote importantie.
 • Persoonsgegevens. Vaak zal uw ICT-dienst persoonsgegevens opslaan of versturen. Elektronische patiënten- en cliëntendossiers zijn hiervan een voorbeeld. De wet eist dat u een verwerkersovereenkomst heeft met de zorginstelling. Heeft u die ook?
 • Continuïteit. Een zorginstelling heeft veel belang bij continue beschikbaarheid van haar diensten. Benadruk dus naar uw klant hoezeer u in staat bent die te leveren en houd een apart Service Level Agreement paraat waarin u concreet vastlegt wat u gaat doen.

ICTRecht kan u adviseren op alle juridische vlakken van het leveren van ICT-diensten aan zorginstellingen. Wij staan voor concreet en praktisch advies waarmee u direct aan de slag kunt. Aarzel niet te bellen of te mailen voor een gratis oriënterend gesprek of een snel antwoord op een vraag waar u mee zit.

Vraagt u zich af wat de regels zijn voor het uitwisselen van medische gegevens online en hoe men moet werken in de cloud? U leert het tijdens deze ééndaagse training over ICT, beveiliging & privacy in de zorg.

> Training ICT & Gezondheidsrecht

Ik wil graag meer informatie ontvangen

Meer weten? Laat een van onze juridische experts contact met u opnemen via het onderstaande formulier. • Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Soortgelijke onderwerpen

 • wolkje

  Cloud continuïteitsoplossing

  Met het Continuïteitsadvies in de hand rollen wij de geadviseerde oplossing uit. Dit houdt in dat wij de benodigde documenten opstellen, desgewenst onderhandelingen doen en eventueel adviseren in hoe de bedrijfsstructuur moet worden aangepast.

 • Adviseren FinTech

  FinTech advies

  Door het gebruik van technologie worden financiële producten en diensten sneller, goedkoper en klantvriendelijker. Dit brengt kansen met zich mee voor aanbieders van FinTech-diensten. Deze aanbieders moeten echter wel rekening houden met belangrijke juridische verplichtingen.