Locatie Amsterdam
Jollemanshof 12
1019 GW Amsterdam
Telefoon
020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
BTW
NL8223.30.040.B01
Locatie Groningen
Leonard Springerlaan 35
9727 KB Groningen
Telefoon
050 209 34 99
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
68038712
BTW
NL857275835.B01
Locatie Brussel
Avenue Louise 65
1000 Brussel
Telefoon
+32 (0)2 535 77 55.
E-mail
info@legalict.com
Ondernemingsnummer
0696.909.465
BTW
BE 0696.909.465

Juridisch advies / Online gaming & Kansspelen

Zijn pokersites of andere gokspellen op internet legaal?

Zolang de deelnemers maar geen prijzen of geld kunnen winnen wel. Wie commercieel een goksite wil exploiteren, heeft een vergunning nodig maar die is zo goed als onmogelijk te krijgen. Daarmee lijken kansspelen op internet voor bedrijven een onhaalbare kaart.

Toch zijn er voor commerciële kansspelen op internet wel mogelijkheden. Ter promotie van bedrijven, producten of diensten wordt het wel gedoogd een kansspel aan te bieden waarbij prijzen gewonnen kunnen worden.

Er zijn wel strenge voorwaarden. Zo mag geen geld gevraagd worden om mee te doen en zijn de prijzen aan maximumbedragen gebonden. Ook zijn speciale algemene voorwaarden verplicht. Dat maakt het aanbieden van een commercieel kansspel een lastige zaak, waar u zeker juridisch advies bij nodig hebt.

> Factsheet de Wet op de kansspelen

Wist u bijvoorbeeld dat…

 • Prijsvragen geen kansspel zijn, maar toch onder de Wet op de Kansspelen vallen?
 • Poker en Blackjack volgens de wet kansspelen zijn, omdat zelfs de beste pokeraar of Blackjackspeler pech kan hebben met de kaarten?
 • U geen vergunning voor een prijsvraag hoeft aan te vragen als het totale prijzengeld lager is dan 2300 euro?
 • U ter promotie van een nieuw product een promotioneel kansspel mag aanbieden, maar niet het aanbieden van kansspelen als kernactiviteit van uw bedrijf mag hebben?
 • U minderjarigen alleen met toestemming van hun ouders mag laten meedoen aan een kansspel?
 • Overtreding van de Wet op de Kansspelen een misdrijf is?

Laat de specialisten van ICTRecht uw prijsvraag of speelsite toetsen aan de Wet op de Kansspelen Wij kunnen u ook van dienst zijn bij het opstellen van de voorwaarden voor uw promotionele gokspel.

Ik wil graag meer informatie ontvangen

Meer weten? Laat een van onze juridische experts contact met u opnemen via het onderstaande formulier. • Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Soortgelijke onderwerpen

 • wolkje

  Service level agreement (SLA)

  U heeft als clouddienstverlener een zorgplicht om een “goede” dienstverlening te leveren.

 • contracticoon

  Juridische generatoren

  ICTRecht heeft tools ontwikkeld op basis van haar meer dan tien jaar ervaring op het gebied van ICT en Recht, waarmee u als ondernemer prima in staat bent om zelf juridische documenten te maken. Van algemene voorwaarden, arbeidscontracten, bewerkersovereenkomsten, BYOD-reglementen tot NDA’s, EULA’s, Service level agreements. U maakt ze met onze generatoren.