Locatie Amsterdam
Jollemanshof 12
1019 GW Amsterdam
Telefoon
020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
BTW
NL8223.30.040.B01
Locatie Groningen
Leonard Springerlaan 35
9727 KB Groningen
Telefoon
050 209 34 99
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
68038712
BTW
NL857275835.B01
Locatie Brussel
Avenue Louise 65
1000 Brussel
Telefoon
+32 (0)2 535 77 55.
E-mail
info@legalict.com
Ondernemingsnummer
0696.909.465
BTW
BE 0696.909.465

Juridisch advies / Domeinnaam verhuizen

Verhuizen naar andere registrar

Als houder van een domeinnaam bent u te allen tijde gerechtigd deze te verhuizen. Dat wil zeggen naar een andere registrar over te stappen. Als registrar bent u verplicht daaraan mee te werken, ook als u nog geld van de houder krijgt.

Lastig wordt het als een wanbetaler nog even snel zijn domeinnamen probeert te verhuizen naar een andere hoster. SIDN verbiedt het haar registrars om een verhuizing tegen te houden, ongeacht de reden. De domeinnaamhouder is in zijn overeenkomst met SIDN immers nog altijd gerechtigd over de domeinnaam te beschikken. En dus mag hij ook verhuizen. Uiteraard heeft u als registrar in dat geval wel een vordering op uw wanbetalende klant.

Bent u houder van een domeinnaam en wilt u deze, om wat voor reden dan ook, verhuizen naar een andere registrar, of zelfs andere houder dan heeft u een token nodig. Uw oude registrar heeft deze token en is verplicht deze, binnen 5 dagen na uw verzoek, aan u te verstrekken.

Hierbij kunnen zich problemen voordoen. De oude registrar kan bijvoorbeeld weigeren een token af te staan, of de oude registrar kan niet meer bereikbaar zijn. In dat geval kunt u als houder van de domeinnaam contact opnemen met een nieuwe registrar. Deze kan de token opvragen bij de oude registrar. Lukt dat ook niet, dan kan SIDN ingeschakeld worden om de token beschikbaar te maken.

Verhuizen naar andere developer

Het is mogelijk dat een webdeveloper voor u, naast het maken van een website, tevens de domeinnaam registreert. Maak daarbij heldere afspraken. Staat de domeinnaam op uw naam, of op naam van de developer? Als de domeinnaam op naam van de developer staat, betaalt u dan een maandelijks bedrag? En wat als u een keer vergeet te betalen? Voor u als developer is het verstandig dit op te nemen in algemene voorwaarden, voor u als klant van de developer is het verstandig hiernaar te informeren.

Als de domeinnaam op naam van de developer geregistreerd staat, is de developer rechthebbende. U, als klant, kunt dan niet eisen dat de domeinnaam op uw naam gezet wordt. Erg vervelend op het moment dat u een geschil krijgt met uw developer.

Gaat een developer een domeinnaam voor u registreren? Zorg dan dat de domeinnaam op uw naam geregistreerd wordt, of dat u het recht krijgt om de domeinnaam te verhuizen nadat de overeenkomst met de developer beëindigd is.

> Meer domeinnaam adviezen

Een domeinnaam of website verkopen?

Met onze juridische generatoren op JuriDox maakt u in enkele minuten eenvoudig zélf een verkoopcontract domeinnaam of verkoopcontract website.

Ik wil graag meer informatie ontvangen

Meer weten? Laat een van onze juridische experts contact met u opnemen via het onderstaande formulier. • Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Soortgelijke onderwerpen

 • Adviseren FinTech

  Adviezen

  Van vragen over open source software tot het toepassen van de elektronische handtekening en big data vraagstukken. ICTRecht voorziet u van praktisch juridisch advies.

 • vergrootglas / audit

  Juridische scan

  Met de websitescan van ICTRecht wordt uw website gecontroleerd op het gebied van ICT wet- en regelgeving. De website van uw bedrijf voldoet, na het doorvoeren van de wijzigingen die voortvloeien uit de juridische website scan, aan onderstaande wet- en regelgeving: de Wet koop op afstand, algemene informatieplichten, elektronische overeenkomsten, de Algemene Verordening Gegevensbescherming, terhandstelling algemene voorwaarden en de Telecommunicatiewet.