Vestiging Amsterdam

 • Jollemanhof 12
 • 1019 GW Amsterdam
Telefoon
020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
btw
NL8223.30.040.B01

Juridisch advies / Blockchain advies

Wilt u een blockchainproject starten, heeft u juridische ondersteuning nodig bij het opzetten van een ICO of wilt u zeker weten dat u alle benodigde contracten heeft voor uw blockchainonderneming? De adviseurs van ICTRecht staan voor u klaar.

Advisering ICO’s

Blockchainprojecten worden voornamelijk gefinancierd door middel van een ICO. Je geeft een cryptomunt uit en haalt zo geld binnen om je project vorm te kunnen geven. In een handomdraai kan je je eigen cryptomunt uitgeven, maar hierachter schuilen vaak juridische vragen die eerst beantwoord moeten worden. Val ik onder bepaalde wetgeving en moet ik daarom bepaalde juridische regels in acht houden bij het uitbrengen van mijn cryptomunt?

Fiscale aspecten bij cryptohandel

Als exchange of ander bedrijf gericht op cryptohandel zal je te maken krijgen met fiscale wetgeving. Hoe gaat de Belastingdienst om met het minen en handelen in cryptovaluta? En wat zijn de fiscale gevolgen als je diensten verleent of goederen verkoopt en hiervoor cryptocurrencies ontvangt in plaats van fiat geld of als je loon uitbetaald wordt in cryptocurrencies? Deze en andere juridische vragen kunnen wij voor je beantwoorden.

 

Opstellen contracten

Voor ondernemingen gericht op de crypto/blockchainwereld is niet alleen ‘blockchainrecht’ belangrijk, maar zal er ook nagedacht moeten worden over onder meer het opstellen van algemene voorwaarden specifiek gericht op de dienst, arbeidscontracten, SLA’s en contracten met toeleveranciers. Wij denken mee en kunnen helpen bij het opstellen en onderhandelen in dergelijke contracten.

Start-ups

Ben je een start-up begonnen en actief op het gebied van blockchain? Wil je een exchange beginnen of heb je een blockchaintoepassing bedacht? Als start-up is het belangrijk om te weten welke bedrijfsvorm verstandig is, wanneer content gescrapet of hergebruikt mag worden, hoe je je aansprakelijkheid moet regelen en welke contracten je allemaal nodig zal hebben.

WILT U MEER WETEN OVER DEZE DIENST?

Bel ons voor meer informatie op telefoonnummer: 020 663 1941 (vestiging Amsterdam) of: 050 209 3499 (vestiging Groningen). 

Een bericht achterlaten via onderstaand formulier kan ook: een van onze juristen neemt dan vrijblijvend contact met u op.

Dienst aanvraag

Meer weten? Laat een van onze juridische experts contact met u opnemen via het onderstaande formulier. • Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Soortgelijke onderwerpen

 • contracticoon

  Contractmanagement

  Een actieve onderneming sluit voortdurend overeenkomsten met klanten, leveranciers en personeel. Al deze contracten dienen gemanaged te worden door iemand die uw organisatie kent en begrijpt. Wanneer ICTRecht een inventarisatie bij u heeft gedaan kunnen wij uw belangen beter behartigen en weten we welke juridische risico’s u loopt.

 • detachering

  Uw FG ondersteunen

  Heeft u binnen uw organisatie al een Functionaris Gegevensbescherming (FG) aangesteld, maar is er behoefte aan extra support op het gebied van de AVG? Dit kan via adviesbureau ICTRecht.