Zorg op afstand is op dit moment overal deel van de dagelijkse zorgpraktijk. Om de kwaliteit van zorg op niveau te houden, is het in bepaalde situaties zelfs noodzakelijk om zorg op afstand toe te passen. Wij ondersteunen je bij het voldoen aan wet- en regelgeving bij het gebruik en het leveren van toepassingen van zorg op afstand.
Omdat een zorgaanbieder bij het gebruik van zorg op afstand (of: beeldschermzorg) nog steeds verantwoordelijk is voor de kwaliteit van zorg, doet hij of zij er goed aan om de nodige juridische afspraken te maken en aan wettelijke verplichtingen te voldoen. Wij ondersteunen je graag bij het vertalen van de wet- en regelgeving naar jouw praktijk.
Onze ondersteuning kan bestaan uit het adviseren over hoe je kunt voldoen aan wet- en regelgeving, uit het opstellen of beoordelen van documenten, het doen van onderhandelingen en het leveren van continue ondersteuning op afstand of op locatie.
Het adviseren over hoe platforms of applicaties voor zorg op afstand ingericht moeten worden, zodat er kan worden voldaan aan wet- en regelgeving.
Denk aan beeldschermzorg waarmee - al dan niet met gebruik van AI - een diagnose wordt gesteld of behandeld wordt.
De juridische kwalificatie van online dienstverlening. Denk hierbij aan de kwalificatie van de online dienst: een elektronisch uitwisselingssysteem, een zorginformatiesysteem, een medisch hulpmiddel of een dienst van de informatiemaatschappij.
Maar denk ook aan de kwalificatie van een bepaald digitaal proces: gaat het om het verlenen van zorg en komt er een behandelingsovereenkomst tot stand?
De documenten ten behoeve van de inkoop of levering van online dienstverlening en de daarbij vaak gehanteerde standaard Algemene Inkoopvoorwaarden voor de Gezondheidszorg (AIVG),
de Algemene Inkoopvoorwaarden van de NFU, de algemene voorwaarden zoals opgesteld door NLdigital (voorheen Nederland ICT) en/of de BOZ-verwerkersovereenkomst.
Beeldschermzorg als juiste zorg op de juiste plaats, wordt op dit moment overal deel van de dagelijkse zorgpraktijk. Om de kwaliteit van zorg zo goed mogelijk te waarborgen is dit noodzakelijk. Niet alleen in tijden van pandemie, ook daarna.
Omdat een zorgaanbieder bij het gebruik van beeldschermzorg nog steeds verantwoordelijk is voor de kwaliteit van zorg, doet hij of zij er goed aan om aan de nodige verplichtingen te voldoen. Maar wat is nodig?
Wil je zelf meer kennis in huis halen? ICTRecht Academy biedt diverse praktische trainingen op het gebied van zorg & ICT. Onze trainingen worden gegeven door ervaren trainers en specialisten uit de praktijk.
Laat een bericht achter via het formulier. Een van onze juridisch adviseurs neemt dan contact met u op.
Wanneer u een aanvraag bij ons doet, volgt altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek: telefonisch, bij ons op kantoor of bij u op locatie.
Meld je nu aan voor één van de nieuwsbrieven van ICTRecht en blijf op de hoogte van onderwerpen zoals AI, contracteren, informatiebeveiliging, e-commerce, privacy, zorg & ICT en overheid.