ICTRecht B.V.

 • Jollemanhof 12
 • 1019 GW Amsterdam
Telefoon
Vestiging Amsterdam: 020 663 1941 / Vestiging Groningen: 050 209 3499
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
btw
NL8223.30.040.B01

Juridisch advies / Auteursrecht

Auteursrecht (copyright) speelt een centrale rol bij ICT en internetrecht. Vrijwel elk werk, van webpagina tot foto op mobiele telefoon, is beschermd door het auteursrecht.

Het is niet nodig auteursrecht aan te vragen of zelfs maar een copyrightvermelding (copyright notice) te plaatsen bij het werk. Dat maakt auteursrecht het meest voorkomende recht van intellectueel eigendom.

Exploitatie van auteursrechten vereist een licentie, zeker wanneer het gaat om softwarelicenties. De Auteurswet kent echter de nodige uitzonderingen, zoals het citaatrecht of de wettelijke gebruiksrechten voor software. Het is wel vaak lastig om in te schatten wanneer deze uitzonderingen precies van toepassing zijn. Wat zijn bijvoorbeeld de grenzen van citaatrecht op websites?

Laat ICTRecht u adviseren over de mogelijkheden van auteursrecht en het gebruiken van beschermde werken. Wij kunnen auteursrechtlicenties voor u opstellen, controleren of redigeren, en adviseren bij (vermeende) inbreuk op auteursrecht of schending van licenties.

Dienst aanvraag

Meer weten? Laat een van onze juridische experts contact met u opnemen via het onderstaande formulier.

Soortgelijke onderwerpen

 • contracticoon

  Versturen sommatiebrief domeinnaam inbreuk

  Indien een domeinnaam inbreuk maakt op uw rechten, wilt u hier natuurlijk tegen optreden. Als een informeel bericht niet het gewenste effect heeft kan een domeinnaam opgeëist worden in een sommatiebrief.

 • wolkje

  Cloud continuïteitsoplossing

  Met het Continuïteitsadvies in de hand rollen wij de geadviseerde oplossing uit. Dit houdt in dat wij de benodigde documenten opstellen, desgewenst onderhandelingen doen en eventueel adviseren in hoe de bedrijfsstructuur moet worden aangepast.