ICTRecht B.V.

 • Jollemanhof 12
 • 1019 GW Amsterdam
Telefoon
020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
btw
NL8223.30.040.B01

Juridisch advies / Auteursrecht

Auteursrecht (copyright) speelt een centrale rol bij ICT en internetrecht. Vrijwel elk werk, van webpagina tot foto op mobiele telefoon, is beschermd door het auteursrecht.

Het is niet nodig auteursrecht aan te vragen of zelfs maar een copyrightvermelding (copyright notice) te plaatsen bij het werk. Dat maakt auteursrecht het meest voorkomende recht van intellectueel eigendom.

Exploitatie van auteursrechten vereist een licentie, zeker wanneer het gaat om softwarelicenties. De Auteurswet kent echter de nodige uitzonderingen, zoals het citaatrecht of de wettelijke gebruiksrechten voor software. Het is wel vaak lastig om in te schatten wanneer deze uitzonderingen precies van toepassing zijn. Wat zijn bijvoorbeeld de grenzen van citaatrecht op websites?

Laat ICTRecht u adviseren over de mogelijkheden van auteursrecht en het gebruiken van beschermde werken. Wij kunnen auteursrechtlicenties voor u opstellen, controleren of redigeren, en adviseren bij (vermeende) inbreuk op auteursrecht of schending van licenties.

Dienst aanvraag

Meer weten? Laat een van onze juridische experts contact met u opnemen via het onderstaande formulier.

Soortgelijke onderwerpen

 • onderhandelen handenschudden

  ICT-mantelovereenkomst

  Bij een langdurige relatie tussen bedrijven is de mantelovereenkomst de juridische basis. Een goede mantelovereenkomst kan zo’n relatie bestendigen en versterken. Met duidelijke afspraken op voorhand worden onrealistische verwachtingen getemperd en kunnen conflicten snel worden opgelost zonder dat de rechter eraan te pas moet komen.

 • inventarisatie / checklist

  Privacy audit

  Wilt u weten of uw huidige werkwijze volledig binnen de kaders van de privacywetgeving plaatsvindt, dan kunnen wij dit voor u toetsen door een audit uit te voeren.