Locatie Amsterdam
Jollemanshof 12
1019 GW Amsterdam
Telefoon
020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
BTW
NL8223.30.040.B01
Locatie Groningen
Leonard Springerlaan 35
9727 KB Groningen
Telefoon
050 209 34 99
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
68038712
BTW
NL857275835.B01
Locatie Brussel
Avenue Louise 65
1000 Brussel
Telefoon
+32 (0)2 535 77 55.
E-mail
info@legalict.com
Ondernemingsnummer
0696.909.465
BTW
BE 0696.909.465

JURIDISCH ADVIES

Internetrecht en het ICT & recht zijn nieuwe rechtsgebieden die zich snel ontwikkelen. Juridische dienstverlening op deze gebieden vereisen een diepgaande kennis van zowel het recht als de techniek, omdat internettechnologie zich razendsnel ontwikkelt – van e-mail tot Twitter en van HTML-pagina’s tot interactieve apps op mobiele platforms. Deze ontwikkelingen leiden daarnaast tot nieuwe privacyvraagstukken.

De gespecialiseerde juristen van ICTRecht hebben jarenlange ervaring met internettechnologie en de juridische aspecten daarvan. Ook heeft ICTRecht diepgaande kennis over privacy en zorgen onze specialisten ervoor dat uw organisatie voldoet aan de laatste privacywetgeving. Van complex ICT-contract tot privacy op internet of Web 2.0 sites, ICTRecht kan u erbij adviseren.

Neem contact met ons op als u geen antwoord op uw juridische vraag op onze website heeft kunnen vinden. U kunt bij ons te allen tijde terecht voor al uw juridische vraagstukken rondom ICT, privacy en internet. Zie ook onze tarieven en referenties.

WIJ GEVEN JURIDISCH ADVIES OP DE VOLGENDE ONDERWERPEN:

 • wolkje

  Cloudmigratie

  Er vindt een grote verschuiving plaats op het internet. Waar het eerder voor bedrijven en overheden gangbaar was om alle IT-voorzieningen on-premises te beheren, lijkt iedereen meer en meer overtuigd van de voordelen van de public cloud. Maar dit is niet zonder risico’s.

 • Blockchain advies

  Wilt u een blockchainproject starten, heeft u juridische ondersteuning nodig bij het opzetten van een ICO of wilt u zeker weten dat u alle benodigde contracten heeft voor uw blockchainonderneming? De adviseurs van ICTRecht staan voor u klaar.

 • privacyslot met een wolk

  Privacy advies

  Elke organisatie verwerkt persoonsgegevens, of dat nu gegevens van medewerkers of van klanten zijn. Het verwerken van persoonsgegevens kan vele privacygerelateerde vragen met zich meebrengen, al helemaal nu de Europese privacyverordening, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR) in werking is getreden.

 • website

  Domeinnamen

  Geschillen over domeinnamen en merken of handelsnamen komen regelmatig voor. Ook als de domeinnaam geheel te goeder trouw geregistreerd of gebruikt wordt. Voor overdracht of opeisen van domeinnamen is snelheid vaak een vereiste.

 • wolkje

  Cloud / SaaS

  Cloud computing heeft vele voordelen. Er zijn echter ook de nodige risico’s, met name op juridisch vlak. Als de leverancier de dienst staakt, kan de gebruiker dan nog verder met zijn data? Is het eigenlijk wel zijn data?

 • advies vraagwolkje

  Digitale handtekening

  Wist u dat een elektronische handtekening dezelfde rechtsgevolgen heeft als de handgeschreven handtekening? Daarmee zijn elektronische contracten en verkoopovereenkomsten juridisch mogelijk. In tegenstelling tot de handtekening op papier kent de elektronische handtekening drie verschillende vormen. Alle drie de vormen zijn rechtsgeldig, mits aan bepaalde voorwaarden is voldaan.

 • e-commerce

  E-commerce

  Zeker weten dat u voldoet aan alle relevante wet- en regelgeving voor e-commerce en online dienstverlening?

 • advies vraagwolkje

  Gezondheidszorg

  De wet- en regelgeving rond ICT in de zorg is complex en onduidelijk. Als zorgaanbieder maakt u gebruik van een veelheid aan ICT-toepassingen. Sommige intern en sommige “in the cloud”. ICTRecht kan u adviseren op alle juridische vlakken van het leveren van ICT-diensten aan zorginstellingen.

 • ICT, Recht en Overheid

  De Nederlandse overheid breidt continu haar dienstverlening via internet uit met het mogelijk maken van online aangiften (bij de politie), digitale vergunningaanvragen en gepersonaliseerde loketten bij gemeenten.

 • software icoon

  Open source software

  Open source software biedt aantrekkelijke mogelijkheden, maar ook nieuwe risico’s voor gebruikers. Open source licenties zoals de GPL stellen andere regels dan traditionele softwarelicenties of EULA’s. Hiermee om leren gaan is echter van groot belang, want schending van open source licenties kan leiden tot schadeclaims en rechtszaken.

 • wolkje

  Hosting

  Om op professioneel niveau websites te hosten, is juridische expertise noodzakelijk. Iedereen met een computer en enig verstand van ICT-techniek kan tegenwoordig websites hosten maar weet u wanneer u aansprakelijk bent voor data van uw klanten, u NAW-gegevens moet verstrekken aan deren of wat er in uw algemene voorwaarden moet staan?

 • contracticoon

  SLA (Service Level Agreement)

  U heeft als dienstverlener een zorgplicht om een “goede” dienstverlening te leveren. Het is dus verstandig om duidelijk uit te werken wat u wel en niet gaat doen. Zo’n uitgewerkt contract wordt een Service Level Agreement of SLA genoemd.