Update De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

EU vlaggen

De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) gaat op de schop. Dit werd al in januari 2012 door de Europese Commissie aangekondigd, en afgelopen zomer heeft de plaatsvervanger van de Wbp een definitieve vorm gekregen. De (Europese) toezichthouder krijgt met de komst van de verordening tanden. Er kunnen boetes worden opgelegd van maximaal € 20.000.000,- of 4% van de wereldwijde omzet.

De Wbp gaat plaatsmaken voor een Europese privacyverordening, de ‘Algemene Verordening Gegevensbescherming’ (AVG). Deze verordening zal in heel Europa voor dezelfde regels rondom privacy gaan zorgen en brengt heel wat veranderingen met zich mee voor het bedrijfsleven.

Op 2 maart organiseert ICTRecht een update over de Europese privacywet. Wij praten u in één middag bij over de belangrijkste veranderingen die de Algemene Verordening Gegevensbescherming met zich mee brengt. Over hoe u onder de nieuwe privacywetgeving moet omgaan met persoonsgegevens en wanneer een functionaris gegevensbescherming verplicht is.

Schrijf u nu in!

Over Peter Kager juridisch adviseur & manager privacy

Specialist op het gebied van juridische e-commerce aspecten en privacy.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Your comment will be placed under the aforementioned article ICTRecht behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.