Locatie Amsterdam
Jollemanshof 12
1019 GW Amsterdam
Telefoon
020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
BTW
NL8223.30.040.B01
Locatie Groningen
Leonard Springerlaan 35
9727 KB Groningen
Telefoon
050 209 34 99
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
68038712
BTW
NL857275835.B01
Locatie Brussel
Avenue Louise 65
1000 Brussel
Telefoon
+32 (0)2 535 77 55.
E-mail
info@legalict.com
Ondernemingsnummer
0696.909.465
BTW
BE 0696.909.465

Over ICTRecht Academy / Specialisatieopleiding ICT-jurist

Specialisatieopleiding ICT-jurist

De ICTRecht Academy biedt u een praktijkgerichte opleiding tot ICT-jurist op twee niveaus: juridisch adviseur en senior adviseur. In één jaar (start: maart 2019) doet u gespecialiseerde juridische én technische kennis op over het ICT-vakgebied. U leert onder meer over: privacy en persoonsgegevens, auteursrechten, het recht rond platforms, contracteren, legal tech, blockchain en security.

Deze opleiding is zowel toegankelijk voor advocaten als voor bedrijfsjuristen en andere juridisch geschoolde professionals, en levert 56 PO-punten op, op adviseur niveau en 52 PO-punten op senior niveau.

Wilt u door ons op de hoogte gehouden worden over de specialisatieopleiding van ICTRecht Academy? Laat dan uw e-mailadres hieronder achter. Wij sturen u dan maximaal eenmaal per maand informatie of aanbiedingen toe per e-mail.

Bovenstaande gegevens verwerken wij met uw toestemming, u kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees ook onze privacyverklaring.

Opleiding op twee niveaus

De opleiding tot ICT-jurist is in twee niveaus georganiseerd. Elk niveau duurt een jaar en wordt afgesloten met een eindtoets. Een vervolgniveau is toegankelijk voor een jurist die de eindtoets van het vorige niveau heeft behaald.

  • 1. Juridisch adviseur. Behaal een basisniveau aan juridische en technische kennis en skills en word een jurist die binnen een team zelfstandig een klant kan adviseren. Lees meer…

 

Waarom ICT-jurist worden?

Een ICT-jurist is een jurist die zich bezighoudt met ICT- of internetrecht. We kunnen internetrecht – of iets breder, de ICT – (vrijwel) zien als een levensbehoefte. Het is uniek dat men juist hierbinnen heel veel ruimte heeft om zelf de regels te maken. Het internetrecht is namelijk niet zwart-wit, maar meestal grijs: de achterliggende infrastructuur van diensten bepaalt wat je wel en niet mag. De software is het recht en dat is uniek.

Daarom zal internetrecht alleen maar gaan groeien de komende tijd, want internet en ICT spelen een zeer belangrijke rol in steeds meer onderwerpen in de maatschappij. Internetdienstverleners krijgen nieuwe plichten (en burgers nieuwe rechten), steeds meer apparaten worden op internet aangesloten, bestaande diensten transformeren naar ICT, maar nieuwe innovaties en ontwikkelingen roepen ook weer nieuwe vragen op waar het recht een antwoord op moet hebben. Daarvoor hebben we ICT-juristen nodig zoals u.

˝Eindelijk een opleiding die rechtstreeks toepasbaar is in de praktijk. Zeer leerzaam en nuttig.˝

- Christiaan Kramer - Bedrijfsjurist / Partner Jurato | over specialisatieopleiding ICT-jurist 2018/2019

TRAININGSPROGRAMMA opleiding ICT-jurist

Informatie aanvragen of ik wil gebeld worden

Vraag de opleidingsbrochure aan, stel uw vraag, of laat uw telefoonnummer achter als u graag telefonisch geïnformeerd wil worden.


  • Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.