Vestiging Amsterdam

  • Jollemanhof 12
  • 1019 GW Amsterdam
Telefoon
020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
btw
NL8223.30.040.B01

E-commerce

Webshops en online platformen krijgen te maken met veel verschillende complexe regels. Denk aan informatieverplichtingen voor de website en regels op het gebied van geoblocking en cookies. Misschien nog wel belangrijker is de inrichting van de onderneming aan de achterkant. Kiest u voor bemiddeling, agentuur of distributie? Wordt het een shop-in-shop constructie of dropshipping?

Maar e-commerce is breder dan alleen webshops en online platformen, en moet eigenlijk gezien worden als online contracteren. Een belangrijke vraag hierbij is of een bepaalde overeenkomst ook elektronisch gesloten kan worden, en of een elektronische handtekening vereist is.

> Vraag een webshop scan aan

> Meer over elektronisch contracteren

> Onze webshop & e-commerce adviezen


E-Commerce
8 maart 2019

Kornuit vs. Kordaat: uitspraak in de zaak tussen Grolsch en Lidl

Iris de Groot

Legal Assistant - ICTRecht Groningen

E-Commerce

E-Commerce
26 februari 2019

ACM: toezichthouder geoblocking

Beryl Hetharia

Juridisch adviseur

Specialist

Fleur Biegstraaten

Juridisch adviseur

Fleur Biegstraaten werkt als juridisch adviseur bij ICTRecht en maakt onderdeel uit van ICTRecht Detachering. Zij houdt zich voornamelijk bezig met alle juridische aspecten op het gebied van privacy.

“We werken erg graag samen met ICTRecht vanwege de kundige adviezen die geboden worden en vanwege de snelle en prettige manier van communiceren.”

- Beslist.nlProduct

Een juridische scan van ICTRecht helpt u vast te stellen of u aan de wettelijke eisen voldoet voor webshops.

Webwinkels hebben te maken met speciale juridische eisen. Zo schrijft de wet voor dat u zich moet identificeren, dat uw algemene voorwaarden op een specifieke manier moeten worden aangeboden en dat u in een privacyverklaring moet toelichten wat u doet met persoonlijke informatie.

Bij de scan kijken we naar de belangrijkste regelgeving rond: Wet koop op afstand, Algemene informatieplichten, Elektronische overeenkomsten, Wet bescherming persoonsgegevens en AVG, Terhandstelling algemene voorwaarden en Telecommunicatiewet.