ICTRecht B.V.

  • Jollemanhof 12
  • 1019 GW Amsterdam
Telefoon
Vestiging Amsterdam: 020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
btw
NL8223.30.040.B01

E-commerce

Webwinkels kennen heel wat bijzondere wet- en regelgeving waar zij rekening mee moeten houden. Dat geldt voor de startende winkelier, maar de regels gelden uiteraard ook voor de grote shops. Het niet naleven van deze soms complexe wetgeving kan de rechtspositie van de winkelier of dienstverlener ernstig verzwakken. Het is dus zaak dat u zorgt dat u uw zaken op orde hebt.

> Vraag een webshop scan aan

> Onze webwinkel & e-commerce adviezen


E-Commerce
13 juni 2018

Coinrecht #14 – Laatste ontwikkelingen

Arend Jan Wiersma

Juridisch adviseur

E-Commerce
7 juni 2018

Hoe plaats ik cookies nu 25 mei is geweest?

Samantha van de Stouwe

Juridisch adviseur - ICTRecht Groningen

E-Commerce
1 juni 2018

Geoblogging deel 1: de nieuwste regels omtrent geoblocking voor webshops

Emma Schräder

Juridisch adviseur - ICTRecht Groningen

Specialist

Raoul van de Laak

Juridisch adviseur

Raoul van de Laak werkt als juridisch adviseur bij ICTRecht. Hij houdt zich bezig met alle juridische aspecten van e-commerce. Hierbij moet gedacht worden aan het controleren en adviseren van websites aan de hand van het Nederlands (consumenten)recht. Het certificeren van webwinkels voor Thuiswinkel.org behoort ook tot zijn taken. Daarnaast houdt Raoul zich veel bezig met intellectueel eigendomsrechten (met name auteursrecht) en de raakvlakken met internet op dat gebied.

“We werken erg graag samen met ICTRecht vanwege de kundige adviezen die geboden worden en vanwege de snelle en prettige manier van communiceren.”

- Beslist.nlProduct

Een juridische scan van ICTRecht helpt u vast te stellen of u aan de wettelijke eisen voldoet voor webwinkels.

Webwinkels hebben te maken met speciale juridische eisen. Zo schrijft de wet voor dat u zich moet identificeren, dat uw algemene voorwaarden op een specifieke manier moeten worden aangeboden en dat u in een privacyverklaring moet toelichten wat u doet met persoonlijke informatie.

Bij de scan kijken we naar de belangrijkste regelgeving rond: Wet koop op afstand, Algemene informatieplichten, Elektronische overeenkomsten, Wet bescherming persoonsgegevens en AVG, Terhandstelling algemene voorwaarden en Telecommunicatiewet.