Vestiging Amsterdam

 • Jollemanhof 12
 • 1019 GW Amsterdam
Telefoon
020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
btw
NL8223.30.040.B01

Onze diensten / Reactie sommatiebrief

Indien u een sommatiebrief op de mat krijgt waarin staat dat uw domeinnaam dient te worden overgedragen, kan dit even schrikken zijn.

Hoe gaat u hiermee om? Meteen een reactie schrijven, akkoord gaan met de voorwaarden uit de brief of toch eerst maar even juridisch advies inwinnen?

Een sommatiebrief bestaat doorgaans uit een aantal vaste elementen. De brief zal de feiten opsommen, uiteenzetten op basis van welke juridische gronden u inbreuk maakt op de rechten van de wederpartij, sommeren tot overdracht van de domeinnaam binnen een bepaalde termijn en dreigen met het opleggen van een boete en een gang naar de rechter.

 

Echter is het natuurlijk geen uitgemaakte zaak dat alles wat in een dergelijke brief staat ook juridisch gezien klopt. Het komt regelmatig voor dat sommatiebrieven een hoog ‘blufgehalte’ bevatten.

Indien u een ontvangen sommatiebrief wilt laten beoordelen en een antwoord daarop wilt laten opstellen, kan ICTRecht u hierbij van dienst zijn. Neem voor een vrijblijvende offerte gerust contact met ons op.

Dienst aanvraag

Meer weten? Laat een van onze juridische experts contact met u opnemen via het onderstaande formulier. • Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Soortgelijke diensten

 • advies vraagwolkje

  Toezichthouder begeleiding

  De Autoriteit Persoonsgegevens is de toezichthouder wat betreft het verwerken van persoonsgegevens. Deze toezichthouder heeft de taak om er zorg voor te dragen dat persoonsgegevens op een juiste manier worden verwerkt, en de privacy van betrokkenen wordt gewaarborgd.

 • vergrootglas / audit

  Data Protection Impact Assessment (DPIA / PIA)

  Een Data Protection Impact Assessment (DPIA / PIA) is een instrument waarmee u de risico’s op het gebied van privacy in kaart kunt brengen voor uw organisatie.