Vestiging Amsterdam

 • Jollemanhof 12
 • 1019 GW Amsterdam
Telefoon
020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
btw
NL8223.30.040.B01

Onze diensten / Reactie sommatiebrief

Indien u een sommatiebrief op de mat krijgt waarin staat dat uw domeinnaam dient te worden overgedragen, kan dit even schrikken zijn.

Hoe gaat u hiermee om? Meteen een reactie schrijven, akkoord gaan met de voorwaarden uit de brief of toch eerst maar even juridisch advies inwinnen?

Een sommatiebrief bestaat doorgaans uit een aantal vaste elementen. De brief zal de feiten opsommen, uiteenzetten op basis van welke juridische gronden u inbreuk maakt op de rechten van de wederpartij, sommeren tot overdracht van de domeinnaam binnen een bepaalde termijn en dreigen met het opleggen van een boete en een gang naar de rechter.

 

Echter is het natuurlijk geen uitgemaakte zaak dat alles wat in een dergelijke brief staat ook juridisch gezien klopt. Het komt regelmatig voor dat sommatiebrieven een hoog ‘blufgehalte’ bevatten.

Indien u een ontvangen sommatiebrief wilt laten beoordelen en een antwoord daarop wilt laten opstellen, kan ICTRecht u hierbij van dienst zijn. Neem voor een vrijblijvende offerte gerust contact met ons op.

Dienst aanvraag

Meer weten? Laat een van onze juridische experts contact met u opnemen via het onderstaande formulier. • Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Soortgelijke diensten

 • Conflictoplossing en rechtshulp

  Niets is zo vervelend als een conflict; een probleem met een andere partij waarbij partijen tegenovergestelde doelen en belangen nastreven. Zeker ICT-gerelateerde conflicten kunnen lastig te doorgronden zijn. ICTRecht kan uw organisatie ontlasten in conflictsituaties. Wij bieden deskundige rechtshulp door ervaren juridisch adviseurs.

 • vergrootglas / audit

  Juridische scan

  Met de websitescan van ICTRecht wordt uw website gecontroleerd op het gebied van ICT wet- en regelgeving. De website van uw bedrijf voldoet, na het doorvoeren van de wijzigingen die voortvloeien uit de juridische website scan, aan onderstaande wet- en regelgeving: de Wet koop op afstand, algemene informatieplichten, elektronische overeenkomsten, de Algemene Verordening Gegevensbescherming, terhandstelling algemene voorwaarden en de Telecommunicatiewet.