Games / Kansspelen

Zijn pokersites of andere gokspellen op internet legaal? Zolang de deelnemers maar geen prijzen of geld kunnen winnen wel. Wie commercieel een goksite wil exploiteren, heeft een vergunning nodig maar die is zo goed als onmogelijk te krijgen. Daarmee lijken kansspelen op internet voor bedrijven een onhaalbare kaart.

Toch zijn er voor commerciƫle kansspelen op internet wel mogelijkheden. Ter promotie van bedrijven, producten of diensten wordt het wel gedoogd een kansspel aan te bieden waarbij prijzen gewonnen kunnen worden. Er zijn wel strenge voorwaarden. Zo mag geen geld gevraagd worden om mee te doen en zijn de prijzen aan maximumbedragen gebonden. Ook zijn speciale algemene voorwaarden verplicht. Dat maakt het aanbieden van een commercieel kansspel een lastige zaak, waar u zeker juridisch advies bij nodig hebt.

Wist u bijvoorbeeld dat…

  • Prijsvragen geen kansspel zijn, maar toch onder de Wet op de Kansspelen vallen?
  • Poker en Blackjack volgens de wet kansspelen zijn, omdat zelfs de beste pokeraar of Blackjackspeler pech kan hebben met de kaarten?
  • U geen vergunning voor een prijsvraag hoeft aan te vragen als het totale prijzengeld lager is dan 2300 euro?
  • U ter promotie van een nieuw product een kansspel mag aanbieden, maar niet het aanbieden van kansspelen als kernactiviteit van uw bedrijf mag hebben?
  • U minderjarigen alleen met toestemming van hun ouders mag laten meedoen aan een kansspel?
  • Overtreding van de Wet op de Kansspelen een misdrijf is?

Laat de specialisten van Gamerecht uw prijsvraag of speelsite toetsen aan de Wet op de Kansspelen Wij kunnen u ook van dienst zijn bij het opstellen van de voorwaarden voor uw promotionele gokspel.

 

Contact