ICTRecht B.V.

  • Jollemanhof 12
  • 1019 GW Amsterdam
Telefoon
Vestiging Amsterdam: 020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
btw
NL8223.30.040.B01

Onze diensten / Functionaris Gegevensbescherming (FG)

Waar het aanstellen van een Functionaris Gegevensbescherming (FG) onder de Wbp niet verplicht was, is het aanstellen van een FG onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR) voor bepaalde organisaties wel verplicht.

Een Functionaris Gegevensbescherming (FG) – ook wel Data Protection Officer (DPO) of Privacy Officer genoemd – ziet binnen een organisatie toe op de omgang met persoonsgegevens. Daarnaast controleert deze persoon of de organisatie voldoet aan de AVG en andere toepasselijke regelgeving. Vanaf 25 mei 2018 is het aanstellen van een FG in sommige situaties verplicht voor organisaties.

WANNEER MOET EEN ORGANISATIE EEN FUNCTIONARIS GEGEVENSBESCHERMING (FG) AANSTELLEN?

Op basis van de AVG is een organisatie verplicht een FG aan te stellen, wanneer:

  • het gaat om een publieke organisatie of overheidsorgaan / overheidsinstantie.
  • de kerntaak van de organisatie het stelselmatig observeren van betrokkenen op grote schaal is.
  • de organisatie voor haar werkzaamheden hoofdzakelijk belast is met het op grote schaal verwerken van bijzondere persoonsgegevens.

Ook voor organisaties die niet door de AVG verplicht worden een FG aan te stellen, kan het waardevol zijn dit toch te doen. De FG kan voor uw organisatie dan als ‘geweten’ op het gebied van privacy optreden.

EXTERNE FUNCTIONARIS GEGEVENSBESCHERMING (FG) INHUREN

ICTRecht kan de rol van FG voor uw organisatie vervullen en u volledig ontzorgen op het gebied van privacy. Zo ondersteunt ICTRecht uw organisatie bij uiteenlopende privacyvraagstukken en het gebruik van persoonsgegevens.

 

In de rol van FG kunnen onze adviseurs onder andere de volgende taken voor u uitvoeren: het creëren van privacybewustzijn binnen uw organisatie, het adviseren en toezien op compliance met de AVG, het reviewen van privacydocumenten en het sluiten van verwerkers-overeenkomsten. Daarnaast is uw externe FG het aanspreekpunt voor zowel de Autoriteit Persoonsgegevens als alle betrokkenen.

ICTRecht biedt u twee mogelijkheden:

  • Functionaris Gegevensbescherming op afstand: wij zijn uw virtuele FG en zorgen er op afstand voor dat uw organisatie aan alle relevante regelgeving voldoet. U bent flexibel in het aantal af te nemen uren. Vanaf € 1850,- exclusief btw per maand zijn wij uw FG op afstand. Deze FG wordt ingeschreven bij de Autoriteit Persoonsgegevens.
  • In-house Functionaris Gegevensbescherming: meer behoefte aan in-house ondersteuning? ICTRecht Detachering vult uw bedrijf aan met een deskundige FG. Zo heeft u altijd de juiste kennis bínnen uw bedrijf. Een flexibel aantal uren is mogelijk vanaf 8 uur per week. De prijs voor deze dienst is op aanvraag. Deze FG wordt ingeschreven bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

OOK VOLDOEN AAN DE EISEN VAN DE AVG?

Onze adviseurs hebben uitgebreide ervaring met het fungeren als FG en het AVG-compliant maken van organisaties uit diverse branches. Onze privacy-adviseurs zijn lid van de International Association of Privacy Professionals (IAPP) en Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E). Zo beschikt uw organisatie altijd over up-to-date en gespecialiseerde privacykennis en voldoet u aan de eisen van de AVG.

Wilt u meer weten over deze dienst?

Bel ons voor meer informatie op telefoonnummer: 020 663 1941, of stuur ons een mail via: info@ictrecht.nl

Een bericht achterlaten via onderstaand formulier kan ook: een van onze juridisch adviseurs neemt dan contact met u op.

Dienst aanvraag

Meer weten? Laat een van onze juridische experts contact met u opnemen via het onderstaande formulier.



  • Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Soortgelijke diensten

  • vergrootglas / audit

    Juridische scan webwinkels

    Webwinkels hebben te maken met speciale juridische eisen. Een juridische scan helpt u vast te stellen of uw webshop aan deze en andere algemene wettelijke eisen voldoet.

  • Inhouse training

    Wilt u de juridische kennis binnen uw organisatie verhogen? Dan is een inhouse training van ICTRecht iets voor u. ICTRecht verzorgt al jaren met succes juridische trainingen, zowel voor juridische professionals (PO gecertificeerd) als voor algemeen publiek.