ICTRecht B.V.

  • Jollemanhof 12
  • 1019 GW Amsterdam
Telefoon
020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
btw
NL8223.30.040.B01

Cloud

Dankzij snelle internetverbindingen waarover de meeste ondernemingen beschikken, is er een nieuw model ontstaan: cloud computing. Dat houdt in dat de software als dienst wordt geleverd en online benaderbaar is. De software wordt niet lokaal bij de gebruiker geïnstalleerd maar op een server die vaak in een datacenter staat. Dit nieuwe model heeft ook nieuwe juridische aandachtspunten: denk aan onderwerpen als continuïteit, security en privacy.


Cloud
6 maart 2017

Vijf aandachtspunten voor zorgverleners in de cloud

Jasper Jansbeken

Juridisch adviseur

Cloud

Cloud
24 februari 2017

Level playing field bij ICT aanbestedingen

Mathieu Paapst

Business manager ICTRecht Groningen

Specialist

Sten Demon

Juridisch adviseur

Sten Demon werkt als juridisch adviseur bij ICTRecht. Hij houdt zich vooral bezig met de juridische aspecten van cloud computing. Hierbij moet worden gedacht aan het adviseren van zowel clouddienstverleners als hun afnemers. De juridische adviezen stemt Sten zoveel mogelijk af op de praktijk, waarbij vaak speciale aandacht wordt geschonken aan de continuïteit van bedrijf én dienst.

Er zijn weinig partijen die ICT in combinatie met hosting zo goed begrijpen als ICTRecht.

- Argeweb Amsio GroepProduct

Wilt u uw klanten continuïteit bieden of stellen uw klanten vragen als “maar wat als jij nu failliet gaat”?  

Borg uw cloud-dienstverlening zodat u én uw klanten zekerheid hebben van een voortgezette dienstverlening bij faillissement en andere problemen. Clouddiensten hebben een aantal specifieke risico’s: beschikbaarheid van data en continuïteit van de dienstverlening, maar ook security en privacy zijn belangrijke aandachtspunten.

Met een continuïteitsregeling wordt de continuïteit van de dienst veiliggesteld voor de gebruiker, zodat het risico van discontinuïteit beperkt kan worden. Niet middels escrow, waarbij hooguit de broncode (maar niet het gebruiksrecht) en de data worden veilig gesteld.