ICTRecht B.V.

 • Jollemanhof 12
 • 1019 GW Amsterdam
Telefoon
Vestiging Amsterdam: 020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
btw
NL8223.30.040.B01

Boeken / De wet op internet – editie 2017

De belangrijkste wetgeving op internet in duidelijke taal: van online auteursrecht en privacy tot aansprakelijkheid van bloggers en forumsites en computercriminaliteit.

De wet op het internet 2017 cover

‘De wet op internet’ is geheel vernieuwd en is nu beschikbaar!

Iemand googelen, is dat gewoon raadplegen van een openbare bron of een grove privacyschending? Wanneer maakt een hyperlink inbreuk op auteursrechten, en is ‘googelen’ eigenlijk geen merkinbreuk? Hoe moet je omgaan met open source, en hoe zit het met een webwinkel die niet doet wat hij belooft? Wat gaat de nieuwe Europese privacywet ons brengen?

Internet verandert snel, maar wetgeving een heel stuk langzamer. Dat maakt internetrecht zowel voor leken als voor juristen een lastig vakgebied. Dit boek legt in heldere taal uit hoe je als internetter om moet gaan met de wettelijke regels. Aan de hand van vele voorbeelden en rechtszaken wordt uitgelegd wat de consequenties zijn van bijvoorbeeld de privacywetgeving, de Wet koop op afstand of de strafbepalingen over computercriminaliteit. Maar ook wordt gekeken naar nieuwe ontwikkelingen: mag je een drone uit de lucht schieten en wanneer is een robot aansprakelijk voor schade?

Het boek telt elf hoofdstukken:

 1. Inleiding: Het recht op internet
 2. Vrijheid van meningsuiting
 3. Privacy en persoonsgegevens
 4. Auteursrecht op internet
 5. Online ondernemen
 6. Werken in de wolken
 7. Open source en Creative Commons
 8. De macht van de EULA
 9. Computercriminaliteit
 10. De baas op internet
 11. Toekomst van het internetrecht

ISBN: 978-90-820834-5-3

Bestel nu uw exemplaar

Andere boeken

 • De wet op het internet 2017 cover

  De wet op internet – editie 2017

  De belangrijkste wetgeving op internet in duidelijke taal: van online auteursrecht en privacy tot aansprakelijkheid van bloggers en forumsites en computercriminaliteit.

 • Hosting

  Het boek Hosting: Deskundig en praktisch juridisch advies (februari 2011) behandelt de juridische praktijkvraagstukken voor hostingpartijen. Aansprakelijkheid voor downtime of publicaties voor klanten, de inhoud van de SLA en de bewaarplicht.