ICTRecht B.V.

  • Jollemanhof 12
  • 1019 GW Amsterdam
Telefoon
Vestiging Amsterdam: 020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
btw
NL8223.30.040.B01

Boeken / Algemene Verordening Gegevensbescherming

Behandelt alle artikelen in detail van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG / GDPR), de Europese vervanger van de huidige privacywet, de Wbp.

Kom ook naar basiscursus privacywetgeving en verdiepingscursus privacywetgeving of onze trainingen voor algemeen publiek. Deelnemers kunnen het boek met fikse korting bijbestellen.

De nieuwe editie (2018) van dit boek verschijnt bijna! Schrijf je via deze pagina alvast in voor deze nieuwe editie.

De Algemene Verordening Gegevensbescherming – artikelsgewijs commentaar - boek ICTRecht

De nieuwe editie (2018) van dit boek verschijnt bijna! Deze editie is geheel geactualiseerd, inclusief details over de Uitvoeringswet. Schrijf je nu alvast in en ontvang deze nieuwe up-to-date versie.

Informatie over voorinschrijven

Voorinschrijven voor de nieuwe editie is vanaf nu mogelijk via onderstaand formulier. Bij voorinschrijvingen ontvangt u de factuur afzonderlijk via e-mail op het moment dat het boek is verschenen. Bij bestelling op factuur ontvangt u het boek nadat wij uw betaling ontvangen hebben. Wij verzenden onze boeken wanneer deze beschikbaar zijn, de levertijd van deze nieuwe editie is minimaal 2,5 week.

Inhoud van het boek

De Algemene Verordening Gegevensbescherming – artikelsgewijs commentaar. Het boek behandelt alle artikelen van de Europese vervanger van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) in detail.

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (in het Engels GDPR) vervangt per 25 mei 2018 de Wet bescherming persoonsgegevens. In 99 artikelen wordt een geheel vernieuwd regime voor de omgang met persoonsgegevens neergezet. Nieuwe terminologie en strenge nieuwe regels, met hoge boetes: hoe daarmee om te gaan?

Dit naslagwerk helpt u daarmee. Elk artikel van de AVG wordt in detail besproken: wat betekenen relevante termen, hoe moeten de regels worden opgevat en in welke context moeten zij worden geplaatst. Dit alles in praktische taal, met concrete voorbeelden en vele kruisverwijzingen ter verduidelijking. Inclusief alfabetisch register en referentietabellen.

Inhoudsopgave

  1. Toepasselijkheid
  2. Beginselen
  3. Rechten
  4. Verwerkingsverantwoordelijke en verwerker
  5. Doorgifte
  6. Onafhankelijke toezichthouder
  7. Samenwerking
  8. Beroep, aansprakelijkheid en sancties
  9. Specifieke verwerkingen
  10. Gedelegeerde handelingen
  11. Slotbepalingen

ISBN: 978-90-820834-7-7

Wilt u met uw organisatie goed beslagen ten ijs komen wanneer in mei 2018 de AVG/GDPR gaat gelden? Schrijf je nu alvast in voor de vernieuwde editie van dit boek.

Bestel nu uw exemplaar

Andere boeken

  • De Algemene Verordening Gegevensbescherming – artikelsgewijs commentaar - boek ICTRecht

    Algemene Verordening Gegevensbescherming

    De Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR in het Engels) vervangt per 25 mei 2018 de Wet bescherming persoonsgegevens. In 99 artikelen wordt een geheel vernieuwd regime voor de omgang met persoonsgegevens neergezet. Nieuwe privacy terminologie en strenge nieuwe regels, met hoge boetes: hoe daarmee om te gaan? Dit naslagwerk helpt u daarmee.

  • Software

    Het boek Software: Deskundig en praktisch juridisch advies (juni 2011) bespreekt wanneer software beschermd is door auteursrecht of octrooirecht, welke exploitatievormen er zijn en welke juridische regels daarbij gelden. Van open source tot EULA en van SaaS tot garanties op softwarepakketten.