ICTRecht B.V.

  • Jollemanhof 12
  • 1019 GW Amsterdam
Telefoon
Vestiging Amsterdam: 020 663 1941 / Vestiging Groningen: 050 209 3499
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
btw
NL8223.30.040.B01

Boeken / Algemene Verordening Gegevensbescherming

Behandelt alle artikelen in detail van de Algemene Verordening Gegevensbescherming, de Europese vervanger van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Kom 21 september naar de Update de Algemene Verordening Gegevensbescherming. U kunt dan het handboek met fikse korting bijbestellen en ontvangt 3PO.

handboek-algemene-verordening-gegevensbescherming

De Algemene Verordening Gegevensbescherming – artikelsgewijs commentaar. Het boek behandelt alle artikelen van de Europese vervanger van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) in detail.

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (in het Engels GDPR) vervangt per 25 mei 2018 de Wet bescherming persoonsgegevens. In 99 artikelen wordt een geheel vernieuwd regime voor de omgang met persoonsgegevens neergezet. Nieuwe terminologie en strenge nieuwe regels, met hoge boetes: hoe daarmee om te gaan?

Dit naslagwerk helpt u daarmee. Elk artikel van de AVG wordt in detail besproken: wat betekenen relevante termen, hoe moeten de regels worden opgevat en in welke context moeten zij worden geplaatst. Dit alles in praktische taal, met concrete voorbeelden en vele kruisverwijzingen ter verduidelijking. Inclusief alfabetisch register en referentietabellen.

Inhoudsopgave

  1. Toepasselijkheid
  2. Beginselen
  3. Rechten
  4. Verwerkingsverantwoordelijke en verwerker
  5. Doorgifte
  6. Onafhankelijke toezichthouder
  7. Samenwerking
  8. Beroep, aansprakelijkheid en sancties
  9. Specifieke verwerkingen
  10. Gedelegeerde handelingen
  11. Slotbepalingen

Bekijk als sneak preview alvast het hoofdstuk Algemene bepalingen.

ISBN/EAN: 978-90-820834-4-6

Wilt u met uw organisatie goed beslagen ten ijs komen wanneer in mei 2018 de Europese privacyverordening gaat gelden? Bestel nu uw exemplaar.

Bestel nu uw exemplaar

Andere boeken

  • Hosting

    Het boek Hosting: Deskundig en praktisch juridisch advies (februari 2011) behandelt de juridische praktijkvraagstukken voor hostingpartijen. Aansprakelijkheid voor downtime of publicaties voor klanten, de inhoud van de SLA en de bewaarplicht.

  • handboek-algemene-verordening-gegevensbescherming

    Algemene Verordening Gegevensbescherming

    De Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR in het Engels) vervangt per 25 mei 2018 de Wet bescherming persoonsgegevens. In 99 artikelen wordt een geheel vernieuwd regime voor de omgang met persoonsgegevens neergezet. Nieuwe privacy terminologie en strenge nieuwe regels, met hoge boetes: hoe daarmee om te gaan? Dit naslagwerk helpt u daarmee.