Een nieuwe look voor een nieuwe tijd, maar dezelfde juridische kracht en technische slimheid

Je had het misschien al gezien: onze website is volledig vernieuwd. Dit is echter meer dan alleen een visuele verandering. Het markeert het begin van een bredere identiteitswijziging bij ICTRecht. Waar onze identiteit in het verleden organisch is meegegroeid met onze klanten en de markt, hebben we nu bewust gekozen voor een heldere, scherpere positionering die beter aansluit bij de digitale toekomst: de Digital Decade. Graag leggen we dit aan je uit.

Onze klantenkring is diverser en groter geworden, en daar hoort een sterkere, eenduidige identiteit bij. Daarom hebben we onze visie en waarden aangescherpt en onze uitstraling aangepast aan wie we vandaag de dag zijn. Met deze nieuwe identiteit willen we nog duidelijker maken waar we voor staan en wat ons uniek maakt in een markt die steeds competitiever wordt.

Waar staan wij voor als bedrijf?

De tijd dat technologie vooral ging over het versnellen van bestaande processen ('automatisering') ligt heel ver achter ons. We zitten inmiddels midden in de ‘Digital Decade’: een grootschalige digitale transformatie van de samenleving en de economie. ‘Tech’ wordt steeds dieper ingebed in de maatschappij en raakt alle aspecten van het dagelijks leven.

Dat betekent dat we steeds afhankelijker zijn geworden van technologie. Die afhankelijkheid zorgt voor kwetsbaarheid van burgers, bedrijven en de samenleving als geheel. Organisaties vragen zich af hoe zij kansen kunnen benutten en risico’s kunnen vermijden.

ICTRecht wil dat iedereen volop kan profiteren van de kansen die de digitale toekomst brengt. Die digitale transformatie kan niet zonder recht. Want een stevige juridische basis geeft het vertrouwen dat nodig is om verandering en innovatie te omarmen en er de vruchten van te plukken: als bedrijf, als individu en als maatschappij.

ICTRecht levert de juridische kracht en de technische slimheid die nodig zijn in een steeds digitalere wereld. We zorgen dat onze opdrachtgevers juridisch en technisch sterker staan, zodat ze vol vertrouwen kunnen doen waar ze goed in zijn, en meer kunnen betekenen; voor hun klanten, voor burgers, voor de samenleving.

Al bijna 20 jaar koppelt ICTRecht gespecialiseerde juridische kennis aan technische praktijkervaring. Dat stelt ons in staat om deskundig advies te vertalen naar praktisch toepasbare oplossingen.

Digitale dienstverlening leidt tot veel nieuwe juridische vraagstukken. Omgekeerd moet ook de juridische kant van bedrijfsprocessen technisch soepel werken. ICTRecht begrijpt dat als geen ander. Met ruim 150  professionals werken we nauw samen met opdrachtgevers in het bedrijfsleven, de gezondheidszorg en de overheid. Door onze betrokkenheid bij onze klanten en een oprechte interesse in hun werk zetten we samen met hen forse stappen vooruit.

Onze nieuwe identiteit is gebaseerd op vier belangrijke kernwaarden:

  1. Deskundig: wij combineren jarenlange juridische ervaring met technische knowhow. Of het nu gaat om AI, digitale toegankelijkheid of complexe wet- en regelgeving, wij hebben de expertise in huis om bedrijven vooruit te helpen. Dit zit diep in onze identiteit geworteld, en onze vernieuwde focus maakt deze deskundigheid nog duidelijker zichtbaar.
  2. Praktisch: we geven geen theoretische adviezen die moeilijk uitvoerbaar zijn. Onze oplossingen zijn praktisch en toepasbaar in de dagelijkse praktijk van je organisatie. Dit blijft onveranderd in onze nieuwe identiteit: we zorgen ervoor dat juridische en technische oplossingen niet alleen voldoen aan de wet, maar ook meteen bruikbaar zijn in de praktijk.
  3. Ondernemend: bij ICTRecht denken we mee als ondernemers. We begrijpen de uitdagingen waar bedrijven mee te maken hebben en spelen daar actief op in. Onze vernieuwde identiteit weerspiegelt onze ondernemende geest: we wachten niet af, maar nemen initiatief om onze klanten te helpen anticiperen op de uitdagingen van morgen. Innovatie en proactief handelen staan hierin centraal.
  4. Betrokken: ondanks onze groei blijft persoonlijke betrokkenheid een speerpunt. Wij kennen onze klanten, hun sectoren en hun specifieke uitdagingen. Dit maakt ons meer dan een adviesbureau; we zijn een partner die nauw met je samenwerkt om succes te boeken. Onze nieuwe identiteit benadrukt dat we deze betrokkenheid koesteren en voortzetten.

Het verschil met onze oude identiteit

Waar we voorheen een meer organische groei doormaakten en onze identiteit vanzelf evolueerde, hebben we nu actief gekozen voor een duidelijke koers. Onze oude identiteit was flexibel en pragmatisch, maar niet altijd even uitgesproken. Dit heeft ons de ruimte gegeven om te groeien, maar ook geleid tot een identiteit die niet altijd even helder was voor onze klanten.

De kern van onze nieuwe identiteit draait om het bieden van juridische zekerheid en technische expertise in een digitale wereld. Maar nu nog explicieter en krachtiger dan voorheen. We willen niet alleen de jurist zijn waar je naartoe gaat voor advies, maar een partner die met je meegroeit. Iemand die niet alleen de regels kent, maar die technologie begrijpt, anticipeert op veranderingen, en je helpt om digitaal te excelleren. Zodat we waarde toevoegen aan het succes van onze klanten. Het gaat niet meer alleen om voldoen aan wet- en regelgeving; het gaat om vooruitdenken, innoveren en kansen benutten met een stevig juridisch fundament.

Hoe onderscheiden we ons in de markt?

In een markt die steeds voller wordt, willen wij het verschil maken door juridische en technische expertise te integreren op een manier die andere kantoren niet doen. Veel kantoren bieden ofwel puur juridisch advies, ofwel technische ondersteuning. Wij geloven echter dat het samenspel tussen deze twee essentieel is in een steeds verder digitaliserende wereld. Onze klanten krijgen niet alleen advies, maar ook een partner die technische frameworks kan bouwen, juridische compliance kan waarborgen én strategisch kan meedenken over hun digitale toekomst.

Daarnaast blijven wij ons richten op een persoonlijke aanpak. We zijn geen anoniem, groot bureau waar je een nummer bent. We werken nauw samen met onze klanten en zorgen ervoor dat we hun uitdagingen volledig begrijpen. Dit persoonlijke aspect, gecombineerd met onze diepgaande expertise, maakt ons uniek.

Vooruitkijken naar de Digital Decade

Met onze nieuwe identiteit en uitstraling zijn we klaar voor de Digital Decade: een tijdperk waarin technologie en recht niet langer los van elkaar bestaan, maar samenkomen om de basis te vormen voor innovatie en groei. We zorgen dat bedrijven, individuen en de maatschappij klaar zijn voor de toekomst. En met onze digitale kanalen, vernieuwde website en aangescherpte focus kunnen we dat nu nog beter, sneller en gevarieerder doen dan ooit.

Onze kernwaarden – deskundig, praktisch, ondernemend en betrokken – vormen het fundament waarop we bouwen. Samen maken we niet alleen de toekomst digitaal, maar ook juridisch en technisch sterker. Samen bouwen we aan een digitaal veilige, rechtvaardige en innovatieve toekomst.

Volg ons gratis webinar Digital Decade

Maar wat is die Digital Decade nu eigenlijk en waarom is dit zo veel anders dan alle technologisch geweld van de afgelopen jaren? Dat leggen we je graag uit. ICTRecht organiseert op 7 oktober 2024 een gratis webinar waarin de nieuwste uitdagingen en kansen binnen de Digital Decade centraal staan. Juristen en ondernemers krijgen handvatten aangereikt om hun organisatie aan te passen aan de steeds veranderende eisen van de digitale wereld. Spreken we je daar?

Schrijf je in

Terug naar overzicht