Met de SIB kennisvoucher kunt u goedkoop internationaal zaken doen!

Wanneer Nederlandse mkb'ers zich gaan richten op internationale markten, lopen zij altijd tegen juridische vraagstukken aan. Om vertragingen of andere problemen te voorkomen, is het aan te raden om advies in te winnen bij een expert, maar dat brengt natuurlijk kosten met zich mee. Gelukkig biedt de overheid de ‘Starters International Business’ kennisvoucher aan waarmee mkb'ers tot wel de helft van deze kosten vergoed kunnen krijgen. Maar wees er snel bij, want op=op.

Steeds meer ondernemers willen zich ook richten op internationale markten. Met name in de ICT-wereld zorgt het internet ervoor dat internationaal ondernemen steeds gemakkelijker wordt. Bij het handelen op internationale markten komen verschillende juridische kwesties kijken. Denk aan het opstellen van anderstalige overeenkomsten en het voldoen aan specifieke privacy- of consumentenwetgeving.

Het is aan te raden om tijdig juridisch advies in te winnen om voorbereid internationaal te ondernemen zonder dat uw onderneming blootgesteld wordt aan grote risico’s. Tevens komt het erg professioneel over wanneer u nette juridische documenten kunt overleggen en aan kunt tonen dat er goed is nagedacht over onderwerpen als privacy en consumentenrechten.

Hoe werkt de SIB kennisvoucher?

Alleen ondernemingen die in Nederland zijn gevestigd en tot het mkb-segment behoren komen in aanmerking voor de SIB kennisvoucher. Met deze mkb-toets kunt u controleren of uw onderneming het mkb-segment behoort.

De SIB kennisvoucher kan aangevraagd worden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Bij de aanvraag zult u een offerte moeten meesturen met een specificatie van de juridische werkzaamheden en kosten. Naast een offerte vraagt de RVO ook om een curriculum vitae (cv) van de jurist die de werkzaamheden zal uitvoeren.

Wanneer de RVO de aanvraag heeft ontvangen, zal het RVO binnen 13 weken laten weten of de aanvraag wordt toegewezen. Het is daarom belangrijk om in een vroeg stadium al contact met ons op te nemen bij uw internationale juridische vraagstukken.

Wanneer de kennisvoucher wordt toegewezen, kunnen de werkzaamheden beginnen. Het RVO zal u de kennisvoucher toesturen. Deze is zes maanden geldig. Een deel van de kosten zal gewoon bij u in rekening worden gebracht. Na afloop van de werkzaamheden, kunt u de kennisvoucher als gedeeltelijke betaling en bewijs van geleverde diensten aan ons overhandigen. Wij kunnen de kennisvoucher vervolgens verzilveren.

Wat wordt vergoed met SIB kennisvoucher?

Een gedeelte van de kosten van juridische werkzaamheden met een internationaal karakter worden vergoed door de SIB kennisvoucher, zoals het:

  • opstellen van documenten (denk aan anderstalige overeenkomsten of general terms and conditions);
  • onderhandelen met buitenlandse partijen;
  • adviseren van webwinkels over consumentenwetgeving in het buitenland;
  • adviseren over privacyrechtelijke aspecten (denk aan het verwerken van persoonsgegevens in het buitenland).

De overheid biedt met de SIB kennisvoucher een tegemoetkoming aan van maximaal 50% van de hierboven genoemde juridische investeringen tot een maximum van € 2.500,- (exclusief btw).

Neem gerust contact op met ons voor een vrijblijvend gesprek en een vrijblijvende offerte. Wees er wel snel bij, want op is op. De overheid heeft voor 2017 een vast budget waaruit de kennisvouchers worden betaald. Wanneer het budget op is, worden er geen kennisvouchers meer verstrekt dit jaar.

Heeft u juridische vragen over internationaal ondernemen? Dan kunt u contact opnemen met Legal ICT, de internationale afdeling van ICTRecht.

Terug naar overzicht