Cloud computing geniet steeds meer populariteit, maar roept daarnaast ook veel nieuwe juridische vragen op. Niet alleen in het bedrijfsleven wordt er veel gebruik gemaakt van deze vorm van dienstverlening, ook in het onderwijs worden de mogelijkheden van cloud computing onderzocht en wordt er aandacht aan de juridische kant besteed.
Voor degenen die nog onbekend zijn met het begrip: cloud computing is (volgens Wikipedia) het via het internet op aanvraag beschikbaar stellen hardware, software en gegevens. Bij cloud computing is het kort gezegd voor de eindgebruiker niet meer noodzakelijk om een programma op zijn eigen computer te installeren voordat hij het programma kan gebruiken. Hij kan gewoon (vanaf iedere computer met internet) met de internetbrowser naar de applicatie gaan hem daar gebruiken. Een voorbeeld zijn webmail en online administratiesystemen.
De juridische aspecten die daarbij komen kijken hebben onder andere betrekking op privacy en gegevensbescherming (er worden namelijk veel gegevens verwerkt) en intellectuele rechten, want van wie is nu eigenlijk de data die in de cloud wordt opgeslagen? Op deze, en andere juridische aspecten van cloud computing wordt, door verscheidene experts op dit gebied, ingegaan op de tweede dag van de ICT & Recht conferentie op 21 april a.s., georganiseerd door iir.
Samen met Paul Pols zal ik hierbij aanwezig zijn. Uiteraard zullen we u na het bezoeken van deze dag uitgebreid informeren over alle nieuwe inzichten die wij hebben opgedaan.
Om u aan te melden voor deze dag, klik hier.
Meld je nu aan voor één van de nieuwsbrieven van ICTRecht en blijf op de hoogte van onderwerpen zoals AI, contracteren, informatiebeveiliging, e-commerce, privacy, zorg & ICT en overheid.