Locatie Amsterdam
Jollemanshof 12
1019 GW Amsterdam
Telefoon
020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
BTW
NL8223.30.040.B01
Locatie Groningen
Leonard Springerlaan 35
9727 KB Groningen
Telefoon
050 209 34 99
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
68038712
BTW
NL857275835.B01
Locatie Brussel
Avenue Louise 65
1000 Brussel
Telefoon
+32 (0)2 535 77 55.
E-mail
info@legalict.com
Ondernemingsnummer
0696.909.465
BTW
BE 0696.909.465
Terug naar overzicht

Volg de éénjarige opleiding tot ICT-jurist van ICTRecht Academy

Juridisch Product

Van complex ICT-contract tot continuïteit in de cloud: onze ICT-juristen hebben er verstand van. Onze ICT-juristen zijn gespecialiseerd in het herkennen van juridische risico’s en geven uw organisatie concreet juridisch advies.

Vrijwel elk rechtsgebied krijgt tegenwoordig te maken met vraagstukken rondom het ICT-recht. Deze kenmerken zich door een hoog niveau aan technische complexiteit, en raken veel rechtsgebieden tegelijk. Wilt u hierop voorbereid zijn? Volg de éénjarige opleiding tot ICT-jurist van ICTRecht Academy en leer meer over o.a. privacy, auteursrechten, blockchain, legal tech en contracteren!

De ICT-jurist is de bruggenbouwer van de toekomst

Steeds meer producten en diensten transformeren naar ICT, iedere zakelijke transactie kent ICT-aspecten en nieuwe rechten voor burgers maken de rechtspraktijk steeds meer gefocust op ICT. “Wat wij horen uit de markt, is dat er vooral behoefte is aan een combinatie van inhoudelijke deskundigheid en praktische toepasbaarheid” aldus ICT-jurist Arnoud Engelfriet, opleidingsdirecteur van de ICTRecht Academy.

ICTRecht Academy biedt advocaten, bedrijfsjuristen en andere juridisch geschoolde professionals een praktijkgerichte opleiding aan tot ICT-jurist. Deze jaaropleiding start in maart 2020 en wordt aangeboden op twee niveaus: juridisch adviseur (56 PO-punten) en senior juridisch adviseur (64 PO-punten). In één jaar doet u tijdens deze opleiding juridische én technische kennis op over het ICT-vakgebied.


De opleiding omschrijf ik als zeer nuttig, leerzaam en interessant. Goede docenten. De afwisseling is ook prettig en de studielast niet te groot. Er is veel ruimte voor eigen inbreng gedurende de trainingen. Ik zou de opleiding zeker aanraden.

Sophie Yocarini – Legal Counsel bij Jobs & Media Group – over opleiding ICT-jurist 2019/2020


Volg de laatste ontwikkelingen binnen het ICT-recht

Het programma is afgestemd op de laatste trends binnen het ICT-recht. Momenteel zijn dit: bescherming van persoonsgegevens, clouddienstverlening en online zakendoen, waarbij contracteren en adviseren als rode draad fungeert en technische kennis een noodzaak is. Deze trends binnen het praktijkgebied vertalen zich naar de volgende thema’s binnen de opleiding:

  • IT en recht;
  • Technologie;
  • Contracteren;
  • Adviseren;
  • Privacy en persoonsgegevens;
  • E-commerce;
  • Cloud en software;
  • Ondernemen;
  • Legal tech.

Specialiseren binnen het ICT-recht?

Wilt u zelf ICT-jurist worden en u specialiseren in onderwerpen als de cloud, software, privacy en persoonsgegevens, contracteren en legal tech? Volg dan onze praktijkgerichte opleiding tot ICT-jurist. Meer weten over deze opleiding? Download de opleidingsbrochure voor het niveau  juridisch adviseur, of de brochure voor het niveau als senior juridisch adviseur.

Deelopleiding privacy & recht ook mogelijk

Met name geïnteresseerd in de ontwikkelingen op het gebied van privacy en persoonsgegevens? De ICTRecht Academy biedt binnen de opleiding tot ICT-jurist ook een deelopleiding tot senior privacy jurist aan. Deze (deel)opleiding is toegankelijk voor wo-juristen die zich willen specialiseren in het privacyrecht en al enkele jaren ervaring als praktijkjurist hebben. Benieuwd naar deze opleiding? Klik hier voor meer informatie, of download de brochure van deze opleiding.

Arnoud Engelfriet

Algemeen directeur / Opleidingsdirecteur

Arnoud Engelfriet is algemeen directeur en opleidingsdirecteur bij ICTRecht. Hij is gespecialiseerd in internetrecht waar hij zich al sinds 1993 mee bezighoudt. Met zijn informatica-achtergrond richt hij zich graag op complexe technisch/juridisch ICT-vraagstukken en softwarelicenties (met name open source). Zijn website Ius mentis is één van de populairste van Nederland over ICT en recht.


Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het plaatsen en verwerken van uw reactie. Lees de privacyverklaring voor meer informatie