ICTRecht B.V.

  • Jollemanhof 12
  • 1019 GW Amsterdam
Telefoon
Vestiging Amsterdam: 020 663 1941 / Vestiging Groningen: 050 209 3499
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
btw
NL8223.30.040.B01
Terug naar overzicht

Voorbereiden op de AVG met de factsheets van ICTRecht!

Nog één jaar en dan is het zover. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) vervangt op 25 mei 2018 onze bestaande privacywetgeving. Dat maakt dit een goed moment om stil te staan bij de veranderingen en de nodige voorbereidingen. Om hierbij van dienst te zijn heeft ICTRecht verschillende factsheets geschreven.

Weten wat er gaat veranderen? In onze factsheet: De Algemene Verordening Gegevensbescherming, wat verandert er echt? leggen wij kort en bondig uit welke veranderingen eraan komen en wat de gevolgen daarvan zijn. In één oogopslag weet u waar u aan toe bent.

Omdat de AVG verschillende nieuwe verplichtingen met zich mee brengt, hebben wij enkele daarvan voor u in detail uitgewerkt. In onze factsheet: ‘Het register van verwerkingen van persoonsgegevens’, beschrijven wij hoe er voldaan kan worden aan de nieuwe registerplicht. Dat klinkt als een papieren tijger, maar het aanleggen van het register biedt onmisbare handvatten om te voldoen aan andere verplichtingen uit de AVG.

Datalekken hebben ook in de AVG een plekje gekregen. In onze factsheet: ‘Het registreren van datalekken’, wordt uitgelegd wat u moet registreren, wat daarin gaat veranderen en hoe u dat kunt doen.

Geen nieuwe instrument, maar wel nieuw opgenomen in de AVG, is de Privacy Impact Assessment (PIA). Een instrument om privacyrisico’s in kaart te brengen en deze vervolgens ook weg te nemen. In onze factsheet ‘Privacy Impact Assessment’ leggen wij uit wanneer een PIA uitgevoerd moet worden en hoe.

Aan de hand van deze factsheets kunt u nagaan welke actie u eventueel nog dient te ondernemen om zo goed mogelijk op de nieuwe privacyregels voorbereid te zijn. Heeft u naar aanleiding hiervan advies nodig over een privacyvraagstuk? Neem dan contact op met de privacyjuristen van ICTRecht, Lisette Meij en Peter Kager via l.meij@ictrecht.nl en p.kager@ictrecht.nl of 020 663 1941.

 

ICTRecht Academy

Onze trainingen geven u een goede juridische voorbereiding om bijvoorbeeld taken als privacy officer uit te kunnen voeren en uw organisatie voor te bereiden op (naderende) privacywetgeving.

 

Peter Kager

Juridisch adviseur & Manager Privacy

Als juridisch adviseur staat Peter opdrachtgevers bij op het gebied van privacy, cookies, e-commerce, consumentenrecht en webdevelopment. Hoewel het juridische aspect hierbij centraal staat, maakt Peter dagelijks de koppeling met de praktische kant door het opstellen van adviezen en overeenkomsten, het begeleiden van samenwerkingen en het geven van trainingen en lezingen. Deze werkzaamheden combineert hij met zijn rol als manager van het privacyteam van ICTRecht.


Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *