Locatie Amsterdam
Jollemanshof 12
1019 GW Amsterdam
Telefoon
020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
BTW
NL8223.30.040.B01
Locatie Groningen
Leonard Springerlaan 35
9727 KB Groningen
Telefoon
050 209 34 99
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
68038712
BTW
NL857275835.B01
Locatie Brussel
Avenue Louise 65
1000 Brussel
Telefoon
+32 (0)2 535 77 55.
E-mail
info@legalict.com
Ondernemingsnummer
0696.909.465
BTW
BE 0696.909.465
Terug naar overzicht

Middagtraining 3PO: Contracteren tegen Datalekken

28 maart 2017 Door

Juridisch Product

Vanaf 25 mei 2018 is het aanstellen van een Functionaris Gegevensbescherming (FG) voor bepaalde organisaties verplicht. ICTRecht kan de rol van FG voor uw organisatie vervullen en u volledig ontzorgen op het gebied van privacy.

Met de geldend worden van de Algemene Verordening Gegevensbescherming, ook wel de Europese privacyverordening genoemd, gaan er per mei 2018 verscheidene zaken op privacygebied veranderen met mogelijk hoge boetes ten gevolg wanneer hier niet aan voldaan wordt.

Verschilt de Nederlandse meldplicht datalekken van de meldplicht binnen de Algemene Verordening Gegevensbescherming?

Naast de Nederlandse wettelijke meldplicht voor datalekken kent ook de AVG een meldplicht voor datalekken. Op het moment dat er per ongeluk, of opzettelijk, data verloren gaan, of op straat terecht gekomen zijn, moet dit binnen 72 uur aan de toezichthouder gemeld worden. Als het lek waarschijnlijk een hoog risico inhoudt voor de betrokkenen (de personen waar de gegevens betrekking op hebben), dan moeten zij ook van het lek op de hoogte worden gesteld.

Daarnaast kent de AVG aan de bewerker een verplichting toe om het datalek aan de verantwoordelijke te melden. Het verschil met onze huidige meldplicht, is dat er enkel een melding bij de toezichthouder gedaan hoeft te worden van een lek als het lek daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Onze huidige meldplicht noemt een incident al een datalek wanneer de onrechtmatige verwerking van persoonsgegevens niet uitgesloten kan worden.

Wilt u weten hoe uw organisatie zich het beste kan voorbereiden?

Wilt u weten hoe u zich in juridische zin kunt voorbereiden op datalekken? En hoe u risico’s contractueel verkleint? ICTRecht organiseert 11 april een middagtraining waarin u leert van privacyexperts die dagelijks adviseren over datalekken en over hoe een organisatie zich het beste voorbereid om hoge boetes te voorkomen. U ontvangt 3PO voor de Nederlandse Orde van Advocaten.

Meer informatie en aanmelden

Peter Kager

Directeur ICTRecht Privacy

Peter is directeur van ICTRecht Privacy. Peter staat opdrachtgevers bij op het gebied van privacy, cookies, e-commerce, consumentenrecht en webdevelopment. Hoewel het juridische aspect hierbij centraal staat, maakt Peter dagelijks de koppeling met de praktische kant door het opstellen van adviezen en overeenkomsten, het begeleiden van samenwerkingen en het geven van trainingen en lezingen.


Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het plaatsen en verwerken van uw reactie. Lees de privacyverklaring voor meer informatie