Locatie Amsterdam
Jollemanshof 12
1019 GW Amsterdam
Telefoon
020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
BTW
NL8223.30.040.B01
Locatie Groningen
Leonard Springerlaan 35
9727 KB Groningen
Telefoon
050 209 34 99
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
68038712
BTW
NL857275835.B01
Locatie Brussel
Avenue Louise 65
1000 Brussel
Telefoon
+32 (0)2 535 77 55.
E-mail
info@legalict.com
Ondernemingsnummer
0696.909.465
BTW
BE 0696.909.465
Terug naar overzicht

ICTRecht opent vestiging in ‘City of Talent’ Groningen

Juridisch Product

De Nederlandse overheid breidt continu haar dienstverlening via internet uit met het mogelijk maken van online aangiften (bij de politie), digitale vergunningaanvragen en gepersonaliseerde loketten bij gemeenten.

Amsterdam, 6 september 2016 – ICTRecht, juridisch adviesbureau op het gebied van ICT en Recht, opent 29 september met een feestelijke borrel haar tweede vestiging in de Mediacentrale Groningen. Met Silicon Valley als inspirerend voorbeeld spannen overheid, universiteit en bedrijfsleven zich hier sinds de eeuwwisseling eensgezind en met succes in voor een aantrekkelijk IT-klimaat. ICTRecht ondersteunt deze ontwikkeling graag met de stap naar de City of Talent.

Direct contact opnemen met ICTRecht Groningen?

ICT trekt naar het noorden

”Steeds meer grote ICT-bedrijven, waaronder Google en IBM, hebben een vestiging in het noorden van Nederland. De regio heeft zich de laatste jaren hard gemaakt om ICT-bedrijven aan zich te binden met een gunstig vestigingsklimaat. En dat is gelukt. Er zijn daardoor onder andere veel datacentra en grote uitvoeringsinstanties van de overheid in deze provincie gevestigd. Maar deze ontwikkeling is véél breder. Groningen was daarom voor ICTRecht een logische plek voor een tweede vestiging. Én met de aanstelling van Mathieu Paapst als business manager kunnen we zo vrijwel heel Nederland juridisch ontzorgen wat betreft ICT en recht”, vertelt Steven Ras, partner bij ICTRecht.

Jessica Hof en Mathieu Paapst – business manager ICTRecht Noord

Groningen is een stad vol innovatie in een regio met ICT-focus

Mathieu Paapst: “We hebben gekozen voor Groningen omdat er in Noord-Nederland ontzettend veel nieuwe online bedrijven starten wat te zien is aan de opkomst van collectieven als www.foundedingroningen.com en www.noordelijkeonlineondernemers.nl. Saillant detail is daarnaast dat Groningen volgens onderzoek van Biggar een succesvollere startupscène heeft gecreëerd rond haar universiteit dan Amsterdam. Al met al een bruisend ondernemingsklimaat en ook daarom is er veel vraag naar juridische ondersteuning,” legt Paapst uit.

“Na ruim acht jaar als universitair docent internetrecht aan de Universiteit Groningen en drie jaar wetenschappelijk en juridisch adviseur bij ICTRecht te zijn geweest, was de keuze voor deze stap een gemakkelijke.”, sluit Paapst af.


Noot voor pers

Bekijk het volledige persbericht met hoge kwaliteitsfoto’s

Meer informatie: Interviewverzoeken, vragen en antwoorden graag via Mathieu Paapst van ICTRecht t: 050-2093499, e: m.paapst@ictrecht.nl

ICTRecht: ICTRecht, opgericht door Steven Ras en geleid door Ras en mede-partner Arnoud Engelfriet, is een juridisch adviesbureau op het gebied van ICT- en internetrecht. ICTRecht heeft zich in 10 jaar tijd neer weten te zetten als een belangrijke nichespeler binnen zijn rechtsgebied. Dit is mede tot stand gebracht door het pionieren met de inzet van software om gemakkelijk documenten te creëren via generatoren.

Mathieu Paapst: Dr. mr. Mathieu Paapst is ICT-jurist en bestuurskundige, en is als wetenschappelijk en juridisch adviseur verbonden aan adviesbureau ICTRecht. Paapst zijn expertise ligt op het gebied van “overheid & ICT”, Interoperabiliteit, ICT-aanbestedingsrecht, blockchain technologie, auteursrecht en privacyrecht. Hij is verder bij de Commissie van aanbestedingsexperts aangesteld als ICT-Branche expert. Daarnaast voert hij (juridische) beleidsonderzoeken uit, en is hij vaak betrokken bij contractsonderhandelingen.

Hij coacht ICT-startups en is trusted advisor van uiteenlopende organisaties. Zijn werkervaring die hij heeft opgedaan buiten de juridische sector (o.a. als bestuurder, politicus, managementconsultant en ondernemer) komt daarbij vaak van pas. Verder is Paapst lid van The International Association of Privacy Professionals (IAPP) en is Certified Information Privacy Manager (CIPM).

Mathieu Paapst

Directeur ICTRecht Groningen

mr. dr. Mathieu Paapst is ICT-jurist en bestuurskundige, en is Algemeen directeur en mede-eigenaar van ICTRecht Groningen. In januari 2013 promoveerde hij op een bestuurskundig onderzoek naar de doorw­erking van open ICT-beleid (open source en open standaarden) binnen de aanbestedingspraktijk. Mathieu is lid van The International Association of Privacy Professionals (IAPP) en is Certified Information Privacy Manager (CIPM).

 


Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het plaatsen en verwerken van uw reactie. Lees de privacyverklaring voor meer informatie