Locatie Amsterdam
Jollemanshof 12
1019 GW Amsterdam
Telefoon
020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
BTW
NL8223.30.040.B01
Locatie Groningen
Leonard Springerlaan 35
9727 KB Groningen
Telefoon
050 209 34 99
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
68038712
BTW
NL857275835.B01
Locatie Brussel
Avenue Louise 65
1000 Brussel
Telefoon
+32 (0)2 535 77 55.
E-mail
info@legalict.com
Ondernemingsnummer
0696.909.465
BTW
BE 0696.909.465
Terug naar overzicht

Veilige communicatiedienst ZIVVER behaalt éérste Privacy Verified-certificaat

Amsterdam, 12 juli 2016: ICTPrivacyrecht, onderdeel van ICTRecht, heeft het allereerste Privacy Verified-certificaat uitgereikt aan innovatieve en veilige communicatiedienst ZIVVER. Dit certificaat wordt uitgereikt aan organisaties die een intensieve privacyaudit hebben doorlopen en hebben bewezen zich aan alle relevante privacywet- en regelgeving te houden. Met dit certificaat laat ZIVVER zien dat zij persoonsgegevens op de juiste manier verwerkt, deelt en gebruikt, en dat privacy geborgd is.

ZIVVER is een Nederlands innovatief bedrijf met een unieke communicatieoplossing voor het veilig en gemakkelijk delen van gevoelige informatie via chat, e-mail en file transfer. Een van haar features is dat zij datalekken door menselijke fouten, de grootste bron van alle datalekken, helpt te voorkomen. De dienst biedt ‘Triple Safe’ bescherming voor, tijdens en na het delen van de informatie. Vertrouwen van gebruikers in de veiligheid en privacy van gedeelde (persoons)gegevens is daarom heel belangrijk voor ZIVVER.

Wouter Klinkhamer, directeur van ZIVVER: ‘’Wij kiezen voor Privacy Verified, vooral vanwege dat laatste woord: Verified. Wij willen zelf zeker weten dat we voldoen aan internationale best practices op het gebied van privacy. En we willen niet alleen zeggen dat we veilig zijn, maar dat ook aantonen. Privacy Verified gaat niet over intenties, maar over wat we in de praktijk echt doen. Daar gaat het om!”

Voor Privacy Verified is het bedrijf getoetst aan de hand van de laatste privacywet- en regelgeving. Dit is een uitgebreid traject waarin zowel de voor- als achterkant van het bedrijf is gecontroleerd. Er is hiervoor een check uitgevoerd op de privacyverklaring en SSL-verbinding, maar ook is uitvoerig en uitgebreid met medewerkers gesproken over hun omgang met privacygevoelige gegevens. Want vaak heeft een datalek of een privacyovertreding ook een menselijk component en moet dit aspect onderzocht worden. Daarnaast zijn alle bewerkersovereenkomsten geïnventariseerd en systemen gecontroleerd en privacyveilig bevonden. Hiermee is veilige communicatiedienst ZIVVER het eerste bedrijf dat het Privacy Verified-certificaat mag voeren.


Meer informatie


hor-zw-met-onderschriftPrivacy Verified
is een initiatief van ICTPrivacyrecht, onderdeel van ICTRecht.
ICTPrivacyrecht biedt diverse privacydiensten aan, ondersteunt organisaties bij privacyvraagstukken en voert de privacytrajecten uit die onderdeel zijn van Privacy Verified.

Meer informatie: ga naar www.privacyverified.nl. Interviewverzoeken, vragen en antwoorden graag via Lisette Meij of Peter Kager van ICTPrivacyrecht via t: 020 66 319 41, e: info@privacyverified.nl

217441-Zivver logo-32480c-original-1468261678ZIVVER is dé technisch geavanceerde en gebruiksvriendelijke oplossing voor veilig e-mailen, chatten en file transfer die datalekken -en hoge boetes en (reputatie)schade- voorkomt. Omdat de meeste datalekken het gevolg zijn van menselijke fouten, waarschuwt ZIVVER, nog voordat het bericht beveiligd wordt verstuurd, voor privacygevoelige missers. En biedt een direct toepasbare oplossing.

ZIVVER is een Nederlands bedrijf opgericht in 2015 en winnaar van het Access to Capital event 2016, Present Your Startup 2015 en de Sustainable Healthcare Challenge 2015.

Meer informatie: ga naar www.zivver.com/pers voor een factsheet over datalekken, high res beeldmateriaal zoals foto’s van de oprichters en een demo van ZIVVER. Interviewverzoeken, vragen en antwoorden graag via Robbert Klaassen (Head of Marketing & Communication) t: 06 24 86 25 13, e: robbert.klaassen@zivver.com.

 

Lisette Meij

Directeur ICTRecht Privacy

Lisette Meij is directeur van ICTRecht privacy. Lisette is gespecialiseerd in de juridische aspecten van privacy en Big Data. Zij houdt zich bezig met ingewikkelde privacyvraagstukken en voert privacyaudits uit bij organisaties.

Daarnaast is zij lid van the International Association of Privacy Professionals (IAPP) en is zij Certified Information Privacy Professional/Europe, United States en Asia (CIPP/E, CIPP/US en CIPP/A), Certified Information Privacy Manager (CIPM) én Certified Information Privacy Technologist (CIPT). Tevens heeft zij de erkenning ‘Fellow of Information Privacy’ (FIP) van de IAPP ontvangen.

 


Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het plaatsen en verwerken van uw reactie. Lees de privacyverklaring voor meer informatie