Locatie Amsterdam
Jollemanshof 12
1019 GW Amsterdam
Telefoon
020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
BTW
NL8223.30.040.B01
Locatie Groningen
Leonard Springerlaan 35
9727 KB Groningen
Telefoon
050 209 34 99
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
68038712
BTW
NL857275835.B01
Locatie Brussel
Avenue Louise 65
1000 Brussel
Telefoon
+32 (0)2 535 77 55.
E-mail
info@legalict.com
Ondernemingsnummer
0696.909.465
BTW
BE 0696.909.465
Terug naar overzicht

Heeft u al een reglement voor sociale media?

Internet is uit zichzelf respecterende bedrijven niet meer weg te denken. Iedere medewerker kan mailen, websurfen en chatten zoals het hem uitkomt. Terecht stellen veel bedrijven gedragsregels op over internetgebruik en e-mail. Hoewel het niet mogelijk is om privégebruik van ICT-voorzieningen volledig te verbieden, mag men wel grenzen stellen als het gebruik overlast of problemen veroorzaakt. Wat vaak ontbreekt is echter een paragraaf over sociale media. En die is vandaag de dag echt hard nodig.

Steeds meer werknemers publiceren dingen over zichzelf op sociale media, zoals blogs, LinkedIn, forums of Twitter. Dat kunnen privézaken zijn, maar ook zaken die het werk betreffen. Al was het maar waar iemand werkt of dat hij een nieuwe functie heeft. Maar medewerkers kunnen ook reageren op berichten over het bedrijf, omdat ze hart voor de zaak hebben en duidelijk willen maken hoe het echt is volgens hen. Of ze gaan vragen van klanten beantwoorden op een forum.

Dit kan echter tot problemen leiden voor het bedrijf. Wat te denken van een werknemer die zich negatief uitlaat over een concurrent, of die onjuist advies geeft op een forum over het opzeggen contracten? Of iemand die op een blog een boekje opendoet over rare collega’s en vervelende chefs?

Tegelijkertijd wilt u ook niet medewerkers volledig verbieden om over hun werk te praten. De meeste werknemers zijn trots op hun bedrijf en zien het als niet meer dan normaal dat ze zeggen waar ze werken of hoe hun dag was.

Een goed reglement internetgebruik biedt dan ook regels over deze kwesties. Het social media protocol van vakbond CNV is een mooi startpunt om voor uw eigen organisatie te bepalen wat u wel en niet wilt rond sociale media. Een greep uit de daarin behandelde punten:

  1. Werknemers zijn persoonlijk verantwoordelijk voor de inhoud die ze, voor zover dat niet tot hun functie behoort, publiceren op blogs, wiki’s, fora en andere media die gebaseerd zijn op user-generated content.
  2. Werknemers publiceren niet ongevraagd vertrouwelijke of andere merkgebonden informatie. Voor het publiceren van interne gesprekken wordt eerst toestemming gevraagd aan de leidinggevende of de daarvoor verantwoordelijke afdeling of persoon.
  3. Werknemers zijn zich bewust van hun relatie met het bedrijf in online sociale netwerken. Als je actief bent als werknemer voor de organisatie waarvoor je werkt zorg je ervoor dat het profiel en de inhoud in overeenstemming is met hoe je je in tekst, beeld en geluid zou presenteren ten overstaan van collega’s en klanten.
  4. Het bedrijf wil eerlijk en transparant zijn. Dit betekent dat er geen pr of marketing onder een andere naam plaatsvindt, maar dat altijd de organisatie en functie wordt bekendgemaakt.

Denkt u hier eens intern over na: wilt u ook zo naar buiten? Of liever liberaler – of juist strenger?

En natuurlijk adviseert ICTRecht u graag over de haalbaarheid en de juiste formulering.

> Meer over ICT & Arbeidsrecht

Juridische documenten nodig?

Met de generatoren van ICTRecht op JuriDox.nl kunt u snel en tegen een gunstig tarief zelf uw juridische documenten opstellen. U vindt al uw arbeidsrecht, ICT, privacy en andere documenten voor uw onderneming bij JuriDox.

Arnoud Engelfriet

Algemeen directeur / Opleidingsdirecteur

Arnoud Engelfriet is algemeen directeur en opleidingsdirecteur bij ICTRecht. Hij is gespecialiseerd in internetrecht waar hij zich al sinds 1993 mee bezighoudt. Met zijn informatica-achtergrond richt hij zich graag op complexe technisch/juridisch ICT-vraagstukken en softwarelicenties (met name open source). Zijn website Ius mentis is één van de populairste van Nederland over ICT en recht.


Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het plaatsen en verwerken van uw reactie. Lees de privacyverklaring voor meer informatie