ICTRecht B.V.

  • Jollemanhof 12
  • 1019 GW Amsterdam
Telefoon
Vestiging Amsterdam: 020 663 1941
E-mail
info@ictrecht.nl
KvK
34216164
btw
NL8223.30.040.B01
Terug naar overzicht

Elektronische handtekening in Second Life?

Planet bericht over identiteitsbewijzen binnen Second Life. Een derde partij gaat voor Linden Labs (de ontwikkelaar van Second Life) de identiteit op verzoek van de gebruikers controleren. De avatars zullen aangeven of persoonsgegevens zoals de naam en leeftijd van de gebruiker zijn geverifieerd. Volgens Linden Labs beschermen de identiteitsbewijzen gebruikers tegen fraude in de virtuele omgeving.

Nu de identiteit van een gebruiker kan worden geverifieerd is het niet alleen mogelijk om gebruikers te beschermen tegen fraude. Het is waarschijnlijk tevens mogelijk om documenten binnen Second Life elektronisch te ondertekenen.

Om aan de definitie van een elektronische handtekening in de zin van artikel 3:15a, lid 4 BW te voldoen, dient de elektronische handtekening te bestaan uit elektronische gegevens die zijn vastgehecht aan of logisch geassocieerd zijn met andere elektronische gegevens. Daarnaast moeten deze gegevens dienen als middel voor authentificatie.

Naam en leeftijd kunnen dienen als middel voor authentificatie. Zeker als deze gegevens zijn geverifieerd door een derde partij. De vasthechting aan- of logische associatie van elektronische gegevens (de virtuele overeenkomst) met andere elektronische gegevens (de naam en leeftijd) zal waarschijnlijk technisch mogelijk zijn.

Steven Ras

Partner ICTRecht

Steven Ras is partner bij ICTRecht. Hij is gespecialiseerd in ICT en recht en dan met name op het gebied van ICT-contracten, digitaliseringstrajecten (elektronische handtekening), e-commerce, cloud- en privacyvraagstukken. Juist vanwege zijn achtergrond als internetondernemer heeft hij veel belangstelling voor het internetrecht en de daarmee samenhangende juridische vraagstukken. Binnen ICTRecht houdt Steven zich tevens bezig met innovaties, acquisitie en klantcontacten.


Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *